Αρτεμις Βελούδου-Αποκότου

Αρτεμις Βελούδου-Αποκότου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Άρτεμις γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια.
Σπούδασε Ιστορία & Αρχαιολογία στο ΕΚΠΑ Αθηνών, γιατί ήθελε να γνωρίσει καλύτερα το μυστήριο αυτό είδος που λέγεται άνθρωπος και επέκτεινε τις σπουδές της ολοκληρώνοντας σεμινάριο πάνω στην Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένων, από τον ίδιο εκπαιδευτικό φορέα. Έκτοτε εργάζεται πάνω στο αντικείμενο ως freelancer και παράλληλα, τον Νοέμβριο του 2017 εντάχθηκε στο δυναμικό των εκδόσεων iWrite-Πηγή-Δαιδάλεος, στο τμήμα Προώθησης και Επικοινωνίας. Η αγάπη της για το είδος την οδήγησε να συμμετέχει ως editor στο site του φανταστικού Willowisps.gr. Ως φοιτήτρια έγραφε πολύ, καρποί ήταν κάποια διηγήματα και αρκετά προσχέδια μυθιστορημάτων. Το 2009, για προσωπική της ευχαρίστηση άρχισε να συλλέγει μύθους και θρύλους ξένων χωρών υπό μορφή δοκιμίου. Τότε συνέβη η δική της “μαγική στιγμή”. Οι “Εφιάλτες” πήραν αυτόνομα τον δρόμο τους, από το πρώτο κεφάλαιο μέχρι το τέλος, κι ήταν το όνειρο της που έγινε πραγματικότητα. Ακολούθησαν το “Εφιάλτες: Ψευδαίσθηση” (Εκδόσεις iWrite, 2015) και “Εφιάλτες: Αποδέσμευση” (2016) που είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας.
Μυθιστορήματα
Εφιάλτες #1: Συμβόλαιο ψυχής (2013), Εκδόσεις iWrite
Εφιάλτες #2: Ψευδαίσθηση (2015), Εκδόσεις iWrite
Εφιάλτες #3: Αποδέσμευση (2016), Εκδόσεις iWrite

Συλλογικά έργα
Ιστορίες της γιαγιάς ιτιάς (2017), Εκδόσεις Πηγή

Εφιάλτες – Άρτεμις Βελούδου-Αποκότου

Εφιάλτες 3αποδέσμευση


Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε μια όμορφη κοντέσα με μαλλιά κόκκινα σαν τη φωτιά, σ’ ένα τόπο παραδεισένιο. Ώσπου εισέβαλλαν εχθροί, και τον κατέκτησαν. Θάνατος, αρρώστιες και πείνα χτύπησαν ανελέητα τον λαό της. Για να τους σώσει, η νεαρή κοντέσα υπέγραψε ένα συμβόλαιο με δύο σκοτεινούς Επισκέπτες, ανταλλάσσοντας την ψυχή της με την ευημερία των κατοίκων της περιοχής. Προκειμένου να μη θυσιαστεί, υπήρξε ένας ιππότης που πάλεψε για εκείνη. Και έχασε το μυαλό του. Χρόνια μετά, ένας άλλος άντρας θα θυσίαζε αθώες ψυχές, σε αντάλλαγμα αυτής της αγαπημένης του. Και κάποιος άλλος θα στοίχειωνε τη γη, θα περιπλανιόταν σαν σκιά, θα επιβίωνε σαν φωνή, για να διεκδικήσει τη γαλήνη της δικής του αγαπημένης. Εκείνο το πρώτο συμβόλαιο ψυχής δεν πληρώθηκε ποτέ. Και σαν κατάρα κυνηγάει μια ολόκληρη γραμμή αίματος, αιώνες τώρα.
Αυτό δεν είναι ένα παραμύθι, όχι τουλάχιστον για τον Ρέιμοντ Κνάιτ. Είναι ένας εφιάλτης που έγινε πραγματικότητα, μόλις ήρθε η ώρα να κάνει τη δική του επιλογή. Από την αρχή ήταν δεδομένο πως ο δρόμος για τη σωτηρία της Ονόρα απαιτούσε ν’ απαρνηθεί τον εαυτό του, ίσως ακόμη και τον θάνατο του.

Στο συναρπαστικό τέλος της τριλογίας, οι πρωταγωνιστές ξεκινούν ένα κυνήγι φαντασμάτων στην Ιρλανδία, προκειμένου να βρουν τη λύση στην κατάρα που τους απειλεί. Έρχονται αντιμέτωποι με στοιχειά, κακόβουλα πνεύματα, δαίμονες, με κάθε μυστικό που αποκαλύπτεται να τους φέρνει όλο και πιο κοντά σε θανάσιμο κίνδυνο. Ο Ρέιμοντ και η Ονόρα, μαζί αυτή τη φορά, καλούνται να δώσουν την πιο σημαντική μάχη στη ζωή τους ως τώρα? αυτή απέναντι στον ίδιο τον φόβο.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite, 2016, 578 σελ.

Εφιάλτες – Άρτεμις Βελούδου-Αποκότου

Εφιάλτες 2ψευδαίσθηση


“Ήταν πλέον αργά για να σώσω τη ζωή της. Η υπόσχεση μου όμως, αφορούσε την ψυχή της.”
Η εκπνοή του καλοκαιριού βρίσκει τον Ρέιμοντ Κνάιτ στο Ντάνγουιτς με επώδυνες αναμνήσεις, και εξίσου δυσάρεστες επιλογές. Είτε θα άφηνε πίσω του το παρελθόν -για μια ακόμη φορά, είτε θα του επέτρεπε να τον κατασπαράξει, ψυχικά και σωματικά.

Έχοντας χάσει την Ονόρα, αποφασίζει να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει: Θα έσωζε την ψυχή της αγαπημένης του, έστω κι αν έπρεπε να βουτήξει ο ίδιος στην κόλαση για χάρη της.

Ξεκινάει, εκούσια πλέον, το ταξίδι του στον κόσμο των πνευμάτων με νέους και απρόσμενους συμμάχους στο πλευρό του. Και ακροβατώντας στα όρια της τρέλας θα φτάσει σε μια τρομερή ανακάλυψη, που θα γκρεμίσει όλα όσα ως εκείνη τη στιγμή θεωρούσε δεδομένα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite, 2015, 560 σελ.

Εφιάλτες – Άρτεμις Βελούδου-Αποκότου

Εφιάλτες 1συμβόλαιο ψυχής


Ο Ρέιμοντ ήταν επικίνδυνος. Τουλάχιστον ως τέτοιον τον αντιμετώπιζαν όλοι γύρω του. Ο ίδιος θεωρούσε τη ζωή του τέλεια έτσι όπως ζούσε στα άκρα, χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις. Όταν όμως έφτασε στο κατώφλι του θανάτου μια μοιραία νύχτα, ανέλαβε η οικογένεια του τα ηνία. Έπειτα από τον αγώνα της απεξάρτησης βρέθηκε εξορισμένος σ’ ένα ζοφερό χωριό, υπό την κηδεμονία των παππούδων του.

Εγκλωβισμένος στο Ντάνγουϊτς, ξεκινάει πάλι από την αρχή. Αλλάζοντας τον τρόπο ζωής του, οδηγείται σταδιακά στο να αλλάξει τον ίδιο του τον εαυτό. Η Ονόρα, ένα μυστήριο κορίτσι, εισβάλλει στη ζωή και το μυαλό του. Για κάποιο λόγο νιώθει να τη μισεί, αλλά σύντομα του γίνεται εμμονή καθώς προσπαθεί να σηκώσει το πέπλο της μυστικοπάθειας της, και να ανακαλύψει την αλήθεια για τη ζωή της. Ανεξήγητα γεγονότα προηγούνται πάντα της παρουσίας της, και ο Ρέιμοντ ήθελε πάση θυσία να ικανοποιήσει την περιέργεια του. Πλησιάζοντας την όμως εμπλέκεται σε έναν συναισθηματικό πόλεμο, που αντιστρέφει τους όρους της γνωριμίας τους και τα κίνητρα της αναζήτησης του.

Στη νέα αυτή διαδρομή, θρύλοι και μύθοι αποδεικνύονται αληθινοί, η ομίχλη δεν είναι πάντα τόσο αθώα, και τα φαινόμενα μονίμως απατούν την αντίληψη. Ο Ρέιμοντ έμπλεξε σε μια περιπέτεια η οποία τον ταξίδεψε σ’ έναν κόσμο που ποτέ δεν φανταζόταν ότι υπάρχει, και δεν χρειάστηκε να κάνει βήμα παραπέρα από τον δικό μας για να τον αντικρύσει. Έμαθε με τον χειρότερο τρόπο ότι δεν υπάρχουν όρια σ’ αυτά που μπορείς να κάνεις, για να σώσεις αυτόν που αγαπάς. Και ανακάλυψε πως ο καθρέφτης της ψυχής μας, είναι εκείνος που μας κάνει να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις iWrite, 2013, 670 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite

Please wait...