Βαρβάρα Σεργίου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βαρβάρα Σεργίου, σπούδασε Εγκληματολογία και Ψυχολογία και σήμερα ζει στην Κύπρο μαζί με την οικογένεια της.
Όταν δε χάνεται στην ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, της αρέσει να ακούει μουσική και να δημιουργεί φανταστικές ιστορίες. Αγαπημένο χόμπι της είναι η ζωγραφική…Εκτός από το πρώτο της βιβλίο της σειράς Μεταμόρφωση & Αναγέννηση – Έκπτωτη Θεά #1, από τις εκδόσεις MARADEL BOOKS, έχει δημοσιεύσει διάφορες ιστορίες φαντασίας στην πλατφόρμα WATTPAD. Το διήγημα της “Ο εραστής της Ρήγαινας” εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και βρίσκεται στην 1η Κυπριακή Ανθολογία Λογοτεχνίας του Φανταστικού. Το διήγημα της “Η Μύρτιδα” φιλοξενείται από την ανθολογία: «Σκοτάδι: Η πρώτη ανθολογία ελληνικού διηγήματος με βαμπίρ» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. To διήγημα της “Λυτρωτής Νο7”, διακρίθηκε και βραβεύτηκε με την 3η θέση στα Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού LARRY NIVEN 2016, Βραβείο «Επιστημονικής Φαντασίας» για την κατηγορία διήγημα από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. To διήγημα της “Ο θάνατος των δέκα”, διακρίθηκε και βραβεύτηκε με την 3η θέση στα Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού LARRY NIVEN 2017, βραβείο «Επιστημονικής Φαντασίας» για την κατηγορία διήγημα από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Αγαπηµένο χόµπι της είναι η ζωγραφική. Το βιβλίο “Έκπτωτη θεά – Η Μεταµόρφωση” είναι το πρώτο µέρος της τριλογίας φανταστικής λογοτεχνίας “Έκπτωτη Θεά”.
Μυθιστορήματα
Έκπτωτη θεά – Η Μεταµόρφωση (2016), Εκδόσεις Πηγή
Έκπτωτη θεά – Αναγέννηση (2019), Maradel Books

Έκπτωτη θεά – Βαρβάρα Σεργίου

Μεταμόρφωση-Αναγέννηση


Ο πόλεμος έχει πάντα απώλειες, ανεξαρτήτως αν συμβαίνει στη Γη ή στα ουράνια.

Η Θεά Σαμμανή πεθαίνει και αναγεννιέται στη Γη ως Λίζα και ο Στρατηγός της Βικά ως Έκτορας.

Το πεπρωμένο τους θέλει να είναι μαζί, μα αυτό, μέχρι να μπει ανάμεσα τους ο Λευτέρης.

Έρωτες, πάθη και προδοσία οδηγούν τη Σαμμανή σε δεύτερη αναγέννηση με το σώμα – ξενιστή της Αριάδνης.

Το νέο της πεπρωμένο όμως ακούει στο όνομα Δημήτρης και δεν είναι ο Βικά.

Θα καταφέρει η Σαμμανή να νικήσει το κακό που πλησιάζει;

Υπάρχει ηττημένος στον Έρωτα και την Αγάπη;

Όλα αυτά περιπλέκονται με τα κοινωνικά θέματα που αναδύονται μέσα από τις σελίδες του πρώτου βιβλίου της σειράς Έκπτωτης Θεάς, της Θεάς της Δημιουργίας.

Ένα καταιγιστικό βιβλίο που ισορροπεί μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Μυθιστόρημα, Maradel Books, 2019, 490 σελ.

Έκπτωτη θεά – Βαρβάρα Σεργίου

Μεταμόρφωση


“Η τελευταία του πνοή βγήκε παράξενα από το στραβό του χαμόγελο. Σαν ήχος δεν ήταν επιθανάτιος ρόγχος, αλλά έμοιαζε με αναστεναγμό ανακούφισης. Τα μάτια του ήταν πάντοτε καρφωμένα πάνω στο σώμα μου, θέλοντας να πάρει μαζί του στον αιώνιο ύπνο την αψεγάδιαστη και παγωμένη μορφή μου. Ήθελε να την κρατήσει μαζί του. Μια πηγή φωτός, μέσα στο σκοτάδι της καρδιάς. Αυτός, όπως κι εγώ, δε θα έπαυε να υπάρχει, θα μεταμορφωνόταν σε κάτι άλλο και μαζί του θα ταξίδευα για πάντα. Έπρεπε να διατηρηθεί η μαγεία του Σαμανισμού στον επίγειο κόσμο! Της δικής μου θρησκείας, της Σαμμανή!”

Η Σαμμανή είναι η Θεά της Φύσης, της Μαγείας. Όταν τελικά ηττήθηκε από τον Δαίμονα Ταβαέτ στον πόλεμο υπέρ της μαγείας στον επίγειο κόσμο, μαζί με τον πιστό της ακόλουθο, υβρίδιο Βικά, αρνούνται τη θεϊκή τους υπόσταση και μετενσαρκώνονται στη Γη, για να έχουν μια ευκαιρία να είναι μαζί. Όταν τελικά, μετά από αρκετές μετενσαρκώσεις, συναντιούνται ξανά, αρχίζει η διαδικασία της αφύπνισης και μεταμόρφωσης τους.

Θα έρθουν σε σύγκρουση η φθαρτή σάρκα τους, τα συναισθήματα και οι επιθυμίες τους ως άνθρωποι, με την ουράνια υπόσταση τους;

Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας “Έκπτωτη Θεά”!

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2016, 132 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, Maradel Books

Please wait...