Ελενα Πίνη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Έλενα Πίνη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε στο τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ.
Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική μέση εκπαίδευση. Οι “Δέσμιοι Ονείρων” και η “Κύκνεια Αγάπη” είναι τα δύο ποιητικά της έργα, που έχουν κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Anima.
Ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε ποιητικές ανθολογίες (Τα Χαϊκού της Άνοιξης – Εκδόσεις Ανεμολόγιο, Τολμηροί Στίχοι – Εκδόσεις mystory.gr, 3η & 4η Ομαδική Ποιητική Συλλογή – Εκδόσεις Διάνυσμα, Καλλιτεχνικά Ημερολόγια 2017 & 2018 – Εκδόσεις tovivlio.net, Ποιήματα για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα – Εκδόσεις Αέναον).
Λογοτεχνικά της έργα (ποιήματα και παραμύθια) έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους από τον ΕΠΟΚ, την Unesco Πειραιώς και Νήσων και τις Εκδόσεις Εντύποις στον διαγωνισμό Ασημένια Σελίδα.
Ποίηση
Δέσμιοι ονείρων (2017), Anima Εκδοτική
Κύκνεια Αγάπη (2017), Anima Εκδοτική

Παιδική λογοτεχνία
Ο Αλκίνοος και η Χελώνα (2022), Συμμετρία

Συλλογικά έργα
3η Ομαδική ποιητική συλλογή (2016), Διάνυσμα

Ο Αλκίνοος και η Χελώνα – Έλενα Πίνη

Ο ΑλκίνοοςΜια ιστορία για την αμοιβαία αποδοχή,
τη φιλία και την αγάπη για τα ζώα


Μια ιστορία για παιδιά ηλικίας 3-8 ετών για τη φιλία, την αγάπη, τα ιδιαίτερα χαρίσµατα του καθενός, το σχολικό περιβάλλον, την οικογένεια και τη συµπεριφορά απέναντι στα ζώα.

Μια µικρή χελώνα ζει µε τους γονείς της και τον µεγαλύτερο αδερφό της σε ένα υπέροχο υπαίθριο σπιτικό, αλλά νιώθει λυπηµένη διότι δεν έχει αποκτήσει ακόµη το δικό της όνοµα.

Ο µικρός Αλκίνοος είναι ένα «ξεχωριστό» παιδί µε ιδιαίτερες ικανότητες, που ζει σε µια µικρή πόλη, προστατευµένο από την αγάπη της οικογένειάς του. Μετά τη δυσκολία στην απόκτηση φίλων κατά τις πρώτες ηµέρες του στο σχολείο, µε αιτία µια πυρκαγιά, γνωρίζει µια χελώνα και την υιοθετεί µαζί µε τους συµµαθητές του. Πώς θα αλλάξει η ζωή και των δύο; Μπορεί η αγάπη να τους χαρίσει όσα λαχταρούσαν τόσο καιρό;

Μέσα από το παραµύθι αυτό, τα παιδιά µαθαίνουν να αγαπούν, να σέβονται και να προστατεύουν τα ζώα. Μαθαίνουν ταυτόχρονα να αγαπούν και να σέβονται τον εαυτό τους. Μέσα από τη γέννηση µιας «ιδιαίτερης» φιλίας, όλα τα δύσκολα λύνονται «µαγικά».

Παιδική λογοτεχνία, Συμμετρία, 2022, 40 σελ.

Κύκνεια Αγάπη – Έλενα Πίνη
Η “Κύκνεια Αγάπη” είναι ένα αλληγορικό ποίημα που αποκαλύπτει το νόημα της αληθινής αγάπης.
Δυο παράλληλες ιστορίες, οι οποίες ξεδιπλώνονται μέσα από εικόνες και σύμβολα της φύσης.
Μια υποδειγματική αγάπη, που γεννιέται στο βασίλειο των ζώων.
Οι κύκνοι αγαπούν ισόβια έναν και μοναδικό σύντροφο.
Μια τυχαία συνάντηση δυο ανθρώπων, από αυτές που στιγματίζουν την ψυχή του άλλου.
Ο καθένας μας έχει έναν άνθρωπο στη ζωή, με τον οποίο συνδέεται μαγικά.
Μια ιστορία για όσους έχουν την τόλμη και τη δύναμη να ακολουθήσουν την κλωστή, που θα τους οδηγήσει στην ευτυχία.

Σε έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι και οι κύκνοι
περπατούν σε δρόμους αλληγορικούς,
ανταλλάσουν προσωπεία και συμπεριφορές,
πλέκοντας το δικό τους παραμύθι αγάπης.

Ποίηση, Anima Εκδοτική, 2017, 30 σελ.

Δέσμιοι ονείρων – Έλενα Πίνη
Το “Δέσμιοι Ονείρων” είναι μια τρυφερή ιστορία γραμμένη σε ποιητικό λόγο, μέσα από την οποία φανερώνεται ο αέναος αγώνας για τον έρωτα, για τη ζωή. Είναι μια εκ βαθέων εξομολόγηση μιας γυναίκας που ακολουθεί μια πορεία μοναχική, μια πορεία ζωής με μεγάλες νεανικές επιθυμίες, μα και με επώδυνες αναμνήσεις. Η παραμικρή αντανάκλαση του φωτός κι η παραμικρή σκιά λειτουργούν ως φαντάσματα του παρελθόντος και γεννούν το φόβο του μοναχικού της βίου.

Μέσα από τη ζήση ενός ονείρου μπορεί να βρει κανείς τη δύναμη να σπάσει τα δεσμά, που τον εγκλωβίζουν σε μια στενή ζωή. Ίσως η ψυχή να μπορεί να ανθίσει αβίαστα μέσα σε ένα όνειρο. Μα ακόμη κι αν το όνειρο αυτό χαθεί, μένει πάντα ένα σημάδι, ένα αποτύπωμα στη μνήμη.

Ποίηση, Anima Εκδοτική, 2017, 38 σελ.

Πηγές: Biblionet, Anima Εκδοτική, Συμμετρία

Please wait...