Ελίζα Σολωμού

Ελίζα Σολωμού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ελίζα Σολωμού γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στη Νότια Αφρική.
Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Μαίρης Βογιατζή Τράγκα». Γράφει και σκηνοθετεί παιδικές παραστάσεις.
Παιδική λογοτεχνία
Η Μαργαρένια και το μεγάλο ταξίδι (2020), Εκδόσεις Συρτάρι

Η Μαργαρένια και το μεγάλο ταξίδι – Ελίζα Σολωμού

Η Μαργαρένια


Όλα αλλάζουν. Ήρθε η ώρα, όλα να ζωντανέψουν ξανά. Τα λουλούδια θα βρουν το χρώμα τους και ο ήλιος θα ξαναλάμψει!

Η Μαργαρένια με τους φίλους της Νικόλ και Νίνο, ανακαλύπτουν το μυστικό του παππού των τελευταίων… Μια μηχανή του χρόνου είναι κρυμμένη στην αποθήκη εδώ και πολλά χρόνια μαζί με ένα ξεχασμένο κλειδί. Έτσι μαγικά το μεγάλο ταξίδι ξεκινά και οι 3 μικροί μας ήρωες θα βρεθούν σε μια γκρίζα και άχαρη πόλη του μέλλοντος. Γιατί ο ήλιος δεν είναι τόσο φωτεινός; Γιατί τα χρώματα από τα λουλούδια δεν είναι τόσο λαμπερά σε αυτήν την πόλη; Γιατί όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με μια αρρώστια;

Η Μαργαρένια με την περιπετειώδη διάθεση της, παρέα με τους φίλους της Νίνο και Νικόλ θα ψάξουν για τις απαντήσεις. Θα γνωρίσουν τους κατοίκους της πόλης, θα τους ρωτήσουν, θα ξαφνιαστούν αλλά θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν μία σημαντική αποστολή, αλλά και μία υπερδύναμη. Η αποστολή τους; Να συναντήσουν τις 6 ευλογίες στο παλάτι για να τους βοηθήσουν να βρούνε την προσευχή. Αυτή η προσευχή θα θεραπεύσει την 7η ευλογία. Έτσι οι 6 ευλογίες διαβάζουν την εντολή στα παιδιά που τους δείχνει τον δρόμο…και το κλειδί; είναι η πυξίδα. Η αιτία όλων των κακών είναι ότι οι άνθρωποι ήταν αρνητικοί και συμφεροντολόγοι, τους ενδιέφεραν μόνο τα λεφτά. Η κακία των ανθρώπων ήταν πιο δυνατή από την Αγάπη και έτσι η 7η ευλογία έπεσε σε βαθύ ύπνο.

Η Μαργαρένια ο Νίνο και η Νικόλ ανακαλύπτουν σιγά σιγά την υπερδύναμη του, η οποία τους οδηγεί στην προσευχή και η Αγάπη θεραπεύεται…!

Παιδικό θεατρικό έργο, Εκδόσεις Συρτάρι, 2020, 88 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Συρτάρι