Αγγελοι – Νατάσα Γκουτζικίδου

Τίτλος: Αγγελοι
Συγγραφέας : Νατάσα Γκουτζικίδου
Εκδοτικός Οίκος: Διάνοια
Ετος έκδοσης: 2023
Είδος:
Σελίδες: 392
Το άρθρο του συγγραφέαΗ λαίλαπα του πολέμου κυκλώνει την Ευρώπη του 1940. Η Λυγερή ζει με την οικογένειά της στο Λονδίνο από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Ωστόσο, τα όνειρά της είναι χρωματισμένα με το γαλάζιο της ελληνικής γης, όπου ελπίζει μια μέρα να επιστρέψει. Ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι έχει αποτυπωθεί στην μνήμη της, μα κάθε φορά σκοντάφτει πάνω στην επίμονη άρνηση του πατέρα στης. Μαύρο πανί για τη μητέρα της η Λυγερή, στης οποίας το πρόσωπο διαβάζει τα λάθη του παρελθόντος.

Δύο αδερφές που βιώνουν τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και δύο αφίξεις που έρχονται να αναστατώσουν κι άλλο τη ζωή της οικογένειας. Ένας έρωτας που ξετυλίγεται αργά και παίρνει τη μορφή φύλακα αγγέλου κι ένα ξεχασμένο γράμμα που φέρνει αλήθειες στο φως. Μπορεί η αγάπη να επιβιώσει, όταν ο κόσμος γύρω της γκρεμίζεται; Μπορεί η συγχώρεση να φέρει την λύτρωση στις καρδιές των ανθρώπων;

Βιογραφικά στοιχεία

H Nατάσα Γκουτζικίδου γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα.
Μοιράζει την καρδιά της μεταξύ Αθήνας και Διδυμοτείχου, από όπου κατάγεται. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Ελληνικό Πολιτισμό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτρια σε πολιτιστικά περιοδικά και ως προϊσταμένη στην Κοινωνική Υπηρεσία. Σήμερα, τη συναντάμε στη θέση της εμπορικής διεύθυνσης στις εκδόσεις Υδροπλάνο, με τις οποίες συνεχίζει τα ταξίδια της στον χώρο του βιβλίου και συγκυβερνήτες την καλύτερη παρέα. Εμφανίστηκε στον χώρο των εκδόσεων το 2007 και έκτοτε γράφει αδιάκοπα. Συνολικά κυκλοφορούν δεκαοχτώ βιβλία της. Κάποια από αυτά έχουν φιλοξενηθεί σε εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας, με μεγάλη αποδοχή από το κοινό, ενώ διηγήματά της έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς.
Έχει το όμορφο blog: Νατάσα Γκουτζικίδου.

Website

Αλλα βιβλία by Νατάσα Γκουτζικίδου