Ελένη Κατσούλη

Ελένη Κατσούλη

Ελληνες λογοτέχνες
H Ελένη Κατσούλη ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης και σπούδασε νηπιαγωγός στο Ρέθυμνο.
Από τις αίθουσες διδασκαλίας βρέθηκε να πετάει στα σύννεφα κι έπειτα πάλι να προσγειώνεται ανάμεσα σε παιδιά σκαρώνοντας μαζί τους θεατρικά παιχνίδια. Τα παραμύθια τα αγαπάει από τότε που ήταν παιδί, και μάλιστα τα ίδια αλλά και πολλά νέα παιδικά βιβλία συνεχίζει να τα διαβάζει στον γιο της και μαζί εμπλουτίζουν τη βιβλιοθήκη του.
Αφότου έγινε μητέρα, γνώρισε καλύτερα και αγάπησε τη μαγειρική και την υγιεινή διατροφή. Έτσι κάπου το 2019 άρχισε να γεννιέται το Kids food blog Little Hands με συνταγές για παιδική και βρεφική διατροφή που την έκανε να ανακαλύψει την αγάπη της και για τη μαγειρική αλλά και για τη φωτογράφιση φαγητών. Το 2020 ξεκίνησε μαγειρικές δράσεις για παιδιά, συνδυάζοντας τις δύο μεγάλες της αγάπες, κι όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν και γίναμε όλοι «μασκοφόροι», δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Έπρεπε να επιτευχθεί ο στόχος να μπει η υγιεινή διατροφή στις καρδιές των παιδιών και να αναλάβουν τα ίδια δράση στην κουζίνα: έτσι γεννήθηκαν οι Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη, το πρώτο της βιβλίο με εύκολες, νόστιμες και κυρίως υγιεινές (παραμυθο) συνταγές για μικρούς σεφ.
Παιδική λογοτεχνία
Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη (2022), Μεταίχμιο

Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη – Ελένη Κατσούλη

με τον ΠάρηΣυνταγές για μικρά χεράκια


Γεια σου!

Είμαι ο Πάρης και λατρεύω τη μαγειρική! Μου αρέσει να τρυπώνω στην κουζίνα και να δημιουργώ νόστιμα φαγητά και σνακ. Βέβαια, δεν τα κάνω όλα μόνος μου, είναι πάντα κοντά μου ένας μεγάλος, ο μπαμπάς, η μαμά, ο παππούς, η δασκάλα…, που μου δείχνουν πώς να τρέφομαι υγιεινά και να μαγειρεύω με ασφάλεια.

Tις συνταγές δεν τις ξέρω απέξω: συμβουλεύομαι το αγαπημένο μου βιβλίο συνταγών! Σαν κι αυτό που κρατάς στα χέρια σου. Εμπρός, λοιπόν, τι περιμένεις; Συγκέντρωσε τα υλικά και καλές δημιουργίες!

Μην ξεχάσεις να κόψεις τις κάρτες με τις συνταγές για να τις έχεις μαζί σου και να μαγειρεύεις πάντα και παντού!

Ένα πρωτότυπο εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας με εύκολες, νόστιμες και υγιεινές (παραμυθο)συνταγές. Μέσα από ευχάριστες ιστορίες παρακολουθούμε τον μικρό ήρωα να εκτελεί τις συνταγές, δείχνοντάς μας πώς η μαγειρική μπορεί να γίνει η αγαπημένη απασχόληση κάθε παιδιού με πολλαπλά οφέλη για το ίδιο και την οικογένειά του.

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Παιδική λογοτεχνία, Μαγειρική, Μεταίχμιο, 2022, 64 σελ.

Πηγές: Biblionet, Μεταίχμιο

Please wait...