Αλέξανδρος Τζοβάνης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Αλέξανδρος Τζοβάνης γεννήθηκε το 1988 στη Θεσσαλονίκη.
Ασχολείται από μικρή ηλικία με τη συγγραφή ποιημάτων.
Επαγγελματικά ασχολείται με την κλασική μουσική και το λυρικό τραγούδι.
O μπασοβαρύτονος Αλέξανδρος Τζοβάνης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους λυρικούς τραγουδιστές της γενιάς του.
Καλλιτεχνική προσωπικότητα και ανήσυχο πνεύμα, έχει σπουδάσει κλασικό τραγούδι στη Βιέννη με τον τενόρο της Κρατικής Όπερας της Βιέννης Jörg Schneider, καθώς και μελοδραματική υπό τις οδηγίες της Margarita Kyriaki-Wagner και του μαέστρου Werner Lemberg.
Έχει εμφανιστεί επίσης ως σολίστ σε σημαντικές σκηνές της Αυστρίας και της Γερμανίας, όπως στο φεστιβάλ όπερας της Oper Klosterneuburg και το Μέγαρο Μουσικής της Στουτγκάρδης (Liederhalle Stuttgart), ενώ το χειμώνα του 2017 έκανε το ντεμπούτο του στην Kammeroper Köln στην Κολωνία.
Η “Νοσταλγία σε Φα ελάσσονα” από τις εκδόσεις Carpe Librum, Ιανουάριος του 2017, είναι η πρώτη ποιητική του συλλογή, σαφώς επηρεασμένη από την επαγγελματική του ενασχόληση με την κλασική μουσική και το λυρικό τραγούδι. Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα αισθημάτων και εμπειριών της ψυχής κατατεθειμένα μέσα από το πρίσμα της αγνής -πλην βασανισμένης- μετεφηβικής έκφρασης.
Έχει την ιστοσελίδα: Alexandros Tzovanis – Bass Baritone.

Νοσταλγία σε Φα ελάσσονα – Αλέξανδρος Τζοβάνης

Η “Νοσταλγία σε Φα ελάσσονα” είναι η πρώτη μου ποιητική συλλογή, αποτελούμενη απο ποιήματα γραμμένα την περίοδο 2009-2013, ως απαύγασμα ενός ταπεινωμένου “εγώ”, μίας εσωτερικής εξωστρέφειας, μίας -κατά κόρον- νίκης του συναισθήματος στην αέναη μάχη με τη λογική.

Ποίηση, Carpe Librum, 2017, 16 σελ.

Ποίηση
Νοσταλγία σε Φα ελάσσονα (2017), Carpe Librum

Πηγές: Biblionet, Carpe Librum