Αθήνα-Σικάγο, Σικάγο-Αθήνα – Λυδία Βασιλειάδη

Τίτλος: Αθήνα-Σικάγο, Σικάγο-Αθήνα
Συγγραφέας : Λύδια Βασιλειάδη
Εκδοτικός Οίκος: Γαβριηλίδης
Ετος έκδοσης: 2018
Είδος:
Σελίδες: 144
Το άρθρο του συγγραφέαΟ Αλέξανδρος γυρίζει στην Αθήνα ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα που ήταν στην Αμερική. Σκοπός του ταξιδιού του είναι η τακτοποίηση των περιουσιακών του θεμάτων. Εκεί, στην Αθήνα, συναντά το παρελθόν του και παρατηρεί την πόλη όπου μεγάλωσε, τη γειτονιά του και τις αλλαγές που έχουν συμβεί τα χρόνια που ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θυμάται πρόσωπα και πράγματα και εικόνες από το παρελθόν. Πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στη σύγχρονη Αθήνα και στον πολιτισμό της χώρας. Ταυτόχρονα, ζει στην Αθήνα και πηγαίνει σε διάφορα μέρη. Επισκέπτεται επίσης την Επίδαυρο, την Αίγινα και την Ύδρα. Συναντά πρόσωπα που είχαν κάποτε έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή του και το τερέν της νέας του πραγματικότητας επανακαθορίζεται.
 

Βιογραφικά στοιχεία

Η Λυδία Γ. Βασιλειάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Για τρεις δεκαετίες κάλυπτε για το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την οικονομική εφημερίδα Εξπρές, τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ παράλληλα συνεργαζόταν και με διάφορα έντυπα του περιοδικού Τύπου. Συνεργάτης της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για μια περίοδο δεκαέξι ετών.
Μεγάλωσε μέσα στον κόσμο του θεάτρου, της ζωγραφικής και του βιβλίου, λόγω του λόγιου πατέρα της και της ηθοποιού και ζωγράφου μητέρας της. Η μητέρα της ήταν η ζωγραφος Λύντια Γραββάνη (1939-1998) και ο πατέρας της ο Γιώργος Βασιλειάδης, λόγιος, θεατρικός συγγραφέας και εκδότης (1918-1995). Ηταν δύο πολύ αξιόλογοι άνθρωποι. Η πολύ όμορφη ιστοσελίδα της μητέρας της είναι το Lydia Gravanis art. Σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή και μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στην Αθήνα και στις ΗΠΑ.

Other Books by Λύδια Βασιλειάδη