Ελενα Κουβαρά

Ελενα Κουβαρά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Έλενα Κουβαρά είναι Ειδική Παιδαγωγός και Συγγραφέας παιδικών παραµυθιών.
Σπούδασε Τεχνολογία Τροφίµων στο ΤΕΙ Αθήνας, παίρνοντας µέρος σε διετή έρευνα στο πλαίσιο του προγράµµατος ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ι, µε αποτελέσµατα που δηµοσιεύτηκαν σε παγκόσµιο επιστηµονικό περιοδικό.
Έπειτα λόγω της µεγάλης της αγάπης προς τα παιδιά, αποφοίτησε µε άριστα από το Πανεπιστήµιο Κρήτης, Τµήµα Δηµοτικής Εκπαίδευσης και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου, ενισχύοντας τις γνώσεις της στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο της Διπλωµατικής της εργασίας, δηµιούργησε δύο εκπαιδευτικά παραµύθια που συνδέουν την γνώση µε το παιχνίδι, βοηθώντας έτσι τα παιδιά να µάθουν µέσα από το παραµύθι. Για τον λόγο αυτό, πήρε διάκριση από την Επιστηµονική Οµάδα του Πανεπιστηµίου και δηµοσιεύτηκε η δουλειά της σε περιοδικό της Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης.
Ανήσυχο πλάσµα, µε πολλή φαντασία, έγραψε το πρώτο της παραµύθι το 2014, προωθώντας τη συναισθηµατική νοηµοσύνη και ενισχύοντας τη διαχείριση συναισθηµάτων από τους γονείς., δίνοντας έµφαση στον φόβο (Καληνύχτα Αστέρι µου). Με αφορµή την αγαπηµένη της εποχή, το αγαπηµένο της συναίσθηµα, τα Χριστούγεννα, δηµιουργεί -το 2018- ένα ακόµη παραµύθι µε χριστουγεννιάτικο περιεχόµενο (Ο Μελ ο Ραµπιές και η Κου η Μακαρόν), ενώ άλλες 3 ιστορίες της περιµένουν να εκδοθούν.
Χρόνια εθελόντρια στο Σ.Ε.Ο. (Σώµα Ελληνικού Οδηγισµού), Αρχηγός παιδιών ηλικίας 7-11 ετών, Κατασκηνώτρια και Εκπαιδεύτρια παιδιών και ενηλίκων σε παγκόσµιο επίπεδο. Τώρα είναι Βοηθός Εφόρου Κλάδου Πουλιών Ελλάδος και Συντονίστρια των περιοδικών που αφορούν σε παιδιά κι ενήλικες του Κλάδου αυτού.
Σήµερα είναι Εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης, εκτελώντας παιδαγωγικό έργο στην Πρωτοβάθµια και Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση, ενώ στον ίδιο χρόνο ολοκληρώνει τις Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή.
Παράλληλα, διαµορφώνει παιχνίδι δηµιουργικής µορφής, µε στόχο τη διάδραση παιδιών και ενηλίκων, στα ελληνικά και σε ξένες γλώσσες, αγγλικά και γερµανικά, το οποίο συνεχώς εµπλουτίζει µε νέες ιδέες και υλικό ανάλογα µε το παιδί!
Ως µαµά δύο –µέχρι στιγµής– υπέροχων κοριτσιών, της Ειρήνης και της Δανάης, παίζει, λερώνεται, τσαλακώνεται, φωνάζει, ηρεµεί και πάνω απ’ όλα δηµιουργεί στιγµές αγάπης και εµπιστοσύνης, θαλπωρής και τρυφερότητας στα παιδιά της, ανοίγοντας ολοένα και περισσότερο τους ορίζοντές της και διψώντας για γνώση και νέες ιδέες!
Παιδική λογοτεχνία
Ο Μελ ο Ραμπιές και η Κου η Μακαρόν (2018), Οσελότος
Η Κιου & ο Ζινκ στην Αγορά Τροφίμων (2022), Εκδόσεις iWrite

Η Κιου & ο Ζινκ στην Αγορά Τροφίμων – Έλενα Κουβαρά

Η Κιου


Τί συµβαίνει όταν συνδυάσουµε την Χηµεία µε το παιχνίδι;
Όταν µπλέξουµε την γνώση µε τη διασκέδαση;
Όταν µαθαίνουµε µέσα από το παιχνίδι;
Φανταστικοί ήρωες ξεπηδούν µέσα από τον Περιοδικό Πίνακα και ζωντανεύουν την Χηµεία µέσα στον υπέροχο κόσµο των Φυσικών Επιστηµών.
Ένα παιδικό βιβλίο για τη Χημεία, η οποία δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει και να μας συναρπάζει…

Εικονογράφηση: Στέλλα Κορκοδείλου

Παιδκή λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2022, 38 σελ.

Ο Μελ ο Ραμπιές και η Κου η Μακαρόν – Έλενα Κουβαρά
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν μα λείπει κάτι σημαντικό:
χάθηκαν τα συστατικά και δεν θα έχουμε γλυκό!

Τρία κορίτσια όλο γλύκα και βοήθεια ξακουστή,
θα τα βρούνε λέτε όλα ή θα ‘ναι άδειο κάθε ταψί;

Ποιος να έκανε αυτήν εδώ την πράξη,
και ποιος θα καταφέρει να τα βάλει όλα σε τάξη;

Πολλά ερωτήματα και άγχος αρκετό
ανοίξτε το βιβλίο και λύστε το όλο αυτό!

Eικονογράφηση: Στέλλα Κορκοδείλου

Παιδκή λογοτεχνία, Οσελότος, 2018, 24 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος, Εκδόσεις iWrite