Βαγγέλης Γεωργίου

Βαγγέλης Γεωργίου

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Βαγγέλης Γεωργίου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1946.
Σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών (Deree), στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο του Ουόρουικ, (Warwick) και στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.
Νουβέλες
Ο Άπατρις (2015), Εκδόσεις iWrite

Ο Άπατρις – Βαγγέλης Γεωργίου

Ο άπατρις


Αλεξάνδρεια – Αθήνα – Κύπρος
Ένα ταξίδι στο παρελθόν, με φόντο τις όμορφες παιδικές αναμνήσεις του ήρωά μας, του νεαρού Γεωργίου. Μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία στην Αλεξάνδρεια με τις ομορφιές της, τις ανέσεις της και τις χαριτωμένες σκανδαλιές της. Οι χώροι, οι δρόμοι, οι άνθρωποι της Αλεξάνδρειας και βέβαια η καρδιά του ελληνισμού ηχούν με τα ζωηρότερα χρώματα στις αναμνήσεις του συγγραφέα. Και έπειτα η προσφυγιά στην Αθήνα. Η ανατροπή της ζωής του ήρωα, οι δυσκολίες και η ανάγκη για προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα. Ένας πραγματικός αγώνας για επιβίωση. Τελευταίος σταθμός η Κύπρος. Ένα ταξίδι ζωής, μέσα από το οποίο ο ήρωας, σαν ένας άλλος Οδυσσέας, ωριμάζει και γίνεται σοφότερος. Ας συντροφεύσουμε και εμείς τον ήρωα στο όμορφο ταξίδι του.

Όλα τα πρόσωπα στη νουβέλα αυτή είναι δημιούργημα της φαντασίας μου και δεν έχουν σχέση με πραγματικά. Οποιαδήποτε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα είναι εντελώς τυχαία και δεν έχει καμία σχέση με τις προθέσεις μου.

Νουβέλα, Εκδόσεις iWrite, 2015, 90 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite