Χρήστος Χ. Θεοφιλάτος

Χρήστος Χ. Θεοφιλάτος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Χρήστος Χ. Θεοφιλάτος γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα.
Στη δεκαετία του ’90 συμμετείχε ως ο βασικός τραγουδιστής στους δίσκους της ποπ-ροκ μπάντας “Τετ-α-τετ” (1992-1998). Σπούδασε δημοσιογραφία και αργότερα υποκριτική στην “Κεντρική σκηνή”. Παράλληλα εργάστηκε ως αρθρογράφος σε διάφορα free-press έντυπα καθώς και ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με την σκηνοθέτη Αλέξανδρο Λεονταρίτη σε αρκετές ταινίες μικρού μήκους. Το 2001 κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο “Σφαγή στ’ ακρογιάλι της ηδονής”.
Μυθιστορήματα
Ένας γύρος καταιγίδας ακόμα (2014), Οδός Πανός

Διηγήματα-Πεζογραφία
Καφές με θέα στην κόλαση (2009), Οδός Πανός
Παρατηρήσεις ενός κυνηγού σε επικίνδυνο έδαφος (2016), Κέδρος

Ποίηση
Σφαγή στ’ ακρογιάλι της ηδονής (2001), Mini Book

Παρατηρήσεις ενός κυνηγού σε επικίνδυνο έδαφος – Χρήστος Χ. Θεοφιλάτος

Παρατηρήσεις


Είκοσι δύο αναμετρήσεις με την πραγματικότητα στη σύγχρονη Αθήνα παρελαύνουν σ’ όλο τους το γκροτέσκο μεγαλείο: Οι λογοτεχνικές κοινότητες του Διαδικτύου. Η ατυχής παρεξήγηση μεταξύ των θεατών μιας κινηματογραφικής προβολής που κινδυνεύει να οδηγήσει σε κανονικό μακελειό. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του ’80. Τα εγκαίνια του ψυχολογικού συνδρόμου “Κώστας Ουράνης”, όταν το ανεπίδοτο πάθος ενός εφήβου για μια άγνωστη επιβάτιδα γεννιέται, ζει και πεθαίνει στο λεωφορείο της γραμμής. Μια απλή επίσκεψη στο υπόγειο με τα “αισθησιακά” ενός συνοικιακού βιντεοκλάμπ που μετατρέπεται σε εφιάλτη. Ένα ξεμονάχιασμα ερωτευμένων σε δάσος που διακόπτεται βίαια από την εμφάνιση του τοπικού ηδονοβλεψία. Το ασφυκτικό κλίμα μιας βραδιάς σ’ ένα μπαλκόνι γεμάτο παντρεμένους. Το ηχηρό τέλος της περίφημης εμπιστοσύνης μεταξύ ανδρών μέσα από ένα φαινομενικά άκακο τριήμερο τριών φίλων στην Κέα.

Μια πολιτικά ανορθόδοξη ματιά πάνω στην πολιτισμένη υποκρισία των καιρών μας, ένα μωσαϊκό του μεταμοντέρνου αστικού αδιεξόδου.

Πεζογραφία, Κέδρος, 2016, 240 σελ.

Ένας γύρος καταιγίδας ακόμα – Χρήστος Χ. Θεοφιλάτος

Ένας γύρος καταιγίδας


Ο ιδιόρρυθμος ήρωας του “Καφές με θέα στην κόλαση”, 2009, επιστρέφει περισσότερο μεθοδικός αυτή τη φορά. Ο κόσμος του αέναου μόχθου, οι αδιέξοδος ερωτικές κρούσεις, ο αυτόκλητος νοικοκύρης τη; διπλανής πόρτας, το λογοτεχνικό κατεστημένο αυτού του καιρού και μια πλειάδα άλλων καταστάσεων, σαρκάζονται ανελέητα στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Απολαύστε ένα ταξίδι στο μοναδικά αφιλόξενο περιβάλλον της σύγχρονης πόλης που ζείτε. Ένας οδηγός επιβίωσης για μοναχικούς, την εποχή αυτή. Του “τέλους του συναισθήματος”.

Μυθιστόρημα, Οδός Πανός, 2014, 142 σελ.

Καφές με θέα στην κόλαση – Χρήστος Χ. Θεοφιλάτος

Καφές με θέα


Δεκαεπτά ανησυχητικά και επείγοντα κείμενα για τον άνθρωπο, την παρακμή και τον έρωτα στη μετα-millenium εποχή. Είναι οι σημειώσεις ενός κυνηγού ερώτων και τύχης στο αφιλόξενο έδαφος της μεταμοντέρνας Αθήνας. Ενός άνεργου κειμενογράφου που βρίσκεται να παραδέρνει στις πιο άγονες μεριές αυτής της πόλης γυρεύοντας τη θέση του στα πράγματα. Περνώντας από σεμινάρια του ΟΑΕΔ και πυραμιδικές εταιρίες, μέχρι αυτοσχέδιες ενώσεις λογοτεχνών. “Δεν υπήρχε στρατός σωτηρίας για μένα, απλώς μια νοσηρή περιέργεια για το πώς θα ξερνιόμουν από διαφορετικό σωλήνα αυτή τη φορά, στην τόσο γνώριμη πια “λεωφόρο του πουθενά”, λέει σε κάποια έξοδο του. Το internet, τα άτυχα ραντεβού, η απώλεια, περιγράφονται με εκκωφαντική ειλικρίνεια στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Ταξιδέψτε με τα κυριότερα αποσπάσματα από τις προσωπικές σημειώσεις ενός πραγματικού outsider.

Διηγήματα, Οδός Πανός, 2009, 127 σελ.

Σφαγή στ’ ακρογιάλι της ηδονής – Χρήστος Χ. Θεοφιλάτος

Σφαγή στ' ακρογιάλι


Στίχοι, που, στο τέλος του 20ού αιώνα, επίμονα αντιστέκονται διανοίγοντας προοπτικές σ’ ένα Αύριο, παραδοσιακά και ταυτόχρονα μη, πολυμορφικό.
Έτσι το δίκιο και η δύναμη, ισορροπώντας σε αυτοπεποίθηση, μεταμορφώνονται σε Ερωτισμό και Αρμονία.

Ποίηση, Mini Book, 2001

Πηγές: Biblionet, Mini Book, Οδός Πανός, Κέδρος

Please wait...