Ελένη Γ. Ανδρέου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελένη Γ. Ανδρέου γεννήθηκε στην Ξάνθη.
Σπούδασε αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου του Dillingen.
Εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι αποσπασμένη σε ελληνικά σχολεία της Γερμανίας.

Των Αγίων Παρασκευής και Παντελεήμονος – Ελένη Ανδρέου
Επίκληση στις δυνατότητες της μνήμης που λουφάζει, γιατί αρνείται να ταραχτεί και να ταράξει ανασύροντας όλα τα αυθαίρετα, τους καταπατητές και τα καταπατημένα. Τελικά και η ίδια η αυθαιρετούσα εκδικείται…

Μια βουτιά στα ρηχά· στα βαθιά ποιος αντέχει;

Διηγήματα, Σήμα Εκδοτική, 2007, 179 σελ.

Το ξένο βλέμμα – Ελένη Ανδρέου
Βερολίνο, 2007: Η πόλη, αρκετά χρόνια μετά την επανένωσή της, συνεχίζει να ζει σε έντονους ρυθμούς αλλαγών. Το Ξένο Βλέμμα της Ελένης Ανδρέου επιχειρεί μία προσωπική ανάγνωση του «βιβλίου της πόλης». Παρακολουθώντας τη σύγχρονη πραγματικότητα σε συνάφεια με το ιστορικό παρελθόν, προσπαθεί να κατανοήσει τις συνθήκες, τις καταστάσεις, τα γεγονότα, ατομικά και συλλογικά, που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της εικόνας του. Μιας εικόνας πρωτεϊκής, που μαγνητίζει, συναρπάζει και γοητεύει «σα να πρόκειται για ένα ζοφερό θρίλερ που αφορά μια πόλη μεφιστοφελική με συνεχείς μεταμορφώσεις, σε μία διαρκώς ανανεούμενη παρτίδα ανάμεσα στο καλό και στο κακό, με αδιαφιλονίκητο κυρίαρχο του παιχνιδιού το κακό…».

Διηγήματα, Σήμα Εκδοτική, 2018, 192 σελ.

Διηγήματα
Των Αγίων Παρασκευής και Παντελεήμονος (2007), Σήμα Εκδοτική
Το ξένο βλέμμα (2018), Σήμα Εκδοτική

Πηγές: Biblionet, Σήμα Εκδοτική