Ελενα Κουβελιώτη

Ελενα Κουβελιώτη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Έλενα Κουβελιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Χαϊδάρι και σπούδασε Αγιογραφία.
Είναι συγγραφέας, σεναριογράφος και στιχουργός. Μέχρι τώρα στο ενεργητικό της έχει δεκαπέντε σενάρια, πάνω από δεκαεπτά παραμύθια και πέντε θεατρικά εκ των οποίων η Γενοβέφα πήρε το 3ο βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού “Κέφαλος” (Κεφαλονιά). Η έφεσή της στη συγγραφή εκδηλώθηκε στα 11 της χρόνια, όταν έγραψε και το πρώτο της διήγημα. Eίναι μητέρα δύο κοριτσιών και έχει πολύ μεγάλη αγάπη στα παιδιά. Στο “Μυστικό του ραγισμένου καθρέφτη” περιέχονται παραμύθια από αυτά που εμπνεύστηκε και διηγούνταν στις κόρες της.
Μυθιστορήματα
Γυμνή αλήθεια (2021), Μιχάλης Σιδέρης

Παιδική λογοτεχνία
Το μυστικό του ραγισμένου καθρέφτη (2019), Μιχάλης Σιδέρης

Γυμνή αλήθεια – Έλενα Κουβελιώτη

Γυμνή αλήθεια


Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια διαφορετική ανάγνωση της Παλαιάς Διαθήκης. Έχουμε διδαχθεί, μέσα από το θεολογικό πρίσμα να ερμηνεύουμε την Παλαιά Διαθήκη, που τοποθετείται σε μια εποχή όπου κυριαρχούσε το κακό, σε έναν κόσμο ειδωλολατρικό. Η Έλενα Κουβελιώτη αφηγείται τη βιβλική ιστορία των πρωτόπλαστων και των απογόνων τους προσαρμοσμένη στη σύγχρονη εποχή, απογυμνωμένη από θρησκευτικούς και θεολογικούς μανδύες, με πρόσωπα που πράττουν και λειτουργούν όχι κάτω από το διάταγμα της θεϊκής θελήσεως αλλά κάτω από τις εντολές ενός εξανθρωπισμένου Θεού. Με διεισδυτική απλότητα αναζητά την αλήθεια πίσω από θρησκευτικές έννοιες και αντιλήψεις αιώνων, αναζητά την αγνή αγάπη του Θεού πίσω από τα θρησκευτικά δόγματα, στις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Μυθιστόρημα, Μιχάλης Σιδέρης, 2021, 424 σελ.

Το μυστικό του ραγισμένου καθρέφτη – Έλενα Κουβελιώτη

Το μυστικό του& άλλα παραμύθια


Ένας παραμυθένιος κόσμος που ταξιδεύει τα παιδιά και τα διδάσκει αξίες, όπως η καλοσύνη, η φιλία, η αξία της συγχώρεσης, η ανταπόδοση.

Παιδική λογοτεχνία, Μιχάλης Σιδέρης, 2019, 104 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μιχάλης Σιδέρης