Χρήστος Δημόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες


Καλοκαίρι με το Χρήστο
Πώς μπορεί το καλοκαίρι να κυλήσει ευχάριστα και δημιουργικά;
Σ’ αυτό το βιβλίο, ο Χρήστος Δημόπουλος σας ξεναγεί στο μαγικό κόσμο του χαρτιού και των άλλων υλικών που χρειάζεστε για τις κατασκευές που θα φτιάξετε παρέα.
Κι αν νομίζετε πως είναι δύσκολες, δεν έχετε δίκιο!
Αρκεί να έχετε πρόχειρα μερικά πράγματα που εύκολα τα βρίσκετε μέσα στο σπίτι σας: ψαλίδι, κόλλα, χρώματα, συνδετήρες, καλαμάκια, οδοντογλυφίδες, πλαστελίνη και, φυσικά, χαρτιά, χαρτόνια ή εφημερίδες.
Αλλά και πράγματα που σίγουρα θα βρείτε στις διακοπές σας: άμμο από τη θάλασσα, κοχύλια, αστερίες, κουτιά από χυμό ή γάλα…
Διαβάστε με προσοχή τις απλές οδηγίες του Χρήστου, δείτε τα σκιτσάκια που τις εξηγούν και απολαύστε ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό καλοκαίρι!

Μπίλης Μπιζέλης: Το τζίπ της κυρίας Πατατέα
Μπιζελοχρώματα
Συγχαρητήρια!
Κρατάς στα χέρια σου τα Μπιζελοχρώματα του Μπίλη Μπιζέλη, “Το τζίπ της κυρίας Πατατέα”.
Στις σελίδες του θα βρεις όλους τους αγαπημένους ήρωες που συνάντησες στη Λαχανίτσα.
Τον Μπίλη Μπιζέλη, τον Μελέτη Μελιτζανίδη, τον Μάνο Μανιτάρη, την Κούλα Κολοκύθα και την Πάτυ Πατατέα.
Εμπρός, τι περιμένεις;
Πάρε τις ξυλομπογιές σου και στρώσου στη δουλειά!
Η μάλλον στη… διασκέδαση!

Μπίλης Μπιζέλης: Οι συσκευές του Μάνου Μανιτάρη
Οι διασκεδαστικές δραστηριότητες αυτού του βιβλίου θα σου κρατήσουν συντροφιά για πολλές ώρες.
Αλλες είναι πανεύκολες, κι άλλες χρειάζονται σκέψη και προσοχή. Ολες, όμως, θα σου προσφέρουν τη χαρά της δημιουργίας! Αν τυχόν συναντήσεις δυσκολίες, μη βιαστείς να τα παρατήσεις.
Οποιος επιμένει, στο τέλος τα καταφέρνει πάντα!

Μαθαίνω τους αριθμούς σαν ποίημα
Το τετράδιο που κρατάτε στα χέρια σας, με πολύχρωμα σκίτσα και απλά, διασκεδαστικά ποιήματα, φέρνει τα μικρά παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τους αριθμούς από το 1 έως το 20. Μέσα στις σελίδες του, το παιδί συνδυάζει το πλήθος των εικόνων με τους αντίστοιχους αριθμούς χρωματίζοντας τις εικόνες, ενώ ταυτόχρονα γίνεται μια πρώτη απόπειρα εισαγωγής σε απλές πράξεις πρόσθεσης και αφαίρεσης. Τα μικρά ποιήματα βοηθούν ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνει πιο εύκολη και πολύ πιο διασκεδαστική.
Το “Μαθαίνω τους αριθμούς σαν ποίημα” είναι ο καλύτερος τρόπος να προετοιμαστεί το παιδί για το δημοτικό.

