Εύα Ρασούλη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Εύα Γ. Ρασούλη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Σπούδασε δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις. Υπήρξε για χρόνια στέλεχος της γνωστής εταιρίας ICAP ΑΕ, σήμερα ICAP Group, ως διευθύντρια ειδικών εκδόσεων και επικοινωνίας. Tο βιβλίο “Γλυκιά ζωή” ήταν το πρώτο της λογοτεχνικό έργο.
Μυθιστορήματα
Γλυκιά ζωή (2014), Ωκεανός
Ευνοημένοι της μοίρας (2016), Ωκεανός
Η σκόνη των καιρών (2022), Ωκεανός

Η σκόνη των καιρών – Εύα Ρασούλη

Η σκόνη


Χαμένοι από χέρι η Λουίζα και ο Μέλιος από τη στιγμή που ο Έρως τρύπωσε εκεί που δεν όφειλε να βρίσκεται.

Στο εκλεπτυσμένο αστικό αρχοντικό των Μαράτων, η Γαλλίδα νύφη, το καμάρι του δικαστή πεθερού και χαϊδεμένη σύζυγος του πρωτότοκου της επιφανούς οικογενείας, θα συναντήσει τον σφοδρό έρωτα του νεαρού κουνιάδου της, σε μια ευαίσθητη καμπή της ζωής της, και θα χαθεί στη δίνη του πάθους τους.

Η καταιγίδα θα χτυπήσει με δύναμη το σπιτικό των Μαράτων. Θα υπάρξουν επιπτώσεις και θύματα. Καταστάσεις που θα επηρεάσουν τη μετέπειτα ζωή των νεαρών βλασταριών του οίκου των Μαράτων.

Ο Έρωτας θα ξανακάνει τα κόλπα του μόλις βρεθούν παλιοί αγαπημένοι σε νέους καημούς. Ο Βοστονέζος θείος, η αξιαγάπητη θεία Αργυρούλα, η Τάτα Μαρίνα θα σταθούν με αγάπη δίπλα στα «παιδιά» και θα ωθήσουν τις εξελίξεις προς το ποθητό τέλος.

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2022, 272 σελ.

Ευνοημένοι της μοίρας – Εύα Ρασούλη
Στη φωτεινή κουζίνα του μεγάρου Ράμογλου, ανάμεσα στις γαργαλιστικές μυρωδιές των εδεσμάτων
και στις ζεστές αγκαλιές της αξιαγάπητης Αιγύπτιας μαγείρισσας, μεγαλώνουν ευτυχισμένοι ο Κεμπ
και η Αλίς. Εκείνος o όμορφος και ευφυής γυιός της νεαρής Αιγύπτιας. Εκείνη το χαϊδεμένο ξανθό διαβολάκι, μοναχοκόρη του εφοπλιστή και μεγαλοβιομήχανου Τζώρτζη Ράμογλου….

Αχώριστοι φίλοι αρχικά, θα μετατραπούν σε φλογερούς εραστές, και θ’ αγαπηθούν με όλη την ένταση και το ακατάλυτο πάθος της νιότης τους, κόντρα στην ταξική κοινωνία μέσα στην οποία μεγαλώνουν.

Τα κοινωνικά εμπόδια σύντομα θα τους χωρίσουν, και τα γεγονότα της ζωής τους θα τους οδηγήσουν σε διαφορετικούς δρόμους και σε μεγάλες περιπέτειες.

Μεταξύ Παρισιού, Λονδίνου, Νέας Υόρκης, Καΐρου και Αθήνας, θα βρεθούν με ανθρώπους ενδιαφέροντες, εκκεντρικούς ή επικίνδυνους, που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ζωή τους και θα διαμορφώσουν την ιστορία τους. Θα πάρουν δύσκολες αποφάσεις, και θα ζήσουν πολλές χαρές κι άλλες τόσες δυστυχίες, ώσπου να αποφασίσει η τύχη αν θα βρεθεί γι’ αυτούς, το ήσυχο λιμάνι…

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2016, 672 σελ.

Γλυκιά ζωή – Εύα Ρασούλη
Η Μυρσίνη, υψηλόβαθμο και επιτυχημένο στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας, όμορφη, δυναμική και καλλιεργημένη, ξαφνιάζει το περιβάλλον της με την αναπάντεχη απόφασή της να εγκαταλείψει την εργασία της. Μετακομίζει στο άρτι αποκτηθέν κτήμα της στο γενέθλιο νησί, αναπάντεχη κληρονομιά από τον θείο της, και ξεκινά μια ενδιαφέρουσα ζωή στο πέτρινο αρχοντικό, αφήνοντας πίσω της την αγχώδη ανταγωνιστική καθημερινότητα. Βιβλιοφάγος, μουσικόφιλη και φυσιολάτρης, βρίσκει τον παράδεισό της στην ειδυλλιακή ατμόσφαιρα του κτήματος, όπου επιδίδεται με ενθουσιασμό στα δύο άλλα πάθη της. Την κηπουρική και τη διακόσμηση. Η ενθουσιώδης και πανέξυπνη Ελένη, γνωστή συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, η μεσόκοπη οικονόμος Χρύσα, ιδιόρρυθμη και αξιαγάπητη, η κοσμοπολίτισσα Κατερίνα και ο γλυκός της Αμερικανός τραπεζίτης Μαρκ, η ντελικάτη ανιψιά της Αντιόπη, όμορφη σαν μαντόνα του Μποτιτσέλι, ο γοητευτικός οινολόγος και διανοούμενος Έκτορας, η γηραιά νόνα, ο εστέτ αντικέρ Άρης, ο γαλλοτραφής και ευαίσθητος πιανίστας Ερρίκος… όλοι άνθρωποι ενδιαφέροντες και ιδιαίτεροι, θα αποτελέσουν τον Μυρσίνιο κύκλο. Καθένας θα προσθέσει κάτι στην καθημερινότητα της Μυρσίνης και όλοι μαζί θα βιώσουν την περιπέτεια της ζωής…

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2014, 480 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ωκεανός