Χρίστος Λογαρίδης

Χρίστος Λογαρίδης

2022 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρίστος Λογαρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το Φεβρουάριο του 1964.
Σπούδασε μηχανικός αεροσκαφών, αλλά γρήγορα άλλαξε πλεύση και ξεκίνησε σπουδές ζωγραφικής και φωτογραφίας τις οποίες ολοκλήρωσε το 1990. Έχει συνεργαστεί ως φωτογράφος και δημοσιογράφος με πολλά περιοδικά, μεταξύ άλλων Ελευθεροτυπία, Πρώτο Θέμα, Πρόσωπα, COLT, MAX, DOWN TOWN, NITRO, KLIK. Έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο του ALFA με τις εκπομπές Αιχμηρά αντικείμενα και MATRIX αλλά και στο διαδικτυακό σταθμό VMEDIA με την εκπομπή Αναρχικός τραπεζίτης. Από το 1996 έως σήμερα έχει κάνει τουλάχιστον δέκα ατομικές και άλλες τόσες ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, σε γκαλερί της Αθήνας, όπως η γκαλερί Πανταζίδης, Elements, chili art Gallery, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως Σάμος, Μυτιλήνη, Κύθηρα. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γερμανία, Αμερική και Βραζιλία. Τα βιβλία του μιλάνε για το μέλλον μας, την αφύπνιση ή την υποταγή μας, την περιπέτεια της ψυχής μας σε αυτό το παράξενο σύμπαν. Το βιβλίο του «Μοναξιά του Θεού» τιμήθηκε και συμπεριλήφθηκε στον τόμο με τις καλύτερες ιστορίες φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας στην Ελλάδα.
Μυθιστορήματα
Η Μοναξιά του Θεού (2002), Γραφές
Μαύρη σφαίρα (2021), Il Piccolo
Η μοναξιά του Θεού (2021), Il Piccolo
Ο άρχοντας του χρόνου (2022), Il Piccolo

Ο άρχοντας του χρόνου – Χρίστος Λογαρίδης

Ο άρχοντας


Ένας μαχόμενος δημοσιογράφος δολοφονείται και συναντά τον Άρχοντα του Χρόνου, που του δίνει κάποιες επιλογές για την επόμενη ζωή του.
Τι θα διαλέξει και πως μια επιλογή μπορεί να δημιουργήσει αδιανόητα αποτελέσματα μέσα στον χρόνο;
Ένας ερωτευμένος άνδρας που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ξεκινά να πουλά τις αναμνήσεις του για να μη χάσει την αγαπημένη του.
Θα τα καταφέρει;
Ένας ερευνητής προσπαθεί να λύσει το μυστήριο παράξενων θανάτων, όταν γνωρίζει και ερωτεύεται μια μυστηριώδη γυναίκα. Τώρα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον έρωτα και τη ζωή…
Γιατί ο Θεός νιώθει τόσο μόνος;
Ένας συγγραφέας του φανταστικού, έρχεται σε επαφή με ένα φαινόμενο που του δίνει το χάρισμα να βλέπει τον θάνατο όταν πλησιάζει…
Πώς είναι ο Παράδεισος;
‘Όλα ξεκίνησαν παλιά, τόσο παλιά, που ακόμα και ο χρόνος δεν είχε προλάβει να γεννηθεί…

Μυθιστόρημα, Il Piccolo, 2022, 454 σελ.

Η μοναξιά του Θεού – Χρίστος Λογαρίδης

Η μοναξιά του Θεού


Ένα βιβλίο ανθολογία από ιστορίες φανταστικές και ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Η πρώτη ιστορία ξεκινάει πριν την δημιουργία αυτού του πλανήτη για να φτάσουμε στην έκτη ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα χρόνο που ήδη η καταστροφή της γης έχει επιτελεστεί, ολοκληρώνοντας έτσι ένα τεράστιο χρονικά, κύκλο της ιστορικής διαδρομής της ανθρωπότητας. Μιας ιστορίας γεμάτης βία, απληστία, εξουσία, απόγνωση, θάνατο, μιας ιστορίας στην οποία η αγάπη και η λύτρωση είναι τελικά «σενάριο» επιστημονικής φαντασίας.

Μυθιστόρημα, Il Piccolo, 2021, 210 σελ.

Μαύρη σφαίρα – Χρίστος Λογαρίδης

Μαύρη σφαίρα


Ένας ιός στα χαρτονομίσματα φέρνει ένα νέο ψηφιακό οικονομικό σύστημα. Η ανθρωπότητα ζει την 5η βιομηχανική επανάσταση, με ρομπότ και δικτυακές οντότητες να θέτουν τον άνθρωπο σε αχρηστία. Η τεχνολογία και η γενετική δημιουργούν τον υπεράνθρωπο, το εγκεφαλοδίκτυο και μετατρέπουν την οικονομική ανισότητα σε βιολογική. Η τεχνοεκκλησία πολεμά τα παλιά δόγματα και δηλώνει πως αυτόν τον κόσμο θα τον κληρονομήσουν οι εκλεκτοί της τεχνολογίας. Ένας μεγάλος πόλεμος σχεδιάζεται που θα φέρει το τέλος των κρατών, την μείωση του πληθυσμού και την νέα τάξη, τον Οργανισμό Ηνωμένων Εταιριών. Όμως ένα παράξενο φαινόμενο που δημιουργεί μία μεγάλη τρύπα στην θάλασσα στη Μεσόγειο αλλάζει την ιστορία. Πολεμικά πλοία χάνονται και μεταφέρονται σε έναν άλλο κόσμο, ενώ όσοι έρχονται σε επαφή με το φαινόμενο παρουσιάζουν μια παράξενη ικανότητα. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο ή κάποιοι κρύβονται πίσω του; Μπορεί να κάνει τον εσωτερικό μας χρόνο να τρέχει και να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις επιλογές μας άμεσα; Μια επαφή με οντότητες από άλλο άστρο θα μπορούσε να αλλάξει την μοίρα της ανθρωπότητας; Ποιοι είναι αυτοί, τι σχέση έχουν με αυτούς που μεταφέρθηκαν κάπου στον γαλαξία; Πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε με όντα από άλλους κόσμους; Θα δεχτούν οι ελίτ του κόσμου να χάσουν την εξουσία τους ακόμα και αν αυτό θα έσωζε τον πλανήτη; Ένας ζάμπλουτος σεξιστής, πρόεδρος μιας μεγάλης εταιρίας τεχνολογίας, μια βιολόγος, ένας ουτοπιστής κοσμολόγος, ένας μπερδεμένος περιβαλλοντολόγος και μια «άχρηστη» κόρη πόρνης, με έναν υπερεγκέφαλο που διαβάζει το μέλλον, θα προσπαθήσουν να σώσουν τον κόσμο. Θα τα καταφέρουν;

Μυθιστόρημα, Il Piccolo, 2021, 200 σελ.

Η Μοναξιά του Θεού – Χρίστος Λογαρίδης

Μοναξιά του Θεού


Για να κατασκευάσεις έναν Παρθενώνα, τεχνολογικό ή πνευματικό, δεν έχει σημασία, πρώτα χρειάζεσαι το Όνειρο, το όραμα. Μετά τη γνώση, το πώς θα υλοποιηθεί αυτό το όραμα.
Έπειτα θέλεις τα υλικά και τέλος το ανθρώπινο δυναμικό που θα εργαστεί γι αυτό το όραμα.
Η φύση μας έχει δώσει τα πάντα σε αφθονία. Δε φτιάχνουμε όμως Παρθενώνες. Δεν έχουμε λεφτά.
Το καλό, το όμορφο και το μεγάλο κοστίζει. Ας υπηρετήσουμε το σκοτεινό που είναι φτηνότερο.
Καλώς ήλθατε στον κόσμο των ανθρώπων, στον κόσμο της παράνοιας.

Μυθιστόρημα, Γραφές, 2002, 150 σελ.

Πηγές: Biblionet, Il Piccolo, Γραφές