Μαθαίνω τα επαγγέλματα σαν ποίημα
Το τετράδιο που κρατάτε στα χέρια σας, με πολύχρωμα σκίτσα και απλά, διασκεδαστικά ποιήματα, φέρνει τα μικρά παιδιά σε μια πρώτη επαφή με 25 από τα πιο συνηθισμένα και δημοφιλή επαγγέλματα. Μέσα στις σελίδες του, το παιδί όχι μόνο αποκτά μια οπτική εικόνα, αλλά παίρνει και μια πρώτη ιδέα για το τι ακριβώς είναι το καθένα από τα επαγγέλματα αυτά, χάρη σε μια σύντομη αλλά περιεκτική περιγραφή. Τα μικρά ποιήματα βοηθούν ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνει πιο εύκολη και πολύ πιο διασκεδαστική.

Η γοργόνα Ελισσώ
Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε και πολλά για τις γοργόνες, όποιο και να ’ναι τʼ όνομά τους, απʼ όπου και αν μας έρχονται. Ήταν άραγε παιδιά των θεών; Επεσαν μήπως από το φεγγάρι; Και είναι αλήθεια πως τα δάκρυά τους γίνονται μαργαριτάρια; Ποιος να ξέρει; Υπήρχε, όμως, μια γοργόνα αλλιώτικη από τις άλλες, μοναδική, που γιʼ αυτή δεν έχει γραφτεί ως τα σήμερα κανένα βιβλίο.
Ηταν η γοργόνα Ελισσώ… και αυτή είναι η ιστορία της.

Πάσχα με τον Χρήστο
Μύρισε Άνοιξη, το Πάσχα πλησιάζει, αρχίζουν οι διακοπές, ώρα να παίξουμε και να διασκεδάσουμε!
Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε πασχαλιάτικες κατασκευές και δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν συντροφιά τις χαρμόσυνες τούτες μέρες και θα σας χαρίσουν πολλές ώρες διασκέδασης.
Φτιάξτε λαγουδάκια, αβγά, λαμπάδες και καλαθάκια!
Λύστε το σταυρόλεξο, αποκαλύψτε την κρυμμένη εικόνα, χρωματίστε το λαγουδάκι, βρείτε τις διαφορές!
Ανάμεσα στα τσουρέκια, τα κόκκινα αβγά, την εκκλησία, τον Επιτάφιο και την Ανάσταση -αλλά και μετά- είμαι σίγουρος πως θα βρείτε χρονο, παρέα με την οικογένεια ή τους φίλους μας, για να κάνετε κατασκευές. Καλή διασκέδαση!

Ο δράκος Ναπολέων
Το πρωί είχε βρέξει καρεκλοπόδαρα, αλλά γρήγορα βγήκε ο ήλιος, μαζί μ’ ένα υπέροχο ουράνιο τόξο… Στο διάλειμμα, ενώ όλα τα δρακάκια βγήκαν στο προαύλιο για να παίξουν στις κούνιες, το σκάμμα, τις τσουλήθρες και τις στριφογυριστές χελώνες, ο Ναπολέων κάθισε σ’ ένα παγκάκι αμίλητος. Το βλέμμα του ήταν καρφωμένο στην Ιωσηφίνα που έπαιζε κυνηγητό με τις φίλες της, την Εριέτα και τη Λουίζα. Δεν πρόσεξε τον Αρθούρο που, τρέχοντας με φόρα, ήρθε από πίσω του, του έδωσε μια με την ουρά του και τον ξάπλωσε φαρδύ πλατύ στο βρεγμένο σκάμμα! Ο Ναπολέων σηκώθηκε αργά και τίναξε τις λάσπες από πάνω του. Ο κόσμος λες και σταμάτησε για μια στιγμή να γυρίζει… Είδε όλα τα δρακάκια να έχουν σταματήσει το παιχνίδι τους και να τον παρατηρούν. Τα περισσότερα γελούσαν. Πιο πολύ όμως γελούσε ο Αρθούρος. Μόνον η Ιωσηφίνα είχε ένα θλιμμένο βλέμμα στο προσωπάκι της…

Το χαμένο χειρόγραφο
Ο Ντάνκαν ΜακΝτούγκαλ, μετά το Μάτσου Πίτσου και το πάθημά του με τη μάσκα του βασιλιά, διψά για εκδίκηση. Με τη βοήθεια του παλιού του φίλου και Μεγάλου Καγκελάριου του Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, Ούλριχ Φάμπερ φον Μπιερλάγκερ, κεντρίζει το ενδιαφέρον του Ήπιου Θερμοκήπιου για το περίφημο «χειρόγραφο Βόινιτς» που ανακαλύφθηκε πριν από εκατό χρόνια και που κανείς δεν μπόρεσε να αποκρυπτογραφήσει μέχρι σήμερα.
Ο Μπιερλάγκερ εξηγεί στον Θερμοκήπιο πως υπάρχει ένα αντίγραφο το οποίο έχει χαθεί από καιρό και τον παρακαλεί να το βρει για λογαριασμό του τάγματος.
Ο καθηγητής, μαζί με τα εγγονάκια του, την Αθηνά και τον Ορέστη, αυτή τη φορά ακολουθούν τα ίχνη των Ιωαννιτών Ιπποτών. Από τη Μάλτα στην Κύπρο κι από κει στη Ρόδο, προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν το χαμένο χειρόγραφο, χωρίς να υποψιάζονται πως ο ΜακΝτούγκαλ κι ο Μπιερλάγκερ τους έχουν στήσει μια ύπουλη παγίδα…

Η μάσκα του βασιλιά
Όταν η Αντιγόνη Δεληνοτιά, διευθύντρια του Μουσείου Μυθικών Αρχαιοτήτων, παίρνει ένα μυστηριώδες γράμμα που κρύβει έναν γρίφο, καλεί αμέσως σε βοήθεια τον παλιό της φίλο, τον καθηγητή Ήπιο Θερμοκήπιο. Κι ενώ ο γρίφος που μιλά για τη χαμένη μάσκα ενός βασιλιά φαίνεται πως λύνεται, η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο σκοτεινή.
Ο καθηγητής, μαζί με τα αγαπημένα του εγγόνια, τον Ορέστη και την Αθηνά, μπλέκουν σε μια επικίνδυνη περιπέτεια που ξεκινά από την Ελλάδα και θα καταλήξει στην άλλη άκρη του κόσμου, στο Περού.
Κανείς τους δεν υποψιάζεται πως ένας πανούργος Σκοτσέζος, ο Ντάνκαν ΜακΝτούγκαλ, ορκισμένος εχθρός της Δεληνοτιά, παρακολουθεί το κάθε τους βήμα και τους έχει στήσει μια ύπουλη παγίδα. Τη βραδιά της πανσελήνου του Δεκεμβρίου, όλοι συναντιούνται στα ερείπια της ιερής πόλης των Ίνκα, το Μάτσου Πίτσου, όπου τους περιμένει ο μάγος Κουνάκι…

Παιδικά βιβλία
Χειροτεχνία-Ζωγραφική-Δραστηριότητες
Καλοκαίρι με το Χρήστο (2004)
Μπίλης Μπιζέλης: Το τζίπ της κυρίας Πατατέα (2010)
Μπίλης Μπιζέλης: Τα χαρτιά του κυρίου Καροτάκη (2010)
Μπίλης Μπιζέλης: Τα μπουκάλια της κυρίας Κολοκυθά (2010)
Μπίλης Μπιζέλης: Οι συσκευές του Μάνου Μανιτάρη (2010)
Μαθαίνω τους αριθμούς σαν ποίημα (2013)
Μαθαίνω την αλφαβήτα σαν ποίημα (2013)
Μαθαίνω τα σχήματα και τα χρώματα σαν ποίημα (2013)
Κατασκευές από το ουράνιο τόξο (2013)
Μαθαίνω τους μήνες και τις εποχές σαν ποίημα (2014)
Μαθαίνω τα επαγγέλματα σαν ποίημα (2014)
Πάσχα με τον Χρήστο (2015)
Ο δράκος Ναπολέων (2015)

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Το χαμένο χειρόγραφο (2016)
Η μάσκα του βασιλιά (2016)

Παραμύθια
Η γοργόνα Ελισσώ (2014)

Πηγές πληροφοριών: BIBLIONET, Εκδόσεις Ψυχογιός