Φανή Γεωργολοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Φανή Γεωργολοπούλου γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας.
Αποφοίτησε από το Λύκειο Καρδίτσας και σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Φλώρινας και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει μεταπτυχιακό στην ψυχολογία εφήβων. Λογοτεχνικά της κείμενα έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά των Τρικάλων.

Σχετικά με τον Μιχάλη – Φανή Γεωργολοπούλου
Ο Μιχάλης ξεκίνησε τη ζωή του μ’ ένα χρυσό κουτάλι στο στόμα. Δεν ασχολήθηκε ποτέ κάποιος μαζί του, αλλά ό,τι ήθελε το είχε μ’ ένα τηλεφώνημα. Άλλα παιδιά στην ηλικία του δημιουργούσαν, αγωνίζονταν και χαίρονταν με ό,τι έκαναν, εκείνος όμως δεν χρειαζόταν να προσπαθήσει για κάτι. Τα θεωρούσε όλα δεδομένα, γι’ αυτό απαιτούσε όλο και περισσότερα.
Ώσπου μια συνάντηση άλλαξε τον κόσμο του. Ένας άνθρωπος με εντελώς διαφορετικές παραστάσεις κατάφερε να δώσει στον Μιχάλη το σημαντικότερο δώρο: τη χαρά της ζωής.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2018, 140 σελ.

Κάποτε στον Όλυμπο – Φανή Γεωργολοπούλου

Κάποτε στον Όλυμπο


Οι ανάσες, οι θυμοί, τα μπουρίνια της, τα παράπονα, οι χαρές και οι λύπες της, τα εύκολα ζυμωμένα με τα δύσκολα της ζωής της. Ο Όλυμπος σημείο αναφοράς στο πέρασμά της. Η ιστορία μιας γυναίκας και ενός από τα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας, του Λιτόχωρου.

Νουβέλα, Ανεμολόγιο, 2020, 98 σελ.

Μυθιστορήματα
Σχετικά με τον Μιχάλη (2018), Εκδόσεις Πνοή

Νουβέλες
Κάποτε στον Όλυμπο (2020), Ανεμολόγιο

Συλλογικά έργα
Γράμματα ανεπίδοτα (2019), Ελκυστής

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή, Ανεμολόγιο