Ειρήνη Φράγκου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ειρήνη Φράγκου ζει στο Γραμματικό Αττικής, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.
Μετακόμισε για ένα διάστημα στη Θεσσαλονίκη, όπου πέρασε τα φοιτητικά της χρόνια. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει πολύ και γράφει ακόμη περισσότερο. Έργα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, συλλογές διηγημάτων και ιντερνετικές λογοτεχνικές πλατφόρμες. Από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κυκλοφορούν τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς Δυνατοί: “Άλφα όπως Αθανασία” (2013) και “Έψιλον όπως Εμμονές” (2014) καθώς και η νουβελέτα “Κυνηγώντας τον ήλιο”.
Μυθιστορήματα
Άλφα όπως Αθανασία (2013), Συμπαντικές Διαδρομές
Έψιλον όπως εμμονές (2014), Συμπαντικές Διαδρομές

Νουβέλες-Διηγήματα
Κυνηγώντας τον ήλιο (2014), Συμπαντικές Διαδρομές

Συλλογικά έργα
Θρύλοι του σύμπαντος ΙΙΙ (2014), Συμπαντικές Διαδρομές

Μεταφράσεις
Brown Watson, Δεινόσαυροι (2014), Αναζήτηση

Κυνηγώντας τον ήλιο – Ειρήνη Φράγκου
Τρία όμορφα πλάσματα κυνηγούν τον ήλιο, σε έναν κόσμο που μοιάζει καταδικασμένος στο σκοτάδι, μαθαίνοντας την ελευθερία, την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη. Οι άνεμοι της περιπέτειας θα γεννήσουν έναν έρωτα που φέρνει την ελπίδα.

Μια ιστορία παραμυθένιας επιστημονικής φαντασίας, από την Ειρήνη Φράγκου, που θα σας συναρπάσει και θα σας γλυκάνει την καρδιά.

Διηγήματα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2014, 48 σελ.

Έψιλον όπως εμμονές – Ειρήνη Φράγκου

Δυνατοί #2


Η Νάσια, τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα στο παλιό συνεργείο και το θάνατο του Άγη, προσποιείται ότι ζει μια φυσιολογική ζωή. Δουλεύει σε ένα φροντιστήριο, έχει μια καλή πλέον σχέση με τους γονείς της και περνάει τον ελεύθερο της χρόνο με φίλους.
Ωστόσο, οι μνήμες του παρελθόντος δεν της επιτρέπουν να προχωρήσει μπροστά. Οι δυνάμεις της παίρνουν τον έλεγχο και οδηγούν την Νάσια σε σκοτεινές και μπερδεμένες σκέψεις. Μπορεί να εμπιστευτεί τους Προστάτες ή κρύβουν όλοι τους επικίνδυνα μυστικά; Πώς θα καταφέρει να διαχειριστεί τη δύναμη της ίασης και το γεγονός ότι είναι αθάνατη; Πότε θα ξεπεράσει τον θάνατο του Άγη; Και κυρίως, πώς θα αντιμετωπίσει την εμμονή της με την γιαγιά της την Μάρθα; Θα μάθει ποτέ τον πραγματικό λόγο που αυτοκτόνησε;
Παλιά γνώριμα πρόσωπα, αλλά και μερικά καινούρια, θα προσπαθήσουν να ασκήσουν την επιρροή τους πάνω της – άλλοι με καλό σκοπό, κι άλλοι όχι και με τόσο καλό σκοπό.
Στο τέλος με τι θα απομείνει η Νάσια; Με τις εμμονές του παρελθόντος ή με τα όνειρα για το μέλλον;

Υστερόγραφο:
Τους παρατηρώ και βλέπω τέσσερις αγνές ψυχές. Όταν με παρατηρούν εκείνοι, άραγε τι βλέπουν;
Τρελαίνομαι; Και ποιος μου εγγυάται ότι δεν έχω ήδη τρελαθεί; Μήπως τελικά ήταν καλύτερα μέσα στο μυαλό της Μάρθας;

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2014, 240 σελ.

Άλφα όπως Αθανασία – Ειρήνη Φράγκου

Δυνατοί #1


Είναι Πρωτοχρονιά και η Νάσια έχει γενέθλια. Κλείνει τα είκοσι ένα. Τι θα μπορούσε να της φέρει η καινούργια χρονιά, όταν το μόνο που επιθυμεί είναι μια φυσιολογική ζωή;

H νουβέλα της Ειρήνης Φράγκου με τη σύγχρονη και δυναμική μα, ταυτόχρονα, μαγευτική γραφή της θα σας βυθίσει σε ένα θελκτικό κόσμο φαντασίας. Ένα κόσμο στον οποίο τα όρια είναι ασαφή και χάνονται. Πού σταματά η αλήθεια και αρχίζει το ψέμα, πού αρχίζει το σκοτάδι και στερεύει το φως; Είναι η πραγματικότητα αυτό που ζούμε ή μήπως είμαστε ξεχασμένες μνήμες που ανακυκλώνονται;
Ταυτόχρονα, είναι η ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που προσπαθεί να ανακαλύψει τη ζωή και τον έρωτα, αλλά αυτά που της είναι γραμμένο να βρει είναι ποιο απίθανα και από την πιο τρελή της φαντασία!

«Τι παιχνίδι διάλεξα τελικά;»
«Ορίστε;»
«Εκείνη την Παραμονή Χριστουγέννων που ψάχναμε οι δυο μας το δώρο μου. Τότε που η μαμά έπρεπε να δουλέψει».
«Θυμάσαι εκείνη τη μέρα;»
«Όχι. Ήμουν πολύ μικρή για να τη θυμάμαι».
«Τότε;»
«Τη θυμάσαι εσύ, όμως. Σωστά; Τη θυμάσαι και τη σκεφτόσουν την ώρα που με αγκάλιασες. Κι εγώ την είδα την ανάμνηση σου, γιατί… αυτή είμαι, μπαμπά. Μια κλέφτρα αναμνήσεων, όπως λέει και ο Θάνος».

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2014, 336 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές, Goodreads.com