Άλτο

Δανάη Φούσκα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Δανάη Φούσκα γεννήθηκε στην Αθήνα.
Πάντα είχε ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά, αφού όλες της οι δραστηριότητες αφορούσαν αυτά. Από φοιτήτρια εργαζόταν ως ψυχαγωγός σε παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις, αναλαμβάνοντας την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση των παιδιών, ενώ οι καλοκαιρινοί μήνες θα την έβρισκαν πάντα σε παιδικές κατασκηνώσεις ως ομαδάρχισσα. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της στη Νοσηλευτική, εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται ως σχολική νοσηλεύτρια, παρέχοντας προγράμματα αγωγής υγείας σε μαθητές. Παράλληλα με την εργασία της, είναι μέλος μιας θεατρικής ομάδας -μια ασχολία που την έχει βοηθήσει αρκετά στην επιμέλεια παιδικών θεατρικών παραστάσεων που κάνει με τους μαθητές της-, ενώ διατηρεί και ένα κανάλι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκλειστικά με παιδικές κατασκευές και υλικό σε θέματα αγωγής υγείας, που απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς.
Πρόσφατα αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ενώ συνεχίζει να επιμορφώνεται μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων.
Η συγγραφή του πρώτου της παραμυθιού προήλθε από τη μεγάλη της αγάπη να διηγείται ιστορίες, που μπορούν να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν τα παιδιά και όχι μόνο.
Παιδική λογοτεχνία
Άλτο (2022), Εκδόσεις iWrite

Άλτο – Δανάη Φούσκα

ΆλτοΈνα διδακτικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα


Ο καλόκαρδος Άλτο δεν διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα σκυλιά. Εκτός του ότι δεν τρώει κόκαλα, δεν κυνηγά γάτες και δεν γαβγίζει! Άραγε, θα βρει με τη βοήθεια των φίλων του τον σκυλίσιο εαυτό του; Ή μήπως, τελικά, η απάντηση βρίσκεται μέσα του;

Ένα παραμύθι για το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή, στα «θέλω» μας και στην ανάπτυξη μιας προσωπικότητας απαλλαγμένης από κάθε είδους προκαταλήψεις ή διακρίσεις.

Όλοι είμαστε πλάσματα αυτού του κόσμου και δεν υπάρχει λάθος ή σωστό για οτιδήποτε νιώθουμε και θέλουμε να είμαστε.

Εικονογράφηση: Δώρα Γαλάνη

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2022, 34 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite