Εκτορας Ιωάννου

Εκτορας Ιωάννου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Έκτορας Ιωάννου γεννήθηκε το 1971 στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Τελείωσε το Λύκειο στην Αλεξανδρούπολη και αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Κρήτης, με έδρα το Ρέθυμνο, το Σεπτέμβριο του 1994. Έζησε σε Ιεράπετρα, Παραμυθιά, Αθήνα, Άρτα, Αριδαία, Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη, Ρέθυμνο. Από το 1997 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Μυθιστορήματα
Εσύ είσαι… και να το θυμάσαι (2010), Εκδόσεις Ζήτη
Γιατί δεν ερωτεύομαι πια; (2011), Εκδόσεις Ζήτη
Αυτό το σ’ αγαπώ δεν είναι ψέμα (2013), Εκδόσεις Ζήτη

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
…και τα σκυλιά τρελάθηκαν… (2012), Εκδόσεις Ζήτη
… και τα σκυλιά τρελάθηκαν…: Η μυστηριώδης εξαφάνιση των σκύλων (2015), Εκδόσεις Ζήτη

… και τα σκυλιά τρελάθηκαν… 2 – Έκτορας Ιωάννου

Η μυστηριώδης εξαφάνιση των σκύλων


… Πρέπει να σώσεις τα σκυλιά. Μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις. Δεν είσαι ο πιο δυνατός αλλά έχεις ένα ιδιαίτερο χάρισμα: το μυαλό σου. Είσαι πολύ έξυπνος και μπορείς να συντονίζεις τα άλλα ζώα. Σέβονται τη γνώμη σου και σε ακούνε γιατί έχεις καλή ψυχή… πρέπει να σώσεις τα σκυλιά… πρέπει να σώσεις τα σκυλιά…

… Και τα σκυλιά τρελάθηκαν Πάρη… καλή τύχη, είπε ενώ η εικόνα του άρχισε να σβήνει από μπροστά μου…

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ζήτη, 2015, 64 σελ.

Αυτό το σ’ αγαπώ δεν είναι ψέμα – Έκτορας Ιωάννου

Αυτό το


Ο Αλέξης είναι φοιτητής στο Ρέθυμνο και αθλητής της πυγμαχίας. Το ένοχο μυστικό που κρύβει από την παιδική του ηλικία και τον έχει σημαδέψει δεν τον αφήνει να δεχθεί την αγάπη, έως τη στιγμή που εμφανίζεται στη ζωή του η Εύα με το δικό της ένοχο μυστικό.
Ο έρωτας όμως έχει ήδη αποφασίσει να ενώσει τα δύο παιδιά…
Η μοίρα έρχεται χτυπώντας ξανά και ο χειρότερος παιδικός εφιάλτης του Αλέξη ζωντανεύει πάλι, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο.
Ο αστυνόμος Νηρέας Μαντάς καλείται να δώσει λύση στο θέμα που έχει τρομοκρατήσει την όμορφη πόλη της Κρήτης. Θα μπορέσει όμως να βρει και τη λύση για να σώσει και τον έρωτα των δύο παιδιών;

Εισαγωγικό
Τα δάκρυα που στέρεψαν τα μάτια μου, πηγή που μοιάζει πάντα σφραγισμένη, θυμίζουν το παιδί που τότε ξέχασα, χαμένο μες το πέλαγος του πόνου.
Ελπίδα πάλι ένιωσα στο βλέμμα σου, κρυμμένος στη ζεστή την αγκαλιά σου, ζητώντας μια ανάσταση του τίποτε, σαν άγαλμα η καρδιά μου πετρωμένη.
Μ’ οδήγησες σε μέρη που φοβόμουνα, το φως μέσα στη νύχτα η θαλπωρή σου, ΑΥΤΟ ΤΟ Σ’ ΑΓΑΠΩ που τόσο ήθελα, ψηλά, σε γκρίζα σύννεφα μου κρύβεις.
Ευχή μου τελευταία στα ουράνια, βαραίνει τα φτερά μου η απορία, το ρόδο σου στο χώμα μου αν έζησε κι οι άγγελοι μου λεν… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ…

Μυθιστόρημα, Ζήτη, 2013, 312 σελ.

… και τα σκυλιά τρελάθηκαν… 1 – Έκτορας Ιωάννου

και τα σκυλιά


…τον πρώτο καιρό όλα έμοιαζαν όμορφα. Κάθε μέρα με τάιζαν και μου έδιναν φρέσκο νεράκι.

