Εργάστηκε σαν Δικαστικός Υπάλληλος στο Ελεγκτικό Συνέδριο, απ’ όπου αποχώρισε.
Τώρα ασχολείται -αποκλειστικά- με τη συγγραφή διηγημάτων και μυθιστορημάτων.
Μέχρι στιγμής έχει συγγράψει 6 μυθιστορήματα – νουβέλες και 30 διηγήματα.
Το ύφος της γραφής του Χριστόφορου Παυλίδη κινείται στα πεδία του Φανταστικού, του Αστυνομικού Θρίλερ και του Παράδοξου.
Ως δημιουργός αγαπά και την ποίηση, όπου οι δημιουργίες του επεκτείνονται σε κάθε είδος της ποιητικής τέχνης.
Ως λογοτέχνης έχει λάβει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς διηγήματος – μυθιστορήματος από τους οποίους απέσπασε επαίνους και διακρίσεις για τη γραφή.
Τα καλλιτεχνικά του ενδιαφέροντα επεκτείνονται και στην επεξεργασία διαφόρων ταξιδιωτικών ή μουσικών βίντεο.
Ασχολείται επίσης με την blogσφαίρα συνεργαζόμενος ως αρθογράφος με το 4women.gr.
Όπως λέει ο ίδιος:
Ξεκίνησα να γράφω από μικρό παιδί, όταν, επηρεασμένος από τους αγώνες του μικρού ήρωα (Γιώργος Θαλάσσης) κατά των Γερμανών κατακτητών, έγραψα μια περιπετειούλα που είχε θέμα την καταστροφή ενός υποβρυχίου τους. Συνέχισα με τη συγγραφή ποιημάτων, για πολύ καιρό, ενώ παράλληλα έγραφα σύντομες ιστορίες με θέματα της καθημερινότητας. Απίστευτα μεγάλος αριθμός τίτλων βιβλίων, με περιεχόμενα κάθε είδους, από πραγματείες, επιστημονικές ανακοινώσεις, ιστορίες και μυθιστορήματα, όλων των σπουδαίων χειριστών της έντεχνης μορφής, έγιναν κτήμα μου, σ’ αυτό το μεσοδιάστημα, πλουτίζοντας το λεξιλόγιο και τις γνώσεις μου, πέρα από τα συνηθισμένα όρια. Τέλος, η συναισθηματική μου ωρίμανση, κατά τα φοιτητικά χρόνια, με οδήγησε στην έρευνα του παράδοξου και του μεταφυσικού. Επειδή, όμως, παρέμενα αμετάκλητα ρομαντικός και ονειροπόλος, συνέπλεξα κι’ αυτή μου την ιδιότητα στον κύκλο των παράξενων ιστοριών, που έμελλαν να ξεπηδήσουν, κατά την δημιουργική εικοσαετία, που ξεκίνησε από το 1985.
Μέσα σ’ αυτό το συγκλονιστικό βούλιαγμα του χρόνου κι’ έπειτα από βασανιστική πνευματική πάλη, βγήκαν στην επιφάνεια του χαρτιού, τριάντα (30) ολόκληρες ιστορίες, με θέματα, που υπερβαίνουν τα τετριμμένα μονοπάτια της καθημερινότητας, όπου κυριαρχεί το παράδοξο και το απρόσμενο. Βέβαια και στον χώρο της Νουβέλας, δημιουργήθηκαν έξη (6) μεγάλες ιστορίες.
Μέχρι σήμερα, έχω εκδώσει μία σειρά διηγημάτων του με τον τίτλο “Ντεβά” το 1989, από τις εκδόσεις “Νέα Ακρόπολη” και τη Νουβέλα “Μη ζωντανεύεις πεθαμένους θρύλους” τον Απρίλη του 2011, από τις εκδόσεις “Άγνωστο”. Και η δημιουργική περιπέτεια του μυαλού, ύστερα από την απαραίτητη ξεκούραση … συνεχίζεται.
Κατά καιρούς, γράφω και ποιήματα, παίρνοντας ερεθίσματα από γεγονότα της καθημερινότητας, είτε κάτω από συναισθηματική φόρτιση. Δεν ανήκει στα κύρια μελήματα μου η συγγραφή τους, αλλά δεν θα έλεγα ότι δεν με τραβά και δεν με συγκινεί, αυτό το είδος της έκφρασης του λόγου!
Μην ζωντανεύεις πεθαμένους θρύλους
Μια κατάδυση στα άγνωστα μυστήρια του Μίθρα
Ένας ερημίτης συγγραφέας απομονωμένος σ’ ένα ελληνικό ακρωτήρι.
Εκείνη εμφανίστηκε ξαφνικά μέσα από τα μανιασμένα κύματα, κουβαλώντας ένα σκοτεινό παρελθόν. Το όνομα της Ανδρομέδα.
Δίπλα τους ένα άλλο ζευγάρι που αναζητά την περιπέτεια. Η συνάντησή τους μοιραία.
Ένας λαγός οδηγεί τυχαία την Ανδρομέδα σ’ ένα μυστηριακό σπήλαιο. Είναι η Σπηλιά του Μίθρα, όπου το παράδοξο των αρχαίων μύθων εισβάλει στην πραγματικότητα. Τι υποχθόνια μυστήρια κρύβονται εκεί μέσα; Ποιοι πανάρχαιοι δαίμονες καραδοκούν στο σκοτάδι;
Δίχως να το πολυκαταλάβουν οι άνθρωποι γίνονται παιχνίδι των θεών.
Όταν ζωντανεύουν οι θρύλοι και η πραγματικότητα βυθίζεται στην πλάνη του ονείρου, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα ακολουθήσει…
144 σελ.
Μην ζωντανεύεις πεθαμένους θρύλους (2011), Άγνωστο
Η οδός Χρυσανθέμων στη Φθία (Επιστημονική φαντασία)
Οι κώδικες της εξέλιξης (Επιστημονική φαντασία)
Η καταβόθρα των παραισθήσεων (Φανταστική λογοτεχνία)
Τα πεινασμένα μάτια της Βέρας χορταίνουν από τρόμο (Φανταστική λογοτεχνία)
Ο κύκλος του σκοταδιού (Φανταστική λογοτεχνία)
Συλλογικά έργα
Στα σύνορα του τρόμου (2016), Άλλωστε
Πηγές: Biblionet, Άλλωστε, Womland