Eίναι υποψήφια διδάκτωρ (PhD) «Κοινωνιολογίας της Θρησκείας» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κάτοχος Master (ΜA) στη «Σχέση Ορθόδοξης Θεολογίας & Λογοτεχνίας», πτυχιούχος της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» & κάτοχος Proficiency της αγγλικής γλώσσας (Michigan University). Μετεκπαιδευμένη στη «Φιλοσοφία & Λογοτεχνία» (Ε.Α.Π.) στη «Θεραπευτική Γραφή» (Ε.Κ.Ε.Ι.Μ.) στη «Δημιουργική Γραφή & Αυτογνωσία», στις «Πρακτικές Ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής», στις «Αρχές Μουσικοθεραπείας» καθώς και στη διδασκαλία ατόμων με «σύνδρομο Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής –Υπερκινητικότητας – ΔΕΠ-Υ» (Ε.Κ.Π.Α.). Επίσης, διαθέτει μετεκπαίδευση στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας σε παιδιά προσχολικής & πρώτης σχολικής ηλικίας (Ε.Κ.Π.Α.). Απόφοιτη του «Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας» & της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου «Πρόβα». Επίσης, εχεί παρακολουθήσει ετήσιο κύκλο σεμιναρίων Δραματοθεραπείας (Ε.Κ.Ε.Ι.Μ). Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ποιος φοβάται τη Sarah Kane; Για μια Θεολογία του Θεάτρου & της Λογοτεχνίας», εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Ουσιαστικά», εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ (κριτικές έχουν δημοσιευτεί σε κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Αυγή», 11/03/2018), ενώ σύντομα πρόκειται να εκδώσει και το πρώτο της μυθιστόρημα. Από το 1996 αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της ευρύτερης περιοχής των Βορείων Προαστίων, ενώ επί σειρά ετών, υπήρξε κοινωνικός & πολιτιστικός συντάκτης του μηνιαίου περιοδικού της Ο.Τ.Ο.Ε. «Επειδή». Το 2017 βραβεύτηκε στο 2ο πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Ο.Τ.Ο.Ε. για τη συμμετοχή της με το διήγημα «Reserve». Μελέτες της υπάρχουν αναρτημένες στο έγκριτο επιστημονικό site, antifono.gr και στο δημοφιλές φιλολογικό site frear.gr. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εισηγείται με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα Δημιουργική Γραφή & Αυτοβελτίωση σε ομάδες πολιτιστικών και πνευματικών συλλόγων καθώς και σε ιδιωτικές ομάδες.
Ουσιαστικά (2017), Ιωλκός
Δοκίμια-Μελέτες-Θεολογία
Ποιος φοβάται τη Sarah Kane; (2015), Αρμός
Ουσιαστικά – Αφροδίτη Σφαιροπούλου
Σε καιρούς επ-ουσιώδεις τα “Ουσιαστικά” παλεύουν να επιδείξουν, να υποδείξουν, να καταδείξουν, να αναδείξουν. Μάχονται να ορίσουν και να οριστούν. Να απαντήσουν και να απαντηθούν. Να αποκαλύψουν και να αποκαλυφθούν.
Ουσιαστικά, υμνούν τον αιώνιο Έρωτα και τον αιώνιο Θάνατο, τον Άνθρωπο του Θεού και το Θεό του Ανθρώπου, την απουσία της Ύπαρξης και την παρουσία της Ανυπαρξίας. Τα Πουθενά και Τίποτα, τα Παντού και Όλα.
Σε μία εποχή αν-ούσια, τα “Ουσιαστικά” συν-ουσιώνονται φιλοσοφώντας. Μήπως κατορθώσουν, τελικά, να βρουν και πάλι τη χαμένη της Ουσία.
Ποίηση, Ιωλκός, 2017, 46 σελ.
Ποιος φοβάται τη Sarah Kane; – Αφροδίτη Σφαιροπούλου
Για μια “θεολογία της λογοτεχνίας και του θεάτρου”
Ενταγμένος στο πλαίσιο του θεάτρου του “Δευτέρου Είδους”, ο θραυσματικός, στα όρια του παραληρήματος, θεατρικός λόγος της Kane θα μπορούσε να αποτελεί μια λαθραία αυτοβιογραφία η οποία αποδομεί το κυρίαρχο νόημα του ενός συγγραφέα-Θεού αναζητώντας τον Θεό της Θεολογίας εντός του σημειακού της σύμπαντος. Το υποκείμενο (της) διαλύεται στη διασπορά γλωσσικών παιγνίων καταργώντας τη “συνταγματική τάξη” του ενός κειμένου ή της μιας κεκανονισμένης, επί αυστηρών ηθικών βάσεων, ζωής, εμπλεκόμενο σε μια “ανοιχτή” διαδικασία σήμανσης κατά την οποία θέατρο και πραγματικότητα αλληλομεθίστανται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε η performance αποτελεί την “ευχαριστιακή συνθήκη” συνάντησης των προσώπων, που τέμνει τον αντικειμενικό χώρο-χρόνο, εισάγοντας μια προληπτική εσχατολογία του θεατρικού παρόντος/συμβάντος.
Μέσω της αποδόμησης των αρχετύπων (Θεός-Πατέρας-Μητέρα-Φύλο) η δραματουργός επιχειρεί ξεκάθαρα να κατεδαφίσει, στα όρια του αθεϊσμού-μηδενισμού, το ευσεβιστικό της υπερεγώ. Κατά συνέπεια, θέτει άμεσα και επιτακτικά το ζήτημα της ανυπαρξίας του Θεού επιχειρώντας ακριβώς να χτυπήσει στη ρίζα του το κυρίαρχο νόημα πάνω στο οποίο δομήθηκε αυτό που ονομάζεται νεωτερικό υποκείμενο.
Δοκίμιο, Αρμός, 2015, 232 σελ.
Πηγές: Biblionet, Ιωλκός, Αρμός, sigrafi.gr