Ελένη Καζάρα

Ελένη Καζάρα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελένη Καζάρα γεννήθηκε στην όμορφη Καβάλα και μεγάλωσε στο νησί της, τη Θάσο.
Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2003. Συνέχισε τις σπουδές της, παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Σχολική Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Tor Vergata, Ρώμη). Αυτή τη στιγμή είναι φοιτήτρια στο ΕΑΠ, κάνοντας μεταπτυχιακό στις Σπουδές στην Εκπαίδευση. Έχει τη χαρά και την τιμή να εργάζεται τα τελευταία 12 χρόνια σε δομές ειδικής αγωγής, όπου διδάσκει σε μαθητές/τριες με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Αγαπάει πολύ τα βιβλία και κυρίως τα παραμύθια, καθώς μέσα από αυτά και μαθαίνουμε αλήθειες, αλλά και λέμε αλήθειες! Έχει το όμορφο blog: Ενα σχολείο, μια αγκαλιά!.
Διηγήματα
5 ημέρες σιωπής (2015), Εκδόσεις Σαΐτα

Συλλογικά έργα
Η ζωή μέσα από τα μάτια μου (2015), Εκδόσεις Σαΐτα

Η ζωή μέσα από τα μάτια μου – Ελένη Καζάρα & Χρυσάνθη Βασιλείου

Η ζωή μέσα από


Αγαπητοί αναγνώστες,
το βιβλίο που πρόκειται να διαβάσετε αποτελείται από δύο μέρη: στο πρώτο – το βασικό κομμάτι του βιβλίου – ξετυλίγεται η ιστορία δύο νέων ανθρώπων με τύφλωση, της Ελπίδας και του Αλέξανδρου. Πρόκειται για δύο νέους με όρεξη για τη ζωή, με όνειρα, αλλά και με ανασφάλειες. Στο δεύτερο μέρος έχουμε δημιουργήσει μία μικρή εκπαιδευτική γωνιά, όπου εξηγούμε κάποιους όρους, που μπορεί να μην είναι γνώριμοι σε αρκετούς από εσάς και περιγράφουμε ορισμένες βιωματικές δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς προκειμένου να εξοικειωθεί με την τύφλωση.
Ελπίζουμε η ιστορία μας να αγαπηθεί από όλους, μικρούς και μεγάλους, μιας και ο απώτερος σκοπός μας είναι να διαβαστεί από άτομα διαφορετικών ηλικιών. Απευθύνεται λοιπόν, σε ενήλικες, σε εφήβους αλλά και σε παιδιά των μεγάλων τάξεων του δημοτικού (Δ-Ε-ΣΤ τάξεις). Μακάρι να σας κρατήσει συντροφιά και να σας ταξιδέψει σε όμορφους κόσμους, όπου η αναπηρία είναι ένας ακόμη τρόπος ζωής.

Διατίθεται ελεύθερα με άδεια Creative Commons μέσω του δικτυακού τόπου www.saitapublications.gr

Διηγήματα, E-book, Εκδόσεις Σαΐτα, 2015, 52 σελ.

5 ημέρες σιωπής – Ελένη Καζάρα

5 ημέρες σιωπής


Το βιβλίο αυτό αποτελείται από δύο μέρη: το πρώτο μέρος είναι μία ιστορία για τον σχολικό εκφοβισμό και το δεύτερο μέρος είναι ένας οδηγός για γονείς ή/και εκπαιδευτικούς, όπου δίνονται απλές οδηγίες για το πώς μπορούμε να επεξεργαστούμε την ιστορία και το τι είναι η σχολική θυματοποίηση.
Ηρωίδα της ιστορίας είναι η μικρή Δανάη, η οποία πέφτει θύμα σχολικού εκφοβισμού. Υποστηρικτής της γίνεται από ένα σημείο και μετά ο Φίλιππος, ένα αγόρι που στο παρελθόν είχε βιώσει και ο ίδιος κάτι αντίστοιχο.

Διατίθεται ελεύθερα με άδεια Creative Commons μέσω του δικτυακού τόπου www.saitapublications.gr

Διηγήματα, E-book, Εκδόσεις Σαΐτα, 2015, 44 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Σαΐτα, kazaraeleni.blogspot.gr

Please wait...