Το κορίτσι

Δημήτρης Ρέζος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Ρέζος γεννήθηκε το 1964 στον Πύργο Ηλείας.
Σπούδασε Μηχανολογία στο Ηράκλειο Κρήτης και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των πωλήσεων και των επιχειρήσεων. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ζει μεταξύ Αθήνας και Μόντρεαλ με ενδιάμεσους σταθμούς διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Το “Λορίτο” είναι το πρώτο του βιβλίο.
Μυθιστορήματα
My name is Λορίτο (2006), Μελίχρυσος
Βαραδέρο (2013), Τόπος

Διηγήματα
Το κορίτσι απ’ τα καπνοχώραφα και άλλες ιστορίες (2018), Ραδάμανθυς

Το κορίτσι απ’ τα καπνοχώραφα και άλλες ιστορίες – Δημήτρης Ρέζος

Το κορίτσι


Επτά ιστορίες περιέχει το βιβλίο του Δημήτρη Ρέζου. Διηγήσεις από την εποχή της τρυφηλότητας και της ευμάρειας, εκεί, στα χρόνια της αλλαγής της Χιλιετίας, ως τους συναρπαστικούς καιρούς μας. Λογοτεχνικοί στοχασμοί, έρωτες, φόβοι και ανασφάλειες μα και αισιόδοξοι συνειρμοί με χιουμοριστική προσέγγιση στην σκληρή, καταθλιπτική πραγματικότητα. Από τα νησιά του Ιονίου στις Κυκλάδες, μετά στις Αθηναϊκές γειτονιές και από κει στην Κρήτη, ο συγγραφέας ταξιδεύει με καρφωμένο το βλέμμα του σε έναν μεγεθυντικό φακό που αναδεικνύει χρώματα και μουσικές μιας χώρας που όλα τα έχει και όμως υποφέρει. Ένα κύμα ζωγραφίζει πάνω στην αμμουδιά και τα αστέρια βάφουν με φως άλλη μια νύχτα…

Διηγήματα, Ραδάμανθυς, 2018, 256 σελ.

Βαραδέρο – Δημήτρης Ρέζος

Βαραδέρο


Ένας αιρετικός καπετάνιος φυλακίζεται για παραβίαση του εμπάργκο στη Σερβία και συνεχίζει απελπισμένα να κινείται σε παράνομα μονοπάτια. Η μεγαλοαστή γυναίκα του νιώθει προδομένη και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον απομονώσει από την κόρη τους. Η κόρη, αγκιστρωμένη σε ένα λαμπερό και επίπλαστο κόσμο που σαπίζει μέρα με τη μέρα, αναζητεί απεγνωσμένα διεξόδους διαφυγής. Ο μηδενιστής φίλος της δεν αντέχει άλλο τα καταστροφικά επιχειρηματικά παιχνίδια σπέκουλας και αποφασίζει να τα τινάξει όλα στο αέρα. Μια δικαστής, πιόνι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, και ο αρχικερδοσκόπος μέντοράς της προσαρμόζονται διαρκώς στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Τα πρόσωπα αυτά διασταυρώνονται στο νέο πολυεπίπεδο μυθιστόρημα του Δημήτρη Ρέζου.

Ένα λογοτεχνικό ταξίδι του μυαλού σε επικίνδυνες πράξεις και διαδρομές.

Από το εξωτικό Βαραδέρο -της εξαθλιωμένης Κούβας των αρχών της δεκαετίας του ’90- στη ζαλισμένη Αθήνα, παραμονές της ελληνικής χρεοκοπίας.

Μυθιστόρημα, Τόπος, 2013, 261 σελ.

My name is Λορίτο – Δημήτρης Ρέζος

My name is


Δεκαετία ’90, Μόντρεαλ: ο Άρης μοιάζει να είναι ευτυχισμένος. Έχει μια πλούσια ζωή, επιφανείς συναναστροφές και μια γυναικά που τον αγαπάει. Που τον αποδέχεται για αυτό που είναι και δεν του ζητάει να αλλάξει… Ίσως γιατί δεν ξέρει όλη την αλήθεια!
Λονδίνο, λίγους μήνες πριν: ο Άρης διαπρέπει στα Διεθνή Χρηματιστήρια. Όταν του προτείνουν το “μεγάλο κόλπο” μόνο ένας τρελός θα έλεγε όχι. Τα λεφτά είναι πολλά και τα συμφέροντα μεγάλα! Εταιρείες φαντάσματα, μετοχικές φούσκες, ίντριγκα, διαπλοκή… Ένα τζετ που συντρίβεται παίρνει μαζί του την αλήθεια. Δυστύχημα ή δολοφονία; Κάποιος πρέπει να πληρώσει. Αν δε φύγει είναι ξοφλημένος!
Μια συναρπαστική και γοητευτική ιστορία, μια βουτιά στον κόσμο του εύκολου χρήματος και συνάμα, μια μύηση στα άδυτα της ψυχής ενός άνδρα που πληγώνει όποιον αγαπάει! Δοσμένο με χιούμορ, δράση, έρωτα και μυστήριο το “Λορίτο” περιγράφει τον αγώνα ενός σύγχρονου τυχοδιώκτη να κερδίσει τον πόλεμο ενάντια στους δαίμονες που τον βασανίζουν. Θα τα καταφέρει;
“Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, ένα βιβλίο που ακροβατεί ανάμεσα στη νίκη και την ήττα με τίμημα τον εαυτό σου!”.

Μυθιστόρημα, Μελίχρυσος, 2006, 477 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μελίχρυσος, Τόπος, Ραδάμανθυς