Το αυγό του Θεού – Σουζάνα Χατζηνικολάου

Τίτλος: Το αυγό του Θεού
Συγγραφέας : Σουζάνα Χατζηνικολάου
Εκδοτικός Οίκος: Κέδρος
Ετος έκδοσης: 2015
Είδος:
Σελίδες: 872
Το άρθρο του συγγραφέαΣτη θεοκρατική κοινωνία της Νεβάντε και της πρωτεύουσάς της, Βαγιαμόρεν, η αμφισβήτηση του Αρχιερέα και του ιερατείου ισοδυναμεί με θανάσιμη αμαρτία. Οι αμαρτωλοί θεωρούνται καταραμένοι από τον Θεό Γκνοφόσιρ και εξορίζονται σημαδεμένοι με τη Σφραγίδα, το σύμβολο των δαιμόνων. Η ποινή ισοδυναμεί με καταδίκη σε θάνατο, καθώς οι εξόριστοι έρχονται αντιμέτωποι με τον ακραίο φανατισμό και την προκατάληψη της Νεβάντε, και ελάχιστοι από αυτούς επιβιώνουν πάνω από δώδεκα μήνες. Ύστερα από τέσσερα σκληρά χρόνια εξορίας και βαριά άρρωστος, ο Φίλκε επιστρέφει στη Βαγιαμόρεν. Συναντά τον παλιό του φίλο Σίντρο κι εκείνος πηγαίνει μαζί του. Παρέα με τον Ίλυ και τον Άνικ, δυο αδέρφια από εξόριστη μητέρα, θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι για κάποιο μοναστήρι στο Βορρά. Η πίστη όλων στον Θεό έχει κλονιστεί, και το μίσος για τον τύραννο Αρχιερέα Ζεσπίλκα είναι κοινό. Όμως κάποια στιγμή οι αληθινοί δαίμονες θα ξυπνήσουν και θα ψάξουν για συμμάχους ανάμεσα στους εξορίστους. Και τότε ο Φίλκε θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στη συγχώρεση και στην εκδίκηση. Και θα ανακαλύψει ότι η Σφραγίδα στον κρόταφό του είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ζωγραφιά.

Βιογραφικά στοιχεία

Η Σουζάνα Χατζηνικολάου μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή διάβαζε πολλά παραμύθια και ιστορίες φαντασίας, ώσπου κάποια στιγμή άρχισε να γράφει και δικά της. Σπούδασε ιατρική και ειδικεύεται στην παιδιατρική, συνεχίζοντας παράλληλα να ασχολείται με τη λογοτεχνία του φανταστικού. Εργάστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στο Αττικόν και στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Η “Ίριδα” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα που εκδίδεται.

«Είμαι παιδίατρος και λατρεύω τη δουλειά μου, αλλά η ζωή μου είναι το γράψιμο. Κι όταν δε μπορώ να γράψω, διαβάζω. Πολύ και οτιδήποτε. Πιστεύω στο Θεό, στο καλό του κόσμου, στις μικρές καθημερινές ευτυχίες και στους ανθρώπους. Έχω γράψει τα μυθιστορήματα «Ίριδα» και «Το Αυγό του Θεού», και τα παραμύθια «Το χαλί που ήθελε να γίνει μαγικό» και «Ο σκαντζόχοιρος και η αχινούλα»».