Δηµήτρης Παρασκευάς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δηµήτρης Παρασκευάς γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1982.
Από το 2003 εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση Rodia s.a., µε κύρια δραστηριότητα µεταξύ άλλων την κατασκευή διακοσµητικών και εποχιακών προϊόντων. Η αγάπη του για τις τέχνες ξεκίνησε από τη µικρή ηλικία των επτά ετών όταν και εγγράφηκε στο µουσικό ωδείο Έδεσσας, στο οποίο παρέµεινε για τα επόµενα δέκα χρόνια µαθαίνοντας πιάνο. Μια δραστηριότητα µε την οποία µέχρι και σήµερα εξακολουθεί να γεµίζει τον χρόνο του, όπου µαζί µε τη λογοτεχνία και την ανάγνωση αποτελούν τις κύριες πηγές δηµιουργικής απασχόλησης.
Μέχρι και σήµερα ζει και εργάζεται µε την οικογένειά του στην πόλη της Έδεσσας, η οποία ανέκαθεν αποτελούσε πηγή έµπνευσης και δηµιουργίας για κάθε δραστηριότητα.

Handmade – Δημήτρης Παρασκευάς
H οµαλή καθηµερινότητα της µερίδας των κατοίκων µιας πόλης πρόκειται να αλλάξει για πάντα. Μια θεοµηνία θα καταστρέψει τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, αναγκάζοντάς τους να µεταφερθούν σε ασφαλές σηµείο προσπαθώντας να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους από το µηδέν. Χωρίς την παραµικρή βοήθεια του κράτους, οι κάτοικοι καταφέρνουν και φτιάχνουν έναν ολόκληρο οικισµό µε τα χέρια τους. Μια µικρή πολύχρωµη κοινωνία αρχίζει και πάλι να λειτουργεί γεµάτη ζωντάνια και καλαµπούρι κάτω από τις γκρίζες σκιές των επιβλητικών κτηρίων της πόλης. Όµως η πορεία ενηλικίωσης του µικρού Χρήστου και ο αγώνας του πατέρα του για τη διατήρηση του οικισµού και για κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι κάτι εύκολο. Ωστόσο η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η φλόγα της δηµιουργίας φωτίζουν τον δρόµο τους σαν φάρος σε καταιγίδα.

Ένα σύγχρονο κοινωνικό µυθιστόρηµα, οδοδείκτης ελπίδας σε µια Ελλάδα που διαρκώς δοκιµάζεται.

Νουβέλα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 108 σελ.

Νουβέλες
Handmade (2020), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή