Ντέιβιντ Αμπροουζ – David Ambrose

Ξένοι λογοτέχνες


Εναλλακτική πραγματικότητα
The Man Who Turned Into Himself
Ο Ρικ Χάμιλτον έχει μια τέλεια ζωή. Είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, είναι παντρεμένος με μια όμορφη γυναίκα και έχει έναν υπέροχο γιο. Μέχρι που μια μέρα όλα αλλάζουν. Ενώ βρίσκεται στη μέση μιας σημαντικής επαγγελματικής συνάντησης, έχει ένα πολύ έντονο προαίσθημα θανάτου. Του θανάτου της γυναίκας του σε τροχαίο ατύχημα. Όταν καταφέρνει να φτάσει στον τόπο του δυστυχήματος, τον περιμένει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής του. Το αυτοκίνητο που έχει συγκρουστεί είναι το δικό του και όχι της γυναίκας του. Ταυτόχρονα, αίματα έχουν ποτίσει τα ρούχα του. Μόνο που τα ρούχα είναι διαφορετικά από αυτά που φορούσε στη συνάντηση. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η γυναίκα του, που πριν από λίγο φαινόταν νεκρή, τώρα είναι ζωντανή και προσπαθεί να τον παρηγορήσει . . . Αλλά γιατί τον φωνάζει Ρίτσαρντ; Και γιατί αρνείται ότι έχουν ένα γιο; Ο Ρικ Χάμιλτον με πανικό ανακαλύπτει ότι είναι παγιδευμένος σε μιαν άλλη εναλλακτική πραγματικότητα που μοιάζει με το χειρότερο εφιάλτη του . . . Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, που ήδη θεωρείται cult και συνδυάζει την κβαντική θεωρία και τις εναλλακτικές πραγματικότητες με την αγωνία, το ψυχολογικό δράμα και την περιπέτεια.

Εναλλακτική λύση 3
Alternative 3
Η έρευνα για το γύρισμα ενός συνηθισμένου ντοκιμαντέρ της τηλεόρασης για τη “Διαρροή Εγκεφάλων” από τη Βρετανία αποκάλυψε μερικά φοβερά ανησυχητικά γεγονότα: Πολλοί επιστήμονες που φεύγουν από τις χώρες τους για να δουλέψουν στο εξωτερικό, εξαφανίζονται -κυριολεκτικά· από το πρόσωπο της γης. Σε λίγο δεν θα μπορεί να υπάρξει ζωή πάνω στη γη. Η πρόσφατη παράξενη συμπεριφορά του κλίματος είναι μια απλή προθέρμανση για τους επερχόμενους κατακλυσμούς. Οι υπερδυνάμεις συνεργάζονται μυστικά στο διάστημα εδώ και δεκαετίες. Κυβερνητικές υπηρεσίες απάγουν συνηθισμένους ανθρώπους και τους μετατρέπουν σε άμυαλους σκλάβους με προχωρημένες μεθόδους πλύσεως εγκεφάλου. Οι αναφορές των αστροναυτών σχετικά με διάφορα παράξενα πράγματα που είδαν στο φεγγάρι έχουν κρατηθεί μυστικές. Μυστικά συμβούλια ανάμεσα σε αντιπροσώπους των υπερδυνάμεων γίνονται κάθε μήνα μέσα σε ένα υποβρύχιο κάτω από τους πάγους του Αρκτικού. Και όλα αυτά είναι ένα μικρό μέρος της υπόθεσης. Πίσω από αυτά και από πολλά άλλα απαίσια γεγονότα, κρύβεται η άκρως απόρρητη επιχείρηση που είναι γνωστή ως Εναλλακτική Λύση 3 – μια διεθνής κυβερνητική συνωμοσία τόσο τερατώδης, που το ανθρώπινο μυαλό δύσκολα μπορεί να την συλλάβει σε όλο το τεράστιο μέγεθος της. Αυτό το θαρραλέο βιβλίο προχωρεί πέρα από το επαναστατικό ντοκιμαντέρ της τηλεόρασης, αποκαλύπτοντας ολόκληρη τη φρίκη της Εναλλακτικής Λύσης 3…

Μήνυμα από το μέλλον
Mother of God
Μια γοητευτική επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κι ένας απελπισμένος δολοφόνος στην Καλιφόρνια – ο ένας παραμονεύει τον άλλον. Στο ίντερνετ.
Η Τέσα Λάμπερτ είναι νέα, όμορφη και πραγματική ιδιοφυΐα. Μόλις έχει δημιουργήσει το πρώτο βιώσιμο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, η ανακάλυψή της είναι τόσο αμφιλεγόμενη, που πρέπει να την κρατήσει μυστική ακόμη και από τους στενότερους φίλους και συνεργάτες της. Καθώς η δουλειά της γίνεται καθημερινά όλο και πιο επικίνδυνη, ο κόσμος της αρχίζει να διαλύεται, και όταν το πρόγραμμά της αποκτά τη δική του, εντελώς αυτόνομη, μοχθηρή υπόσταση, απειλεί ακόμη και την ίδια της τη ζωή.

Μοιραίο παιχνίδι
Superstition
“Αν πιστεύεις στο λογικό κόσμο, θα πρέπει επίσης να πιστεύεις και στον παράλογο – και να καταλαβαίνεις πως ο ένας κόσμος οδηγεί στον άλλο.” Η δημοσιογράφος Τζοάνα Κρος αποκαλύπτει μια ομάδα απατεώνων πνευματιστών. Γεμάτη περιέργεια από τους ισχυρισμούς του ψυχολόγου Δρ. Σαμ Τάουν ότι τα υπερφυσικά φαινόμενα όντως υπάρχουν, η Τζοάνα δέχεται να συμμετάσχει σε ένα από τα επιστημονικά του πειράματα: τη δημιουργία ενός φαντάσματος – του Άνταμ Γουάιατ…

Ο άνθρωπος με τα δύο πρόσωπα
The Discrete Charm of Charlie Monk
Ο David Ambrose έγραψε ένα συγκλονιστικό βιβλίο που αφορά όλους μας. Θα μπορούσε να είναι ένα καταπληκτικό αστυνομικό. Αλλά δεν είναι. Γιατί η βαθιά ψυχαναλυτική ματιά του συγγραφέα, η ανθρωπιά του και οι αλήθειες του απευθύνονται σε όλους εμάς που στεκόμαστε απορημένοι μπροστά στο μέλλον. Χωρίς την ιλιγγιώδη εξέλιξη της γενετικής και την εικονική πραγματικότητα, ο Τσάρλι Μονκ, ο ήρωας του βιβλίου, δε θα υπήρχε. Οι μυστικές υπηρεσίες έφτιαξαν επιτέλους τον ιδανικό στρατιώτη – εκτελεστή. Με απρόβλεπτη συμπεριφορά όμως. . . Γιατί, όταν μαθαίνει ότι δεν είναι ούτε άνθρωπος ούτε ζώο, όλα γυρίζουν ανάποδα. Το δημιούργημα αποκτά δική του ψυχή και σκέψη. Ξέρει ότι δεν ανήκει πουθενά. Τώρα πια θέλει πίσω τη ζωή του. Ποια ζωή του όμως; Δεν ξέρει. Κανείς δεν ξέρει. Η γενετική, τα κομπιούτερ, η νευρωνική, η βιοφυσική προχωρούν με ταχύτητα. Τα αποτελέσματά τους τα βλέπουμε ήδη στην πράξη. Μεταλλαγμένα τρόφιμα και ζώα, ειδικές μέθοδοι ανάκρισης, εικονική πραγματικότητα, μικροχειρουργική. Ο βιονικός άνθρωπος, από τεχνικής πλευράς, είναι ήδη έτοιμος. Από ηθικής, θρησκευτικής, κοινωνικής και πολιτικής άποψης υπάρχουν επιφυλάξεις. Για πόσο ακόμα; Ποιος ελέγχει την επιστήμη; Τι θα γίνει όταν οι μεγάλοι αυτής της γης αποφασίσουν να κατασκευάσουν μεταλλαγμένα ανθρώπινα όντα; Η ζωή μας από ποιον εξαρτάται; Από εμάς; Σίγουρα; Εμείς αποφασίζουμε; Ποιος ξέρει. . .

Μυθιστορήματα
Εναλλακτική πραγματικότητα – The Man Who Turned Into Himself (1993)
Εναλλακτική λύση 3 – Alternative 3 (1994) με τον Leslie Watkins
Μήνυμα από το μέλλον – Mother of God (1995)
Hollywood Lies (1996)
Μοιραίο παιχνίδι – Superstition (1997)
Ο άνθρωπος με τα δύο πρόσωπα – The Discrete Charm of Charlie Monk (2000)
Coincidence (2001)
A Memory of Demons (2003)
Twisted (2013)

Διηγήματα
Hollywood Lies (1996)

Πηγές: BIBLIONET, Wikipedia, Ελληνικά Γράμματα, Ανατολικός