Ελένη Αργυροπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελένη Αργυροπούλου γεννήθηκε στη Λάρισα.
Η καταγωγή της είναι από τα Τρίκαλα. Τα πρώτα παιδικά της χρόνια τα έζησε στη Λαμία και στο Λιτόχωρο. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε το 2011 με «Άριστα» και οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι πάνω στην Ειδική (Ενιαία) Εκπαίδευση. Έχει εργαστεί ως δασκάλα σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Θεσσαλονίκης, σε δημόσια δημοτικά σχολεία των Χανίων, της Μεσσηνίας, της Αττικής και των Κυκλάδων καθώς και σε επιστημονικό κέντρο ειδικών θεραπειών της Αθήνας. Το βιβλίο της «Μονομάχος» είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πατέρα της και σε όλους τους ανθρώπους που πάσχουν από ανίατες ασθένειες. Από τις εκδόσεις Πνοή κυκλοφορεί “Η μαμά μου είναι αναπληρώτρια δασκάλα”.
Νουβέλες
Η μαμά μου είναι αναπληρώτρια δασκάλα (2016), Εκδόσεις Πνοή

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Μονομάχος (2015), Οσελότος

Η μαμά μου είναι αναπληρώτρια δασκάλα – Ελένη Αργυροπούλου
“Η μαμά μου είναι αναπληρώτρια δασκάλα. Τι ακριβώς είναι αυτό, δεν ξέρω να σου πω. Μάλλον είναι όπως λέμε, “αυτή είναι μια πολική αρκούδα, όχι απλή αρκούδα”, ή όπως λέμε, “αυτή είναι μια χελώνα καρέτα-καρέτα, όχι συνηθισμένη”.
“Ο μπαμπάς μου είναι κι αυτός αναπληρωτής δάσκαλος. Μάλλον γι’ αυτό παντρεύτηκαν· έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Κι εγώ σκέφτομαι να παντρευτώ τον Γιωργάκη, αφού αρέσει και στους δυο μας η πίτσα.
“Επειδή οι γονείς μου είναι αναπληρωτές, εγώ πρέπει κάθε χρόνο να μαζεύω τα παιχνίδια μου σ’ ένα μεγάλο χάρτινο κουτί και να χαιρετώ τα παιδάκια της τάξης. Ο μπαμπάς δεν ζει μαζί μας. Μου εξηγούν κάθε χρόνο -όταν τον αγκαλιάζω κλαίγοντας και του λέω να μη μας αφήσει πάλι- ότι αυτό δεν γίνεται γιατί τον έστειλαν να υπηρετήσει αλλού από το υπουργείο. Αυτό το υπουργείο πρέπει να είναι ένας μεγάλος δράκος που μισεί τους γονείς μου μόνο”.
Η Μαρίνα πηγαίνει δευτέρα δημοτικού και έχει πολλές απορίες για την παράξενη δικαιοσύνη που υπάρχει στον κόσμο. Με γνώμονα το σωστό, αποφασίζει να δράσει όσο είναι ακόμη παιδί και το μέλλον της ανήκει.

Νουβέλα, Εκδόσεις Πνοή, 2016, 80 σελ.

Μονομάχος – Ελένη Αργυροπούλου
Μονομάχοι μιας γλυκόπικρης παράστασης παλεύουν μέχρι να πέσει η αυλαία. Ο ένας έχει για όπλο το “εγώ” του και ο άλλος το χαμόγελό του. Ο κύριος “Μπαμπάς” και η συντροφιά του, το ψάρι. Κομπάρσοι σε κάτι που τους χρωστούσε πρωταγωνιστικό ρόλο. Θέαση ζωής μέσα από ακίνητα μέλη και αντίληψη αυτής από μια διαφορετική οπτική. Εγκλωβισμένες ψυχές που ζητάνε τη λύτρωση. Ένα συγκινητικό και αλληγορικό διήγημα που απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Οσελότος, 2015, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος, Εκδόσεις Πνοή