Αθηνά Φερεντίνου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Αθηνά Φερεντίνου, γεννήθηκε στην Αιτωλοακαρνανία.
Μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Από το 1996 εργάζεται ως δημοσιογράφος σε περιοδικά, τοπικές και ημερήσιες εφημερίδες όπως η Αθηναϊκή και η Αυριανή. Από τις εκδόσεις Ενάλιος κυκλοφορεί το βιβλίο της “Έτσι το λέει ο Λαός”, που είναι λαογραφικού περιεχομένου. Το “Σαν να μην πέρασε μια ’μέρα” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Μυθιστορήματα
Σαν να μην πέρασε μια ‘μέρα (2012), Ωκεανός

Δοκίμια-Μελέτες-Κοινωνιολογία-Λαογραφία
Ετσι το λέει ο λαός (2008), Ενάλιος

Σαν να μην πέρασε μια ‘μέρα – Αθηνά Φερεντίνου
Ο Σωτήρης, ένα ευαίσθητο παιδί, μεγαλώνει σε μια οικογένεια που κυριαρχείται από έναν βίαιο πατέρα- αφέντη και μια μάνα που τα ανέχεται όλα, πάντα δυστυχισμένη, πάντα σιωπηλή. Στο Λύκειο θα ερωτευθεί την όμορφη Χριστίνα, τη συμμαθήτριά του. Ο αυστηρός πατέρας της κοπέλας θα εναντιωθεί στον έρωτα αυτόν. Όμως όταν οι Μοίρες δέσουν το ριζικό δυο ανθρώπων, τίποτε δεν μπορεί να τους κρατήσει μακριά….

… Την κοίταξε. Είχε αλλάξει πολύ, στα χρόνια αυτά που μεσολάβησαν από τον χωρισμό τους, δεν ήταν πια έφηβη, αλλά μια ώριμη γυναίκα. Το ίδιο όμορφη, όμως, και με μια γλυκιά αύρα γύρω της. Ένιωσε έναν δυνατό πόνο στην καρδιά του, που του θύμισε ότι δεν είχε ποτέ ξεπεράσει πραγματικά αυτή τη γυναίκα…

Ένα μυθιστόρημα για την Αγάπη, τον προορισμό του ευλογημένου ανθρώπου, θεραπεύτρα και κινητήριο δύναμη των πάντων.

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2012, 300 σελ.

Έτσι το λέει ο λαός – Αθηνά Φερεντίνου

Παροιμίες


Ένα πλούσιο ανθολόγιο που συγκεντρώνει όλες τις ελληνικές παροιμίες, συμπυκνώματα της ελληνικής φιλοσοφίας, βγαλμένες από την λαϊκή θυμοσοφία.

Παροιμίες, Ενάλιος, 2008, 359 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ενάλιος, Ωκεανός