Από το Παρίσι στο St Malo – Λυδία Βασιλειάδη

Τίτλος: Από το Παρίσι στο St Malo
Συγγραφέας : Λύδια Βασιλειάδη
Εκδοτικός Οίκος: Θυμάρι
Ετος έκδοσης: 2019
Είδος:
Σελίδες: 192
Το άρθρο του συγγραφέαΟ Φρανκ πηγαίνει για διακοπές στη Γαλλία, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα στην Αθήνα της κρίσης και ένα χωρισμό. Εκεί, πρώτα στο Παρίσι και κατόπιν την Νορμανδία και τη Βρετάνη, περιδιαβαίνει το παρόν, ξαναβλέποντας την πόλη όπου πέρασε τα φοιτητικά του χρόνια, με την ματιά του Αρχιτέκτονα τώρα. Παρατηρεί και σχολιάζει τις μεγάλες και μικρές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην πόλη. Βλέπει και θυμάται πρόσωπα που είχαν παίξει ρόλο στην τότε ζωή του. «Ζωγραφίζει» μια εποχή, αποδίδοντας μέσα από τις διηγήσεις του, την «ατμόσφαιρα» εκείνης της περιόδου. Η ζωή του παίρνει μια νέα ενδιαφέρουσα τροπή, ύστερα από μία τυχαία συνάντηση στη Βρετάνη…

Όταν κλείνει μια πόρτα, ανοίγει ένα παράθυρο. Έτσι λένε. Αυτό ακριβώς είχε στο νου του ο Φρανκ, κλείνοντας πίσω του την πόρτα του σπιτιού του.
Έφευγε για διακοπές στη Γαλλία, μετά από ένα κουραστικό χειμώνα. Η Βιλελμίνα τον είχε εγκαταλείψει πριν από δυο μήνες και απ’ ότι είχε φανεί, δεν σκόπευε να γυρίσει πίσω.
Το οδοιπορικό του Φρανκ, από το Παρίσι στο Saint Malo, και η παράλληλη εσωτερική του πορεία.
Αποτίμηση μιας ζωής γεμάτης με εμπειρίες και συναισθήματα. Η θετική του διάθεση προσκαλεί τις εκπλήξεις και το απρόσμενο να λάβουν χώρα στο ταξίδι του…

Βιογραφικά στοιχεία

Η Λυδία Γ. Βασιλειάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Για τρεις δεκαετίες κάλυπτε για το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την οικονομική εφημερίδα Εξπρές, τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ παράλληλα συνεργαζόταν και με διάφορα έντυπα του περιοδικού Τύπου. Συνεργάτης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για μια περίοδο δεκαέξι ετών.
Μεγάλωσε μέσα στον κόσμο του θεάτρου, της ζωγραφικής και του βιβλίου, λόγω του λόγιου πατέρα της και της ηθοποιού και ζωγράφου μητέρας της. Η μητέρα της ήταν η ζωγραφος Λύντια Γραββάνη (1939-1998) και ο πατέρας της ο Γιώργος Βασιλειάδης, λόγιος, θεατρικός συγγραφέας και εκδότης (1918-1995). Ηταν δύο πολύ αξιόλογοι άνθρωποι. Η πολύ όμορφη ιστοσελίδα της μητέρας της είναι το Lydia Gravanis art. Σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή και μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στην Αθήνα και στις ΗΠΑ.

Αλλα βιβλία by Λύδια Βασιλειάδη