Ευτυχία Κοσμαδοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ευτυχία Κοσμαδοπούλου γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής και ζει στο Χαλάνδρι.
Είναι ζωγράφος, πτυχιούχος της ΑΣΚΤ Αθήνας. Πέρασε από την πολυπαθή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως διάττων αστήρ, διδάσκοντας Σχέδιο. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε ομαδικές ποιητικές συλλογές. Στο παρόν βραβεύτηκε από το Μικρό Πολυτεχνείο για το διήγημά της “Ιούνιος” (2013), διακρίθηκε από τις εκδόσεις “Παράξενες μέρες” για το διήγημα “Asclepias Fruticosa” (2013), έλαβε τον Δ” Έπαινο διηγήματος “Η γιαγιά δεν πρέπει να πεθάνει” στον λογοτεχνικό διαγωνισμό Βιβλιοθήκη “Κοραής” Χίου (2013) και τον Β” Έπαινο διηγήματος από τον Greek-Australian Cultural League of Melbourne Inc. με το διήγημα “Ως πότε θα ψέλνει ανέραστος”. Στο μέλλον απλώς ελπίζει σε καλύτερες μέρες.
Έχει το blog: Της Ευτυχίας το Μέλι.

Μέλισσες και πεταλούδες πάνω στη ρίγανη – Ευτυχία Κοσμαδοπούλου
Η Αμαλίτσα που κάνει κατάληψη στο σπίτι του εραστή της, ένας παπάς που επ’ ουδενί δεν θέλει να πεθάνει ανέραστος, μια τραβεστί με δωδεκάποντα, μια οικογένεια που κρατάει με νύχια και με δόντια την 94χρονη γιαγιά γιατί χρειάζονται τη σύνταξή της, ένας τραυματιοφορέας που ανακαλύπτει ένα παράξενο έγκλημα, μία γυναίκα που δολοφονεί τεχνηέντως το σύζυγό της, η όμορφη ψυχολόγος που διατηρεί σεξουαλικές σχέσεις με πέντε διαφορετικά άτομα, ένας παντρεμένος με στρίγγλα γυναίκα, μια αδιάκριτη συνέντευξη, ένας άνδρας που αποφασίζει να εκδικηθεί τη φύση του, μια γερασμένη ντίβα της Λυρικής, ένας επίδοξος συγγραφέας που ανακαλύπτει το μυστικό της επιτυχημένης γραφής στο υπόγειό του, ένας νεαρός καθηγητής που φαντασιώνεται ερωτικά μια κατά πολύ μεγαλύτερη μαθήτριά του κι ένας 90χρονος που όταν πεθαίνει του δίνεται το δικαίωμα να μετενσαρκωθεί είναι οι ήρωες της Ευτυχίας Κοσμαδοπούλου που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ίσως.

Διηγήματα, Γαβριηλίδης, 2014, 246 σελ.

Σημαδεμένες – Ευτυχία Κοσμαδοπούλου
Μέσα σε ένα καλοκαίρι, η Ζωή ανακαλύπτει τη ζωή. Κρυφοί έρωτες, μυστικοί απόγονοι, ακυρωμένοι επαναστάτες, δολοπλοκίες, μάγισσες, δολοφονίες ηθελημένες κι αθέλητες, βιαστές, διάβολοι και μάρτυρες αναπνέουν τον ίδιο αέρα και μοιράζονται την ίδια θάλασσα στον ίδιο μικρό τόπο, ενώ σκοτεινά μυστικά φανερώνονται ακόμα και μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Τι ρόλο παίζει το κόκκινο σημάδι σε σχήμα καρδιάς, που έχει εκ γενετής; Μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα; Και τελικά, θα καταφέρει να επιβιώσει έπειτα από τόσες αποκαλύψεις και τόσα βαριά μυστικά;

Μυθιστόρημα, Γαβριηλίδης, 2016, 435 σελ.

Μυθιστορήματα
Σημαδεμένες (2016), Γαβριηλίδης

Διηγήματα
Μέλισσες και πεταλούδες πάνω στη ρίγανη (2014), Γαβριηλίδης

Συλλογικά έργα
Ιστορίες με δύο όψεις (2014), ΤοΒιβλίο
Noir Road Stories 2 (2017), Άπαρσις

Πηγές: Biblionet, Γαβριηλίδης

68 views.