Δημήτρης Παπανδρέου

Δημήτρης Παπανδρέου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Παπανδρέου είναι δημοσιογράφος, εκδότης περιοδικών, blogger, οδηγός αγώνων μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, (πολυετής!) σύζυγος και πατέρας, και σε συνεχή αναζήτηση νέων δραστηριοτήτων.
Γεννήθηκε στην Αθήνα, στην πλατεία Κυψέλης. Μετά το Λύκειο αποπειράθηκε να σπουδάσει στην Γαλλία, δεν άντεξε, προτίμησε την μουσική, και επέστρεψε για να ασχοληθεί επαγγελματικά με την δημοσιογραφία στα μεγαλύτερα περιοδικά αυτοκινήτου της δεκαετίας του ’70, αλλά και με τους αγώνες μοτοσυκλέτας σε πρωταθληματικό επίπεδο.
Το 1978, σε πολύ νεαρή ηλικία, εξέδωσε το πρώτο μηνιαίο περιοδικό για τους δύο τροχούς στη χώρα μας, το “θρυλικό” (για πολλούς) MOTOSPORT. Tην δεκαετία του 1980 έγινε ο πρώτος Έλληνας αναβάτης με τακτική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tαχύτητας Μοτοσυκλετών 500 (το σημερινό MotoGP), το 1993 κυκλοφόρησε -παράλληλα με τους άλλους τίτλους της εκδοτικής επιχείρησης- το περιοδικό που θα γινόταν το Νο 1 έντυπο για τη θάλασσα και τα σκάφη (ΦΟΥΣΚΩΤΟ), το 2000 παρουσιάστηκε το πρώτο περιοδικό για τα κλασσικά αυτοκίνητα (Αuto Classic) με παράλληλη συμμετοχή σε ιστορικούς αγώνες, και η ιστορία συνεχίζεται, με έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά, μέχρι σήμερα.
Ο Δημήτρης Παπανδρέου ζει (από πάντα!) στα βόρεια της Αθήνας, με την Έφη, δύο γιούς, πολλά γατιά και (πάρα) πολλά μηχανήματα κάθε είδους και χρονολογίας. Ο σκύλος, δυστυχώς, έφυγε στα 14…
Διηγήματα
Ματιές… στον κόσμο (2015), Εκδόσεις Μαγνήτης

Ματιές… στον κόσμο – Δημήτρης Παπανδρέου

Ματιές... στον κόσμο


Δέκα ιστορίες για όλους! Δέκα άνθρωποι, που έτυχε να ζήσουν, και να ταιριάξουν, με την μοτοσυκλέτα. Ένας για κάθε ιστορία. Δεκαεφτάχρονα παιδιά, ώριμοι επιχειρηματίες, φτωχαδάκια και σαλταδόροι του ποινικού δικαίου, παρίες της μεγαλούπολης και εργατάκια της επαρχίας, καλοβαλμένοι αστοί και οικογενειάρχες του μεροκάματου.
Ιστορίες της ζωής, της πόλης, της υπαίθρου, του πολέμου, του μέλλοντος, του δρόμου, της φαντασίας.
Και συναισθήματα αληθινά, δυνατά και γνήσια, που κάθε που πλησιάζουν μεγάλες γιορτές, σαν να αναζητούν έκφραση και διέξοδο, για να δώσουν την ελπίδα, την τόσο απαραίτητη ελπίδα, σαν καύσιμο για την συνέχεια του βίου.
Δέκα ιστορίες, τόσο μα τόσο διαφορετικές, μα όλες για τον Ανθρωπο και την αγάπη που ζητάει, την αγάπη που χρειάζεται, την αγάπη που κρύβει μέσα του.
Ανεβείτε, μπροστά ή πίσω, στη σέλλα της μοτοσυκλέτας που παίζει τον ρόλο τον συνδετικό, αφού υπάρχει παντού να συνοδεύει σαν «υπόκρουση εικόνας» την αφήγηση, και πάμε κι εμείς να συναντήσουμε κάποια όμορφα Χριστούγεννα, στη ζωή, στο μέλλον ή στην φαντασία.
Κι αν στο τέλος κάποιας ιστορίας νιώσετε να σας φεύγει ένα δάκρυ, μην το κρατήσετε. Απόδειξη πολύτιμη της δικής σας αγάπης, της δικής σας “Ματιάς… στον κόσμο”, θάναι…

Διηγήματα, Μαγνήτης, 2015, 228 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Μαγνήτης