Αννα Κορτέση

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αννα Κορτέση γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Σκοπό Σερρών.
Σπούδασε στην Δράμα και αμέσως μετά κατατάχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Υπηρέτησε στην Ρόδο και πριν τρία χρόνια βρέθηκε στην Λάρισα. Αμέσως δραστηριοποιήθηκε σαν εθελόντρια συμμετέχοντας στην ομάδα “ΠΡΟΣΦΕΡΩ”. Το πάθος της για προσφορά στον συνάνθρωπο την οδήγησε σε μεγάλο Κέντρο Αποκατάστασης συμπαραστάτρια νέων παιδιών ανθρώπων που μια κακιά στιγμή της ζωής τους του καθήλωσε σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Εκεί γνώρισε το Βασίλη Πιπέρη και αυτή η γνωριμία της έδωσε την ευκαιρία να αναδείξει ένα άλλο ταλέντο που είχε από μικρή, την συγγραφή. Έγραψε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Μεταξύ σοβαρού και αστείου” το οποίο και την καθιέρωσε. Αμέσως μετά έγραψε το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο “Για έναν άγγελο”. Το τρίτο βιβλίο της είναι ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο “Νίνα η Λεμονίτα” το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στο θέατρο ΟΥΗΛ. Η αγάπη της για συνανθρώπους μας που έχουν ξεχωριστές ανάγκες την οδήγησε στην απόφαση να τους χαρίζει τα έσοδα από τα βιβλία της έτσι τα έσοδα του πρώτου βιβλίου διατέθηκαν για τις αποθεραπεία του Βασίλη Πιπέρη και την ενισχύσει σε άλλα ΑΜΕΑ, τα έσοδα από το δεύτερο θα διατεθούν όλα για την ενίσχυση του 25χρονου Άγγελου Λαδά ενώ τα έσοδα του τρίτου βιβλίου, του παραμυθιού “Νίνα η Λεμονίτα” για το ΚΡΙΚΕΙΟ Ορφανοτροφείο . Η κίνηση της αυτή, να μην ασχολείται με τα έσοδα των βιβλίων της αλλά να τα παραχωρεί με τον πιο επίσημο τρόπο (συμβόλαιο εκχώρησης δικαιωμάτων) σε συνδυασμό με το έμφυτο ταλέντο της την έχουν κάνει από τα αγαπημένα πρόσωπα της πόλης. Παρευρίσκεται σε διάφορες εθελοντικές δράσεις, διεκδικεί δικαιώματα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τις αρχές ή καλείται σαν παρουσιάστρια σε διάφορες εκδηλώσεις. Δραστήρια και ανήσυχο πνεύμα δεν σταματάει εδώ. Είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου εθελοντική ομάδα Στήριξη και αθλήτρια με υψηλές διακρίσεις. Ασχολείται με το άθλημα της σκοποβολής, ανήκει στον Όμιλο Πρακτικής Σκοποβολής Φαρσάλων κατακτώντας πολλές πρώτες νίκες και χρυσά μετάλλια σε διασυλλογικούς η πανελλήνιους αγώνες. Τελευταία μεγάλη επιτυχία της είναι το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους πανελλήνιους αγώνες ραβδωτού τυφεκίου. (Πηγή: postlarissa.gr)
Ποίηση
Αέρινα σημάδια (2017), Bookstars – Γιωγγαράς

Αφηγήσεις-Διηγήματα
Μεταξύ σοβαρού και αστείου
Για τον … Άγγελο! (2018), Εκδόσεις Φυλάτος

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Νίνα η Λεμονίτα (2017), Εκδόσεις Φυλάτος
Η Ροδούλα και η Νεραϊδούλα (2021), Εκδόσεις Κέφαλος

Η Ροδούλα και η Νεραϊδούλα – Άννα Κορτέση

Η Ροδούλα


Οι αναμνήσεις, η ελπίδα και το φως είναι μέσα μας. Η αγάπη των ανθρώπων που φεύγουν από κοντά μας χάνεται μόνο όταν τους σβήνουμε από τη μνήμη μας. Το κάθε δώρο, μικρό ή φθηνό, έχει την αξία που του δίνουμε εμείς. Ζήσε το κάθε λεπτό, κοιτώντας την «Ελπίδα». Γράψε με το μολύβι της ζωής κάθε γραμμή και σβήσε με τη γόμα του μυαλού τ’ άσχημα, κρατώντας ότι γαληνεύει την ψυχή σου.

Εικονογράφηση: Kristo Defrim Hasa

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κέφαλος, 2021, 24 σελ.

Για τον … Άγγελο! – Άννα Κορτέση
Στις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγεται μια ιστορία που φαντάζει δημιούργημα της φαντασίας κάποιου τρελού σεναριογράφου. Και όμως είναι η πραγματική ιστορία μιας νέας γυναίκας, με όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.
Μιας γυναίκας που στάθηκε και στέκεται ηρωικά, σκαρφαλώνοντας βουνά ταλαιπωρίας με βάρος αφόρητο στο σακίδιο της ψυχής.
Μιας συζύγου και μάνας που η ζωή τής χρωστάει ένα μικρό χαμόγελο, που πρέπει να της το ζωγραφίσουμε όλοι εμείς, οι κοινοί θνητοί που ακόμη και μια ανούσια καθημερινότητα τη θεωρούμε δυσκολία.

Eικονογράφηση: Μάγδα Κανδυλιάρη

Αφηγήσεις, Εκδόσεις Φυλάτος, 2018, 128 σελ.

Αέρινα σημάδια – Άννα Κορτέση
Όταν ο μοναδικός έρωτας αλλάζει κόσμο και το σώμα σου γίνεται κουφάρι που περιπλανιέται άσκοπα στην μάταιη πλέον γη. Τίποτα δεν μας ανήκει ακόμα και τα σημάδια στο κορμί μας είναι αέρινα.

Ποίηση, Bookstars-Γιωγγαράς, 2017, 40 σελ.

Νίνα η Λεμονίτα – Άννα Κορτέση
Η Νίνα ένα μικρό λεμονάκι γεμάτο όρεξη για ζωή ταξιδεύει με τους καινούργιους φίλους της και ανακαλύπτει νέες εμπειρίες. Γλυκιά, χαμογελαστή και πάντα τραγουδώντας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες όταν αποφασίζει να επιστρέψει στην αγκαλιά της μητέρας της. Ένα παραμύθι που θα μας ταξιδέψει,θα μας προβληματίσει και θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Eικονογράφηση: Ναπολέων Μουλάς

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Φυλάτος, 2017, 68 σελ.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου – Άννα Κορτέση
Το “Μεταξύ σοβαρού και αστείου” είναι ένα διήγημα στο οποίο η συγγραφέας Άννα Κορτέση, με κεντρικό ήρωα τον Βασίλη Πιπέρη, δένει αρμονικά αφηγήσεις & συναισθήματα με στόχο να μας βάλει στον άγνωστο κόσμο των ανθρώπων που από μια κακή συγκυρία βρέθηκαν καθηλωμένοι σε ένα αναπηρικό καροτσάκι.
Το βιβλίο δεν θα το βρείτε σε κάποιο εκδοτικό οίκο, ούτε και σε βιβλιοπωλείο.
Η Άννα Κορτέση έχει παραχωρήσει όλα τα συγγραφικά δικαιώματα του βιβλίου της για την αγορά τεσσάρων αναπηρικών αμαξιδίων και για να καταφέρει ο Βασίλης Πιπέρης να συνεχίσει τις θεραπείες του.

Διηγήματα

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος, Bookstars-Γιωγγαράς