Αννα Αλιφραγκή

Λογοτέχνες
Η Άννα Αλιφραγκή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Στα νεανικά της χρόνια σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και ασχολήθηκε με τη ζωγραφική. Αργότερα, αναζητώντας τα μυστικά μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής, σπούδασε Συμβουλευτική, ενώ, συγχρόνως, στράφηκε προς τη μελέτη της παγκόσμιας μυθολογίας και των λαϊκών παραμυθιών, θεωρώντας ότι στα έργα αυτά βρίσκονται αρχαϊκές απεικονίσεις ψυχικών περιεχομένων.
Εργάστηκε ιδιωτικά ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και επιμορφώτρια ενηλίκων.
Οργάνωσε σεμινάρια σχετικά με την ψυχοθεραπευτική και παιδαγωγική αξία του λαϊκού παραμυθιού.
Τα τελευταία χρόνια διδάσκει σε σεμινάριο που αφορά στη συγκριτική μελέτη και ανάλυση μύθων και παραμυθιών από όλο τον κόσμο.

Οι σπόροι του κεχριού – Άννα Αλιφραγκή

Το έπος των Ναρτών
…Το σπαθί τού Εμανέζ άρχισε να ταλαντεύεται στερεωμένο γερά στον σταθερό του άξονα, απαγορεύοντάς του την είσοδο. Ο Σοσλάν έσυρε το δικό του σπαθί, που το είχε σμιλέψει ο θεός-σιδηρουργός για χάρη του χρησιμοποιώντας σίδερο τ’ ουρανού, δου-λεύοντάς το δέκα συνεχόμενα μερόνυχτα. Το θεϊκό σπαθί αναμετρήθηκε με το χθόνιο σπαθί του γίγαντα. Στο πρώτο και στο δεύτερο χτύπημα οι λεπίδες άστραψαν από τις σπίθες που γεννήθηκαν με την τριβή των μετάλλων, και η κλαγγή ακούστηκε βαριά, δυ-ναμωμένη από το φυσικό ηχείο που σχημάτιζε το κοίλωμα των βράχων. Αλλά κανένα από τα δυο σπαθιά δεν υποχώρησε. Στο τρίτο χτύπημα το σπαθί του Σοσλάν χτύπησε το σπαθί του Εμανέζ στη βάση της λεπίδας του και την έσπασε…

Νουβέλα, Εκάτη, 2019, 110 σελ.

Νουβέλες
Οι σπόροι του κεχριού (2019), Εκάτη

Πηγές: Biblionet, Εκάτη

20 views