Εύηλη Αιλιανού

Εύηλη Αιλιανού

2021 Ελληνες λογοτέχνες
Η Εύηλη Αιλιανού είναι διερμηνέας συνεδρίων. Γεννήθηκε στην Αυστρία και μεγάλωσε στην Γαλλία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Έζησε είκοσι πέντε χρόνια στις Βρυξέλλες, όπου είχε ξεκινήσει παράλληλα με την επαγγελματική της ενασχόληση να αναπτύσσει τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες. Επανεγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα, όπου συνεχίζει να διευρύνει την δημιουργικότητά της. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.
Παιδική λογοτεχνία
Το ταξίδι της Μαίρης (2020), Οσελότος
Le voyage de Marie (2020), Οσελότος
Όταν στάθηκε το φεγγάρι (2021), Οσελότος

Όταν στάθηκε το φεγγάρι – Εύηλη Αιλιανού

Όταν στάθηκε το φεγγάρι


Από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος, η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο και το φεγγάρι γυρίζει γύρω από τη Γη.
Έτσι γινόταν πάντα.
Καμιά φορά, συμβαίνει να βρεθούν ο Ήλιος, το φεγγάρι και η Γη σε μια ίσια γραμμή, και τότε το φεγγαράκι κρύβει το φως του Ηλίου. Αυτό το ονομάζουμε έκλειψη Ηλίου. Στη Γη σκοτεινιάζει για λίγο ο ουρανός, και ύστερα, όπως μετακινείται το φεγγάρι, ξαναβγαίνει σιγά-σιγά και πάλι ο Ήλιος.
Τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί άραγε; Κάτι που δεν φανταζόταν ποτέ κανένας: μια μέρα, το φεγγαράκι στάθηκε εκεί που ήταν, ανάμεσα στη Γη και στον Ήλιο, και δεν ήθελε πια να κουνηθεί από τη θέση του. Όλα σκοτείνιασαν στη Γη, και με το σκοτάδι ήρθαν μεγάλες δυσκολίες για τους ανθρώπους…
Και τώρα; Τι θα γίνει;

Εικονογράφηση: Εύηλη Αιλιανού

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2021, 36 σελ.

Le voyage de Marie – Evily Ailianou

Le voyage


Marie est une petite coccinelle courageuse qui veut découvrir le monde. Quand elle apprend qu’il existe quelque chose de beau et de bleu qui s’appelle la mer, elle décide de partir à sa recherche. Marie est curieuse et tenace mais comment trouver quelque chose dont on ignore tout ? Arrivera-t-elle à destination ?
Une petite histoire tendre sur l’importance de l’effort doublée d’une réflexion sur les mots utilisés pour faire une description.

Εικονογράφηση: Evily Ailianou
Τίτλος πρωτοτύπου: Το ταξίδι της Μαίρης

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2020, 32 σελ.

Το ταξίδι της Μαίρης – Εύηλη Αιλιανού

Το ταξίδι της Μαίρης


Η Μαίρη είναι μια τολμηρή πασχαλίτσα που αποφασίζει να ταξιδέψει στον κόσμο. Όταν μαθαίνει ότι υπάρχει κάτι πολύ όμορφο και γαλάζιο που το λένε “θάλασσα”, ξεκινάει γεμάτη περιέργεια και πείσμα να την ψάξει. Ωστόσο αφού δεν έχει ιδέα με τι μοιάζει η θάλασσα, πώς θα την βρει; Θα καταφέρει άραγε να φτάσει στον προορισμό της;

Ένα γλυκό παραμύθι για την σημασία της προσπάθειας, αλλά και των λέξεων που χρησιμοποιούμε για να χτίσουμε μια περιγραφή.

Εικονογράφηση: Εύηλη Αιλιανού

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2020, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος