Δημήτρης Θωμάζος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Δημήτρης Θωμάζος του Μιχαήλ γεννήθηκε στη Θεσπρωτία το 1968.
Έζησε στην πόλη της Ηγουμενίτσας Θεσπρωτίας τα νεανικά του χρόνια και τελείωσε τις σπουδές του στην Εθνική Γυμναστική ακαδημία της Σόφιας (Βουλγαρία) το 1995.
Εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας από το 2000.
Ξεκίνησε να γράφει στίχους, ποιήματα και διηγήματα από την εφηβική του ηλικία αλλά ασχολήθηκε περισσότερο μετά τις σπουδές του. Στιχουργικά έχει συνεργαστεί με τον εξαιρετικό μουσικοσυνθέτη Χρήστο Γιαννόπουλο από το 2015 και έχουν ερμηνεύσει τραγούδια τους η Ελένη Δήμου, ο Νίκος Μπλιός, η Αλεξάνδρα Λυκούδη και άλλοι τραγουδιστές που τον τίμησαν με τη φωνή τους.
Ακολούθησε το διήγημα έχοντας ως σκοπό του να γράφει σύντομες ιστορίες οι οποίες να μην κουράζουν ιδιαίτερα, να κρατούν το ενδιαφέρον και πάντα να έχουν κάποιο ηθικό δίδαγμα, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής τους.
Αποδείχτηκε ότι επηρεάζουν πολύ θετικά όσους τα διάβασαν και μάλιστα ανθρώπους όλων τον ηλικιών.
Μετά από δικιά τους ασφυκτική πίεση αποφάσισε να τα δώσει σε εκδοτικό οίκο και επέλεξε τις Εκδόσεις Αέναον – Aenaon Publications.
Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2016 με τίτλο “8 Ιστορίες σε μπουκάλια που ξέβρασε η θάλασσα” από τις εκδόσεις Αέναον.

8 ιστορίες σε μπουκάλια που ξέβρασε η θάλασσα – Δημήτρης Θωμάζος

Το συγκεκριμένο βιβλίο “8 Ιστορίες σε μπουκάλια που ξέβρασε η θάλασσα” περιέχει οκτώ αυτοτελείς ιστορίες οι οποίες έχουν ως σκοπό τους να μας “ταξιδέψουν», με ιδιαίτερη ευαισθησία, τόσο σε φανταστικούς όσο και σε πραγματικούς κόσμους.
Η ιδιότητα του συγγραφέα, ως εκπαιδευτικός, του επέτρεψε να αντιληφθεί ότι είναι πολύ δύσκολο στην εποχή μας να διδαχθούν οι αξίες αποτελεσματικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα.
Έτσι αποφάσισε μέσω της αφηγηματικής μεθόδου, να “περάσει” στον αναγνώστη τις σκέψεις και τα μηνύματα που θέλει να μεταδώσει με τρόπο που να κρατάει το ενδιαφέρον, την αγωνία και προπάντων να μην κουράζει αυτόν που θα πάρει το βιβλίο στα χέρια του.
Οι εξοντωτικοί ρυθμοί της σύγχρονης ζωής και το άγχος, έχουν κατά κάποιον τρόπο, κοιμίσει κάποιες πλευρές του μυαλού μας και της ψυχής μας που είναι εξαιρετικά πολύτιμες για τον κάθε έναν από εμάς.
Στόχος του συγγραφέα είναι να αφυπνίσει τον αναγνώστη και να τον βοηθήσει να ανακαλύψει πράγματα για τον εαυτό του που μέχρι σήμερα δεν γνώριζε ή απλά αγνοούσε την ύπαρξή τους.
Η ευαισθησία, η αγνότητα των αισθημάτων, η αγάπη σε όλες της μορφές της, η ανάγκη της επικοινωνίας, οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και η χρησιμότητα της φαντασίας είναι μόνο μερικά από όσα θα ανακαλύψουμε εδώ μέσα.
Όλα αυτά , είναι τα πρώτα “δομικά υλικά” για να “χτίσεις όνειρα” και μετά να “βαδίσεις” τον δύσκολο δρόμο για την πραγμάτωσή τους.
Εκεί που η φαντασία συναντά την πραγματικότητα … βρίσκονται οι μεγαλύτερες αλήθειες και αξίες του ανθρώπου .
Πρέπει όμως να τις … “προσφέρεις” … με τέτοιον τρόπο … ώστε να είναι ευχάριστες, με ενδιαφέρον και προσιτές για κατανόηση από όλους και όλες τις ηλικίες.
Πρόκειται λοιπόν για “ταξίδια στην απέναντι όχθη ” του μυαλού … εκεί που … όλα είναι δυνατά … παραμυθένια και μαζί … απίστευτα αληθινά.
Σας δίνουμε μία υπόσχεση …. ότι το ενδιαφέρον θα μείνει σε όλους σας …από την πρώτη μέχρι …. την τελευταία σελίδα.

Διηγήματα, Εκδόσεις Αέναον, 2016, 63 σελ.

Ταξίδια στην απέναντι όχθη – Δημήτρης Θωμάζος

Ένα βιβλίο, άγνωστες δυνάμεις, απρόσμενες εξελίξεις σε κάθε βήμα, πέπλο μυστηρίου παντού.
Ένας ανύποπτος άνθρωπος, προικισμένος; Σημαδεμένος; Επιλεγμένος; Καταραμένος;
Πράγματα που έγιναν; Μήπως θα γίνουν; Μήπως πρέπει να γίνουν;
Μοίρα ή σχεδιασμένο; Πεπρωμένο ή κάποιο παιχνίδι της “Μητέρας φύσης”;
Ταξίδι; Ή μήπως ταξίδια;Για πού; Πότε;
Όλα όμως έχουν κοινό σκοπό και τη δική τους θέληση.
Τα δικά μου τα ταξίδια τυχαίνει να διαφέρουν.
Να διαφέρουν τόσο πολύ που πολλές φορές αναρωτιέμαι, είμαι στα αλήθεια εδώ; Εκεί; Ή μήπως κάπου αλλού;

Το βιβλίο είναι τόσο συναρπαστικό όσο και πρωτότυπο. Πλημμυρισμένο από δράση, περιπέτεια, εξαιρετικά έντονα συναισθήματα, αγωνία, μυστήριο, απροσδόκητη εξέλιξη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και κανείς δεν ξέρει τι άλλο.
Διαθέτει την απαραίτητη συνταγή που χρειάζεται για να προσελκύσει ακόμα και τον δυσκολότερο αναγνώστη.

Νουβέλα, Εκδόσεις Αέναον, 2017, 123 σελ.

Νουβέλες
Ταξίδια στην απέναντι όχθη (2017), Εκδόσεις Αέναον

Διηγήματα
8 ιστορίες σε μπουκάλια που ξέβρασε η θάλασσα (2016), Εκδόσεις Αέναον

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Αέναον

Σχόλιο, κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *