Ανδρέας Καλλιβωκάς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ανδρέας Καλλιβωκάς γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε φαρμακοποιός και ανέλαβε το φαρμακείο του πατέρα του το 1978, ως η έκτη γενιά φαρμακοποιών. Μαζί με τη σύζυγό του Μαρία, επίσης φαρμακοποιό, ανέπτυξαν το εργαστήριο του φαρμακείου τους, δίνοντας ουσιαστικό νόημα στη λέξη “φαρμακοποιός”. Επί 17 χρόνια εκπαιδεύει φαρμακοποιούς, τόσο στο χώρο του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με κύκλο σεμιναρίων στο πλαίσιο του μαθήματος “Φαρμακευτική πρακτική”, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα των εταιρειών Pierre Fabre και ALES Groupe.
Παράλληλα συμμετέχει ως εκπαιδευτής στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ALES Group.
Άρθρα του δημοσιεύονται τακτικά σε εξειδικευμένα περιοδικά του φαρμακευτικού χώρου, ενώ συμμετέχει ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια.

Διεκδικώντας το αύριο σήμερα
Ένα διαφορετικό ταξίδι στην επιχειρηματικότητα
Μέσα από πλήρως κατανοητή γραφή, το βιβλίο αναλύει τον τρόπο λειτουργίας μιας υγιούς επιχείρησης, υποστηρίζοντας την ανάγκη ανάπτυξης της διαλεκτικής στη σύγχρονη επιχειρηματική πρακτική. Δείχνει τον δρόμο και θέτει το πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας.
Η πρακτική εφαρμογή των όσων περιγράφονται στον τομέα των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, δίνει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες και τους επιστήμονες του συγκεκριμένου κλάδου.
168 σελ.

Αγαπημένη μου Δανάη
Το μυθιστόρημα μας μεταφέρει σε έναν κόσμο που ακροβατεί μεταξύ του υπαρκτού και μη. Μέσα σε αυτόν δύο άνθρωποι ανακαλύπτουν τους δικούς τους δρόμους, θέτοντας ερωτήματα και σκέψεις και αναλύοντας ζητήματα που σύγχρονα ή και διαχρονικά απασχολούν την πανανθρώπινη διανόηση και την κοινωνία. Κρατούν τη σχέση τους μακριά από τα λίγα και την οδηγούν μέρα με τη μέρα στον κόσμο των πραγματικών αισθήσεων. Πορεύονται στην άβυσσο της σχεδόν απόλυτης, ιδανικά αυτοκαταστροφικής συνύπαρξής τους, μέσα από μονοπάτια μη περπατημένα. Μέχρι την αποκάλυψη της ψευδαίσθησης και την αναπόφευκτη πραγματικότητα.
278 σελ.

Μυθιστορήματα
Αγαπημένη μου Δανάη (2018), Το Δόντι

Δοκίμια-Μελέτες-Μάρκετινγκ
Διεκδικώντας το αύριο σήμερα (2014), Το Δόντι

Συλλογικά έργα
Καλλυντικά (2014), Το Δόντι

Πηγές: Biblionet, Το Δόντι