Χρυσούλα Σ. Γεωργούλα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Χρυσούλα Σ. Γεωργούλα γεννήθηκε στην Πλατανούσα Ιωαννίνων και ζει στην Αθήνα.
Πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών και της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής της ΣΕΛΕΤΕ, εργάζεται ως οδοντίατρος στο Γαλάτσι. Από το 2008 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος της Χορωδίας Οδοντιάτρων, Μελών ΣΥΝΟΑ και Φίλων. Το 2007 το ποίημά της “Πέτρα” διακρίθηκε στον Α΄ Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό “Γιάννης Φάτσης” και συμπεριλήφθηκε με τα υπόλοιπα διακριθέντα ποιήματα στο αναμνηστικό έντυπο “Περνούν οι μέρες” (εκδόσεις Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας). Το 2009 το διήγημά της “Χλόη στις ράγες” διακρίθηκε στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος της ιστοσελίδας Diavasame.gr και συμπεριλήφθηκε με άλλα διακριθέντα διηγήματα στο συλλογικό έργο 19 νέα βήματα (εκδόσεις Ελευθερουδάκη). Το 2016 δύο διηγήματά της δημοσιεύτηκαν στον συλλογικό τόμο του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών Καλλιτεχνών Ποίηση – Πεζογραφία (εκδόσεις Οδοντιατρικό Βήμα), και το 2017 οχτώ ποιήματά της περιλήφθηκαν στον τόμο του ομίλου Το Album των Mελών – 2 (εκδόσεις Οδοντιατρικό Βήμα). Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες schooltime.gr και Μicrosto-ry, καθώς και στο περιοδικό Οδός Τσαμαδού: Άσκηση. Το 2019 κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή της “Ποίησις κρύπτεσθαι φιλεί” (αυτοέκδοση).

Μικρές αφηγήσεις – Χρυσούλα Σ. Γεωργούλα
Ένα πιάνο βρίσκεται πεταμένο στα σκουπίδια της μεταμνημονιακής Αθήνας. Ένας συγγραφέας με αεροφοβία ταξιδεύει με το αεροπλάνο για να συναντήσει την κατά πολύ νεότερή του αγαπημένη του. Ένας φιλόλογος αναλύει τη θεωρία της σχετικότητας στον γιο της ερωμένης του. Ένας οδοντίατρος τερματίζει ανορθόδοξα το τελευταίο ραντεβού της ημέρας με ασθενή του. Γυναίκες ηλικιωμένες μιλάνε για τα βάσανα που απορρέουν από το φύλο τους. Παιδιά και έφηβοι ενηλικιώνονται βάναυσα.

Ήρωες εσωστρεφείς, μόνοι απέναντι σε έναν κόσμο αφιλόξενο, προσπαθούν να ενταχθούν σε αυτόν – χωρίς επιτυχία συνήθως. Μονάχα μια πασίγνωστη φιγούρα δείχνει να τα έχει καταφέρει: ο κλέφτης πορτοφολιών.

Νουβέλα, Εκδόσεις Άρτεμις, 2019, 114 σελ.

Νουβέλες
Μικρές αφηγήσεις (2019), Εκδόσεις Άρτεμις

Συλλογικά έργα
19 νέα βήματα (2009), Ελευθερουδάκης

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Άρτεμις