Ελένη Φραγκούλη

Ελένη Φραγκούλη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελένη Φραγκούλη είναι εκπαιδευτικός Μουσικής Αγωγής (ΠΕ 79.01) στην Α/θμια Εκπαίδευση με ειδίκευση στα Θεωρητικά Ευρωπαϊκής Μουσικής. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο τμήμα Ελληνικός Πολιτισμός. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ ΠΜΣ «Κοινωνιοβιολογία, Νευροεπιστήμες και Εκπαίδευση» και στο πλήρες επιμορφωτικό πρόγραμμα «Παιδοψυχολογία» του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, της έδωσαν τη δυνατότητα ως μάχιμη εκπαιδευτικός να ειδικευτεί στη Συναισθηματική και Κοινωνική Αντίληψη των παιδιών μέσω της Μουσικής Αγωγής, καθώς και στην Ψυχική Ανθεκτικότητά τους στο σχολικό περιβάλλον, με γνώμονα την Κοινωνική Παιδαγωγική. Όλα τα χρόνια της εκπαιδευτικής της πορείας έχει ολοκληρώσει προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με δικές της μουσικές συνθέσεις και κείμενα κυρίως σε αυτά που αφορούσαν στον Πολιτισμό (μουσικό-θεατρικές παραστάσεις) και στην Αγωγή Υγείας (Διαθεματικές δραστηριότητες Ανάπτυξης Κοινωνικής και Συναισθηματικής Νοημοσύνης μέσω της τέχνης της Μουσικής και του έμμετρου λόγου).
Παιδική λογοτεχνία
Μια μυθολογία σκέτο ποίημα (2022), Εκδόσεις Φυλάτος

Μια μυθολογία σκέτο ποίημα – Ελένη Φραγκούλη

Μια μυθολογίαΑπό την αρχή… στον Ηρακλή


Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο μια πιο ευχάριστη προσέγγιση της μυθολογίας, δοσμένη σε έμμετρη γραφή.
Απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και ιδανικά σε παιδιά ηλικίας 6-9 ετών. Έτσι, οι νέοι μας φίλοι μέσα από τη μουσικορυθμική και θεατρική απόδοση των στίχων έχουν την ευκαιρία να μεταφερθούν στη χρονογραμμή από τη μυθολογική δημιουργία του κόσμου μέχρι και το τέλος του Ηρακλή.
Ταξιδεύοντας λοιπόν στη μυθική εποχή των Τιτάνων και των Γιγάντων, όπου η Γαία ανοίγει την αγκαλιά της και δέχεται τους ανθρώπους, γνωρίζουν τα μυστικά των θεών του Ολύμπου και ανακαλύπτουν αν τελικά υπάρχει κάτι καλό σ’ αυτό το περιβόητο Κουτί της Πανδώρας. Με το μπρίο και το ταπεραμέντο της απαγγελίας τους μπορούν να συντροφεύσουν τον αγαπημένο τους ήρωα Ηρακλή στις περιπέτειές του, που δεν ήταν και λίγες, αλλά ακόμα και να συνομιλήσουν μαζί του!
Το υλικό του βιβλίου πέρα από τα παιδιά, δύναται ανεπιφύλαχτα να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια και των γονέων και των εκπαιδευτικών, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να αφομοιώσουν ευκολότερα τις πρώτες γνώσεις της Ιστορίας – Μυθολογίας μέσα από τη χαρά της ποιητικής και μουσικής έκφρασης.

Μουσική επιμέλεια και επεξεργασία παρτιτούρας: Χρυσάνθη Ζαγουράκη
Ζωγραφιές: Ευαγγελία Ζαγουράκη και Γεωργία Ζαγουράκη, μαθήτριες Α/θμιας εκπαίδευσης

Καλλιτέχνης: Χρυσάνθη Ζαγουράκη

Παιδική λογοτεχνία, Μυθολογία, Μουσική, Εκδόσεις Φυλάτος, 2022, 48 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος