Ο σαμουράι

Κοσμάς Κωνσταντινίδης

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κοσμάς Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1987 και ασχολείται επαγγελματικά με την εκπαίδευση σκύλων προσπαθώντας να ενώσει δυο διαφορετικούς κόσμους, αυτόν του ανθρώπου κι αυτόν του σκύλου. Το ίδιο επιχειρεί και με τη συγγραφή. Να φέρει κοντά τον πραγματικό κόσμο και αυτόν της αχαλίνωτης φαντασίας. Είναι αθεράπευτος αναγνώστης της λογοτεχνίας του φανταστικού με αγαπημένο του συγγραφέα τον Stephen King. Από την εφηβική ηλικία συνήθιζε να σκαρώνει ιστοριούλες στο σχολικό τετράδιο την ώρα που ο καθηγητής παρέδιδε μάθημα, ικανοποιημένος στη σκέψη πως ο μαθητής του σημείωνε με τόσο ζήλο τα λόγια του. Έργα του έχουν εκδοθεί σε διάφορες ανθολογίες διηγημάτων ενώ άλλα έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με σημαντικότερους τα «Βραβεία λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven 2021» όπου απέσπασε τη δεύτερη θέση και το πρώτο βραβείο στο magic pen writing contest του Fantasy Festival 2022.
Νουβέλες
Ο σαμουράι με το γυάλινο ξίφος (2023), Συμπαντικές Διαδρομές

Ο σαμουράι με το γυάλινο ξίφος – Κοσμάς Κωνσταντινίδης

Ο σαμουράι


«Μόνο το γυαλί μπορεί να σκοτώσει μοχθηρούς δαίμονες γιοκάι χωρίς να εγκλωβίσει τις ψυχές τους στη λεπίδα. Κι εσύ θες ένα όπλο καθάριο σαν το πνεύμα ενός αγνού πολεμιστή, ανεπηρέαστου από πονηριά και κακία. Γιατί οι ψίθυροι της μολυσμένης λεπίδας μπορούν να γίνουν φωνές και οι φωνές ουρλιαχτά. Στο τέλος αυτός που κραδαίνει τη λεπίδα μετατρέπεται σε όλα αυτά που σκότωσε. Πάρε τούτη την κατάνα και μη φοβάσαι. Είχα την τιμή να τη φτιάξω μονάχα για σένα, χωρίς χάλυβα και δίχως ταμαχαγκάνι. Ένα μεϊτού, ένα ονομαστό σπαθί. Ένα ξεχωριστό σπαθί για έναν ξεχωριστό σαμουράι».
Όταν οι αδίστακτοι δαίμονες γιοκάι άρχισαν να τρομοκρατούν τη φεουδαρχική Ιαπωνία, αυτός που κλήθηκε να τους αντιμετωπίσει ήταν ο σαμουράι Ενίσι Ναγκατόμο. Ορκισμένος να υπηρετεί μέχρι θανάτου την αυτοκρατορία, ο Ενίσι δέχτηκε με τιμή την εκτέλεση της δύσκολης αποστολής του. Ο δαίμονας Σούτεν Ντόντζι, όμως, δεν ήταν σαν τα υπόλοιπα γιοκάι. Η δύναμη και η πανουργία του ξεπερνούσαν οτιδήποτε είχε αντιμετωπίσει έως τότε. Ειδικά όταν ο στόχος του έγινε ένα νεογέννητο βρέφος, τα πάντα άλλαξαν για τον Ενίσι. Πλέον ο εχθρός που έπρεπε να πολεμήσει δεν ήταν μόνο ο δαίμονας αλλά και όλα τα πιστεύω με τα οποία είχε μεγαλώσει.

Μια ιστορία ηρωικής φαντασίας που απευθύνεται σε όσους έχουν ψυχή πολεμιστή και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για μια μάχη που ίσως φαίνεται χαμένη από την αρχή.

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2023, 54 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές

Please wait...