Ελίνα Βαρβαρήγου

Η Ελίνα Βαρβαρήγου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Bourgogne.
Είναι ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού “Μαίρη Πόππινς” στη Φιλοθέη και ασχολείται καθημερινά με την εκπαίδευση και τη συγγραφή.
Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο, ενώ η ίδια συμμετέχει ενεργά σε παρουσιάσεις και εκδηλώσεις με θέμα τη συγγραφή βιβλίων.

Τα παραμύθια της Ελίνας – Ελίνα Βαρβαρήγου

Τέσσερις τρισχαριτωμένοι ήρωες, μια προβατίνα, μια μικρή καμηλοπάρδαλη, ένα κουνελάκι και μια μελισσούλα, μέσα από μια προσιτή αφήγηση και μια όμορφη εικονογράφηση, αναλαμβάνουν να ξεναγήσουν στα παιδιά στον υπέροχο και χρωματιστό κόσμο τους, τόσο ίδιο με τον δικό τους, μαθαίνοντάς τους ότι πρέπει να κόβουν τα νύχια τους, να χρησιμοποιούν το γιογιό τους, να τρώνε όλο το φαγητό τους και να πηγαίνουν στο σχολείο.
Eικονογράφηση: Αμαρίλντο Τοπάλης

Παιδική λογοτεχνία, Σοκόλη, 2012, 44 σελ.

Τα παραμύθια της Ελίνας 2 – Ελίνα Βαρβαρήγου

Μια όμορφη γατούλα, ένα φοβισμένο βατραχάκι και ένα παιχνιδιάρικο γουρουνάκι προσκαλούν τα παιδιά στον υπέροχο και χρωματιστό κόσμο τους και τους μαθαίνουν ότι πρέπει να ακούνε τους γονείς τους, να προσέχουν στο δρόμο, να μη φοβούνται να πάνε στο γιατρό, να αγαπούν την καθαριότητα και να κάνουν μπάνιο κάθε βράδυ.
Eικονογράφηση: Αμαρίλντο Τοπάλης

Παιδική λογοτεχνία, Σοκόλη, 2012, 44 σελ.

Υπό γωνία – Ελίνα Βαρβαρήγου

Μια συνηθισμένη γυναίκα παρατηρεί την καθημερινότητά της. Αναλύει την κάθε λεπτομέρεια απ’ όσα συμβαίνουν γύρω της. Με διεισδυτική ματιά ψηλαφίζει τον έρωτα, το θάνατο, τη γέννηση, τη διασκέδαση. Βρίσκεται σε μέρη που έχει βρεθεί ο καθένας μας. Όμως, αποτελούν για κείνη αφορμή για μία βαθιά κατάδυση στο “εγώ” και στο σώμα της.

Μια βόλτα με το τρένο, μια θεατρική παράσταση, ένα νησί το καλοκαίρι, φαγητό με φίλους σε ένα ταβερνάκι και μια υπαίθρια μιλόγκα βρίσκονται εκεί, προκειμένου να καταφέρει να παρατηρήσει τον εαυτό της σε σχέση με ό,τι την περιβάλλει.

Στιγμές μικρές κι ασήμαντες στο βλέμμα του απλοϊκού ανθρώπου, μεγεθύνονται και μ’ έναν έντονο υπερρεαλισμό συνθέτουν τα δώδεκα διηγήματα του βιβλίου. Ο αναγνώστης έρχεται σ’ επαφή με μυρωδιές και χρώματα που υπήρχαν πάντα γύρω τους δίχως, όμως, να τα έχει ποτέ του προσέξει.

Διηγήματα, Ιωλκός, 2017, 77 σελ.

Υποτείνουσα – Ελίνα Βαρβαρήγου

Ένας καταξιωμένος συγγραφέας βρίσκεται σε τέλμα, περνώντας τον τελευταίο χρόνο κλεισμένος στο διαμέρισμά του μπροστά στην άδεια σελίδα του υπολογιστή του. Μια μυστηριώδης γυναίκα εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του κι εξαφανίζεται ανεξήγητα. Με αφορμή την αναζήτησή της, ένα ταξίδι ξεκινά. Μια διαρκής αναζήτηση του εαυτού μέσα από μια πορεία στις Κυκλάδες, γεμάτη μυρωδιές, χρώματα και γεύσεις από τα ελληνικά νησιά.
Τρεις άνθρωποι-κλειδιά θα βρεθούν στον δρόμο του? μία γυναίκα-γκουρού στη Σαντορίνη, ένας αγροτικός γιατρός στην Ανάφη κι ο ιδιοκτήτης ενός καφέ στη Δονούσα. Συναισθήματα βαθιά και μνήμες του παρελθόντος ξυπνούν. Μυστικά καλά κρυμμένα βγαίνουν στο φως κι αλλάζουν τη ζωή του ήρωα για πάντα, τοποθετώντας τον ίδιο σ’ ένα βαθύτερο επίπεδο εξέλιξης.
Ένα τρίγωνο θα καθορίσει την πορεία του. Πώς ακριβώς σχηματίζονται οι πλευρές του και τι σημαίνουν; Τι είδους εκπλήξεις του επιφυλάσσει η υποτείνουσα όταν το τρίγωνο ολοκληρώνεται;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2019, 228 σελ.

Μυθιστορήματα
Υποτείνουσα (2019), Εκδόσεις Πνοή

Διηγήματα
Υπό γωνία (2017), Ιωλκός

Παιδική λογοτεχνία
Τα παραμύθια της Ελίνας (2012), Σοκόλη
Τα παραμύθια της Ελίνας 2 (2012), Σοκόλη

Πηγές: Biblionet, Σοκόλη, Ιωλκός, Εκδόσεις Πνοή

Επισκέψεις: 18