Αννέτα Κασκούρα

Αννέτα Κασκούρα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αννέτα Κασκούρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και το 2015 εισήχθη μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, όπου και σπούδασε στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Ως κάτοχος TESOL, έχει διδάξει Αγγλικά σε μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδων. Έχει προετοιμάσει υποψηφίους για εξετάσεις γλωσσομάθειας, ενώ ειδικεύεται και στη διδασκαλία Business English. Εξαιρετικά σημαντική απόφαση για εκείνη ήταν να ξεκινήσει τη συνεργασία της μ΄ έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ρωσίας το 2016. Από τότε, ως καθηγήτρια native – level, διδάσκει Αγγλικά σε μαθητές των οποίων η μητρική γλώσσα είναι η Ρωσική σε ένα μονογλωσσικό περιβάλλον, όπου το μάθημα μπορεί να γίνει μόνο στα Αγγλικά.
Δοκίμια-Μελέτες-Σπουδή και διδασκαλία
Ο προσωπικός σου καθηγητής αγγλικών (2021), Εκδόσεις Φυλάτος

Ο προσωπικός σου καθηγητής αγγλικών – Αννέτα Κασκούρα

Ο προσωπικός σουΤο βιβλίο που απαντά με παραδείγματα σε κάθε σου απορία!


Έννοιες όπως: Το Υποκείμενο, το Ρήμα και το Αντικείμενο, ο Πλάγιος Λόγος, η Παθητική Φωνή, το Απαρέμφατο και το Γερούνδιο, έχουν συνδυαστεί με δυσνόητους και λιγάκι βαρετούς κανόνες που ακούς όταν κάνεις μάθημα Αγγλικών.

Αυτό το βιβλίο δεν περιλαμβάνει κάτι που δεν έχεις ακούσει, δει ή διαβάσει αλλού. Αντιθέτως έχει προκύψει από την ουσιαστική κατανόηση των βιβλίων εκμάθησης Αγγλικών που υπάρχουν εκεί έξω και ήδη γνωρίζεις.

Το διαφορετικό που πιστεύουμε ότι προσφέρει στον αναγνώστη αυτό το έργο είναι ότι παρουσιάζει όλη τη γραμματική της αγγλικής γλώσσας μ’ έναν τρόπο πιο άμεσο, πιο ζωντανό και πιο διασκεδαστικό.

Περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα και επεξηγήσεις με στόχο να σου δώσει την αίσθηση ότι σου μιλάει ο δικός σου καθηγητής και σου εξηγεί οτιδήποτε σε προβληματίζει ή σε δυσκολεύει, δίνοντας έμφαση κυρίως σε όσα πρέπει να θυμάσαι.

Είναι ένα βιβλίο ιδανικό για όποιον ενδιαφέρεται για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και αναζητά ακόμα μια πηγή μελέτης. Είτε είσαι μαθητής, είτε καθηγητής,είτε θέλεις απλά να κατανοήσεις σε βάθος τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί η γλώσσα αυτή, αυτό το βιβλίο είναι για σένα και φιλοδοξεί να γίνει το μοναδικό προσωπικό σου εγχειρίδιο γραμματικής, το οποίο θα σε βοηθήσει να πετύχεις στις εξετάσεις σου ή θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση μελετώντας το, όσον αφορά στις επικοινωνιακές σου δεξιότητες στα Αγγλικά.

Αγγλικά, Σπουδή και διδασκαλία, Εκδόσεις Φυλάτος, 2021, 190 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος