Χρήστος Σάνος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρήστος Σάνος γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής και έλαβε την εγκύκλια μόρφωση σε σχολεία του Αγίου Ιωάννου Ρέντη και του Μοσχάτου.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Ιταλία, στο Πανεπιστήμιο Universita’ Degli Studi di Napoli “L’ Orientale”, και έλαβε το πτυχίο του με άριστα. Kατοικεί με την οικογένειά του στο Π. Φάληρο. Το βιβλίο “Η αδελφή ψυχή” αποτελεί την πρώτη συγγραφική του προσπάθεια.

Η αδελφή ψυχή – Χρήστος Σάνος

Ποιητικό αφήγημα


Μια αληθινή ιστορία νεανικής αγάπης μεταξύ δύο φοιτητών, ενός Έλληνα και μιας Ιταλίδας, που διαδραματίστηκε στη Νάπολη της Ιταλίας κατά τη δεκαετία του ’70.
Πρόκειται για ένα ελκυστικό και ευχάριστο αισθηματικό ποιητικό αφήγημα, γραμμένο με ειλικρίνεια, ιδιομορφία και χιούμορ, που αγγίζει κάθε ευαίσθητη ψυχή.

Αφηγήσεις, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2018, 176 σελ.

Το πεπρωμένο – Χρήστος Σάνος

Ποιήματα και ποιητικά αφηγήματα


Κάποια πράγματα, απ’ όσα μας συμβαίνουν, ευχάριστα ή δυσάρεστα, καλά ή κακά, θετικά ή αρνητικά, θεωρώ ότι είναι κάθε άλλο παρά τυχαία.
Πρόσωπα που εμφανίζονται στη ζωή μας ξαφνικά, άτομα που μόλις συναντήσαμε, νιώθουμε ότι χρόνια τα γνωρίζουμε, ολάκερη ζωή.
Σχέσεις με ανεξήγητη οικειότητα, με δυνατά αισθήματα, με έντονα και βαθιά συναισθήματα, με άμεση και ισχυρή σεξουαλική έλξη, γνωστές ως καρμικές.
Καταστάσεις που δημιουργούνται και μας αναγκάζουν να αλλάξουμε ή να μεταβάλουμε τον τρόπο σκέψης μας.
Όλα γίνονται για κάποιο συγκεκριμένο λόγο.
Στην αρμονία του σύμπαντος κόσμου, τίποτα δεν γίνεται τυχαία.
Τα πάντα είναι προδιαγεγραμμένα.
Μέσα μας υπάρχει καταγεγραμμένο, από τη μέρα που γεννιόμαστε, όλο το Θεϊκό Δίκαιο.
“Ειμαρμένη εστίν ο του Κόσμου Λόγος”

Ποίηση, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2019, 100 σελ.

Η ποίηση της καθημερινότητας – Χρήστος Σάνος
Αγώνας ενάντια στη λήθη το παρόν πόνημα, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει προβληματισμούς κι αντιπαραθέσεις μεταξύ των αναγνωστών του. Ωστόσο, δεν

πρέπει να θεωρηθεί μόνον ως μια ποιητική συλλογή με την κλασική σημασία του όρου, αλλά να διαβαστεί κυρίως σαν ένα έργο που περιγράφει κι αφηγείται ποιητικά την καθημερινότητά μας τη δεκαετία 2009-2019. Υπό αυτήν την έννοια, προσωπικά βιώματα κι εμπειρίες, εντυπώσεις, ερεθίσματα, ανθρώπινες σχέσεις, πολιτικές καταστάσεις, πρόσφατες αναμνήσεις, συνήθειες και πράξεις που μας απασχολούν καθημερινά, αποτέλεσαν την έμπνευση για τη συγγραφή του παρόντος έργου. Άλλοτε με λιτό, ανάλαφρο τρόπο και χιούμορ κι άλλοτε με σατιρικό, σαρκαστικό κι

αιχμηρό τρόπο γραφής, το έργο τούτο, χωρισμένο σε τρεις ενότητες, περιγράφει την καθημερινότητα της δεκαετίας 2009-2019, φέρνει στην επιφάνεια απλά ή σύνθετα γεγονότα και κυρίως ”θέτει τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων” δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα του αναγνώστη όσον αφορά τη δεκαετία των μνημονίων.

“Verba volant, scripta manent”.

Ποίηση, Δρόμων, 2020, 110 σελ.

Ποίηση
Το πεπρωμένο (2019), Αγγελάκη Εκδόσεις
Η ποίηση της καθημερινότητας (2020), Δρόμων

Αφηγήσεις
Η αδελφή ψυχή (2018), Αγγελάκη Εκδόσεις

Πηγές: Biblionet, Αγγελάκη Εκδόσεις, Δρόμων