Αναστασία Κουρουπού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αναστασία Κουρουπού γράφει από τα παιδικά της χρόνια για τον εαυτό της και αργότερα για διάφορους εργοδότες που χρειάζονται συγγρφή περιεχομένου, για να μετατραπούν οι γνώσεις και οι ιδέες τους σε άρθρα ή βιβλία. Έχει σπουδάσει Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού και έχει μελετήσει διάφορα γνωστικά αντικέιμενα που εξυπηρετούν τις εργασίες που αναλαμβάνει. Έχει παρακολουθήσει τα εξής προγράμματα επιμόρφωσης: “Ανθρώπινη σεξουαλικότητα και σύγχρονοι τρόποι έκφρασης”, “Οργάνωση και προσωπική συμβουλευτική”, “Διαχείριση αρνητικών καταστάσεων” και “Διαχείριση χωρισμού/διαζυγίου γονέων”. Το πρώτο έντυπο βιβλίο της “Η εντολή της Αρμονίας” κυκλοφόρησε το 2006. Σε e-book έχει εκδώσει πρόσφατα το “Πώς να κατακτήσεις τη γυναίκα των ονείρων σου”. Όταν δεν γράφει, ασχολείται με την οικογένειά της και πλουτίζει την εμπειρία της με καινούριες γνώσεις και δεξιότητες.

Η εντολή της αρμονίας – Αναστασία Κ. Κουρουπού
Η φυγή από τον παράδεισο ζωογόνησε το θεϊκό σχέδιο της δημιουργίας
Η έξοδος του Αδάμ και της Εύας από τον Παράδεισο ήταν η κορύφωση του δράματος της Δημιουργίας. Η Εύα περιγράφει την περιπλάνησή τους στη χώρα της Ουτοπίας, το χωρισμό και το σμίξιμό τους στο σημείο όπου γκρέμισαν την επίπλαστη ισορροπία της Τελειότητας. Κυριεύτηκαν από θλίψη ανάμεικτη με πόνο και φόβο. Η Κάθαρση ήρθε όταν συνειδητοποίησαν το αμετάκλητο της Ανυπακοής. Αποδέχτηκαν τις συνέπειες και το δέος για την αποτρόπαια πράξη καταλάγιασε. Η εκδίωξή τους σηματοδότησε την αυτονόμηση του νου δείχνοντας το δρόμο για την ενηλικίωση του ανθρώπου. Με οδηγό την πεποίθηση ότι το γένος τους θα ανακάλυπτε την αρμονία που διέπει τον ατελή κόσμο στον οποίο στάλθηκαν να ζήσουν, φαινομενικά για να τιμωρηθούν, ξεκίνησαν τη δύσκολη πορεία τους αποφασισμένοι να αποδείξουν πως είναι άξιοι της εμπιστοσύνης του Θεού.

Μεταφυσική, Πύρινος Κόσμος, 2006, 103 σελ.

Οδηγός επιβίωσης για μαμάδες με κόρες στην εφηβεία – Αναστασία Κουρουπού
Η γυναίκα ζει την εφηβεία δύο φορές. Η πρώτη είναι η δική της, η δεύτερη της κόρης της. Η συνύπαρξη της μητέρας με την έφηβη κόρη είναι περίοδος εκπλήξεων, ανατροπών και απρόβλεπτων καταστάσεων. Μια δοκιμασία στις αντοχές της μητέρας !

Έζησα την εφηβεία των κοριτσιών μου αγωνιώντας ακριβώς όσο εσύ! Μέχρι που ανακάλυψα το μυστικό που μοιράζομαι σε κάθε λέξη του βιβλίου.

Απόλαυσε αυτό που συμβαίνει μόνο μία φορά, ερμηνεύοντας με ψυχραιμία και χιούμορ κάθε βήμα της κόρης σου στην ενηλικίωση.

Γίνε ανεξάντλητη πηγή ενθάρρυνσης. Γίνε ανεπιφύλακτη αγάπη!

Εξασφάλισε ότι θα ζήσεις κάθε στιγμή το προνόμιο της δεύτερης εφηβείας που έχουν μόνο οι γυναίκες με κόρη!

Εφηβική ψυχολογία, Εκδόσεις iWrite.gr, 2018, 92 σελ.

Δοκίμια-Μελέτες-Μεταφυσική-Εφηβική ψυχολογία
Η εντολή της αρμονίας (2004), Πύρινος Κόσμος
Οδηγός επιβίωσης για μαμάδες με κόρες στην εφηβεία (2018), Εκδόσεις iWrite.gr

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite.gr, Πύρινος Κόσμος