Η Ιστορία

Ελίνα Φιλοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελίνα Φιλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα από Αθηναίους γονείς.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο συμπληρωματικής εκπαίδευσης στο ΕΚΠΑ πάνω στην Ψυχολογία και τη συμπεριφορά του εφήβου, σεμινάριο θεατρικής γραφής και έχει διδαχθεί σύγχρονο χορό και μουσική. Δημιουργεί πλεκτές κούκλες με βελονάκι (amigurumi). Το παραμύθι της “H Παντιέρα της Αρμέλας”, ανέβηκε για δυο παραστάσεις στο ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝEΙΟ και στο Θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ. Έχει εκδώσει τα διηγήματα «12 ιστορίες σ’ έναν χρόνο» από τις Εκδόσεις Λοράνδου, 2014.
Διηγήματα
12 ιστορίες σ’ έναν χρόνο (2014), Εκδόσεις Λοράνδου
Η Ιστορία που δεν υπάρχει (2022), Αρμός

Η Ιστορία που δεν υπάρχει – Ελίνα Φιλοπούλου

Η Ιστορία


Έκλεισε το ένα μάτι και το άλλο ανοιχτό, σχεδόν γουρλωμένο, εστίασε στο στόχο. Το σκόπευτρο, αν και λίγο απαρχαιωμένο, έκανε τη δουλειά του. Ο καιρός ήταν ευχάριστος και φυσούσε ελαφρά, ώσπου μια δύνη ανέμου στροβιλίστηκε γύρω του, όχι τόσο για να του προκαλέσει αστάθεια, αλλά, ένα σκουπιδάκι μπήκε στο ορθάνοιχτό του μάτι και…

Διηγήματα, Αρμός, 2022, 82 σελ.

12 ιστορίες σ’ έναν χρόνο – Ελίνα Φιλοπούλου

12 ιστορίες


12 λιτές ιστορίες για ισάριθμους μήνες, που αποτυπώθηκαν με απλό τρόπο στο χαρτί, χάριν ενός έτους, και εκφράζουν αισιοδοξία. Στις ιστορίες αυτές υπάρχουν χαρακτήρες καλοκάγαθοι, αυστηροί, συναισθηματικοί, αδύναμοι μα και γενναιόδωροι, με ανάγκη για ουσιαστική επικοινωνία.

Εικονογράφηση: Κώστας Βάβουλας

Διηγήματα, Εκδόσεις Λοράνδου, 2014, 72 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αρμός, Εκδόσεις Λοράνδου