…κάποιες φορές φώναζαν και με μάλωναν, αλλά δεν είχαν κι άδικο γιατί έκανα τις ανάγκες μου μέσα στο σπίτι. Πάντως, όσες φορές έμενα μόνος μου με τον πατέρα του μικρού, πάντοτε κατέληγα να είμαι στο μπαλκόνι ή δεμένος στον κήπο. Ποτέ δε με άφηνε μέσα..

…το επόμενο πρωί, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν έχω πια οικογένεια, άρχισα να περπατάω μέσα στη ζέστη και με το κεφάλι σκυμμένο. Δεν ήξερα τι να κάνω. Στενοχωριόμουν για την κυρία Σταυρούλα, γιατί αυτή μου είχε φερθεί καλά και ήξερα ότι πιθανόν να ήταν και η μόνη που δεν πίστεψε τον γιο της…

…”Πώς σε λένε;”
“Πάρη”
“Πώς βρέθηκες εδώ;”
“Μ’ έδιωξαν από το σπίτι μου και τώρα μένω στον δρόμο”…

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ζήτη, 2012, 61 σελ.

Γιατί δεν ερωτεύομαι πια; – Έκτορας Ιωάννου

Γιατί δεν


Ουφ! Όταν μου μιλάνε γι’ αυτό το πράγμα που λέγεται έρωτας, βαριέμαι απίστευτα. Τον βαριέμαι τον άτιμο, γιατί είναι μεγάλος ψεύτης και υποκριτής. Σου ρίχνει στάχτη στα μάτια και σε κάνει να βλέπεις όμορφο αυτό που τις περισσότερες φορές είναι λάθος για σένα.

Γιατί δεν ερωτεύομαι πια; Δεν μπορώ; Δεν θέλω; Θέλω αλλά δεν πρέπει; Μήπως είδα κάτι που με φόβισε και δεν μπορώ να ερωτευθώ; Ή μήπως φταίει κάτι άλλο;

Ο Ιορδάνης ή Ντάνι ή Τζόρνταν, λίγο πριν πλησιάσει τα δεύτερα -άντα, περιγράφει τις σχέσεις των δύο φύλων και αναρωτιέται συνεχώς… “Γιατί δεν ερωτεύομαι πια;”

Δώδεκα μικρές και διδακτικές ιστορίες για το τι ακριβώς συμβαίνει, όταν το “πρωτόγονο” ανδρικό είδος συναντιέται με τις “εξελιγμένες” εκδοχές της Εύας του σήμερα!

Μυθιστόρημα, Ζήτη, 2011, 198 σελ.

Εσύ είσαι… και να το θυμάσαι – Έκτορας Ιωάννου

Εσύ είσαι


Petros Konstantinou and Lina Anagnostou are now friends 12:24 pm…

Ο Πέτρος, περιπλανώμενος στον εικονικό κόσμο του Facebook, “συναντά” μια άγνωστη κοπέλα, τη Λίνα, το βλέμμα της οποίας τον μαγνητίζει και πλημμυρίζει το μυαλό του με εικόνες από άλλες εποχές.

Το αίτημα φιλίας του γίνεται αποδεκτό και ένα περίεργο εγκεφαλικό παιχνίδι αρχίζει μεταξύ τους.
Η Λίνα σαν σύγχρονη Σφίγγα τον προκαλεί συνεχώς με τα αινίγματά της.
Ο Πέτρος σαν ένας πραγματικός Οιδίποδας έξω από τις πύλες της απαντά σε κάθε πρόκληση.

Το παιχνίδι του μυαλού και των αισθήσεων εξελίσσεται και ξεφεύγει από τον εικονικό κόσμο του διαδικτύου. Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Αθήνα, οι δυο τους πότε στο ρόλο του κυνηγού και πότε του θηράματος αψηφούν κάθε λογική και παραδίνονται ο ένας στον άλλο.

Υπάρχουν όρια στον έρωτα και αν ναι, ποιος ορίζει τις συνέπειες όταν αυτά ξεπεραστούν;
Τι θα συμβεί όταν τα θέλω μπερδευτούν με τα πρέπει και ο κόσμος του ονείρου γίνει πραγματικότητα;
Αν ήξερες ότι ένα απλό κλικ στην οθόνη του υπολογιστή μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου για πάντα, θα το τολμούσες;

Μυθιστόρημα, Ζήτη, 2010, 424 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Ζήτη