Δύο ιστορίες

Ερμιόνη Κεχαγιά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ερμιόνη Κεχαγιά είναι διδάκτωρ Γλωσσολογίας και εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και, ύστερα από περιπλανήσεις σε πόλεις του εξωτερικού, τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Η γλώσσα ως αντικείμενο μελέτης, ως θέμα διδασκαλίας ή ως πηγή δημιουργίας είναι η κύρια ενασχόλησή της. Το διήγημά της με τίτλο Στο Μουσείο βραβεύτηκε στον διαγωνισμό του Ιανού με θέμα τα ταξίδια και κυκλοφορεί στον τόμο Ταξίδια (εκδόσεις Ιανός 2021). Οι νουβέλες “Δύο Ιστορίες” είναι το πρώτο της βιβλίο.
Νουβέλες
Δύο ιστορίες (2022), Εκδόσεις Βακχικόν

Δύο ιστορίες – Ερμιόνη Κεχαγιά

Δύο ιστορίες


«Τι άλλο θέλεις;»
«Θέλω να βοηθάω τους άλλους»…

Η Άννα είναι είκοσι έξι χρόνων. Ζει μόνη στη μεγάλη πόλη και η ζωή της είναι αυστηρά οργανωμένη γύρω από τη δουλειά της. Ώσπου μένει άνεργη – και όλο της το σύμπαν καταρρέει. Μετά το πρώτο σοκ, αποφασίζει όμως να βγει έξω στον κόσμο και να εξερευνήσει τις σχέσεις που μπορεί να έχει με τους άλλους, τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει. Κόντρα σε κάθε στερεότυπο, αποφασίζει να ακούει την καρδιά της και να παλεύει για τις επιλογές της, κι έτσι ανακαλύπτει μέσα της μια τεράστια δύναμη.

Η Ελπίδα πάλι, όταν τη ρωτούν τι ψάχνει, απαντά ότι θέλει να δώσει χρόνο στους αγαπημένους της ανθρώπους. Ζώντας ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, όπως όλες οι έφηβες, και προσπαθώντας να προσελκύσει τους φίλους της στον δικό της κόσμο, ξεκινά μια περιπέτεια, όπου η ζωή την εκπλήσσει με βαθιές φιλίες και εκμυστηρεύσεις. Η κατάσταση όμως ξεφεύγει, το όνειρο μπερδεύεται με την πραγματικότητα και είναι η ώρα να αντιδράσει και να μπει στον πραγματικό χρόνο, να μεγαλώσει και ν’ αφήσει πίσω το θαμπό κορίτσι που ήταν.

Η Άννα και η Ελπίδα. Ή… Ο έρωτας στα χρόνια της ανεργίας και Το κορίτσι που άφησε πίσω. Ένα δίπτυχο ιστοριών με φαινομενικά μόνο συνεκτικό στοιχείο τις γένους θηλυκού ηρωίδες τους. Δυο γοητευτικές περιπέτειες της δράσης και του νου. Δυο συναρπαστικά ταξίδια στο κυνήγι της αναζήτησης του εαυτού, σε μια γενναία διάδραση με το άγνωστο, τον Άλλον.

Νουβέλες, Εκδόσεις Βακχικόν, 2022, 208 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Βακχικόν