Φοίβος Μαρκαντώνης

Ο Φοίβος-Ιωάννης Μαρκαντώνης γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Από τα χρόνια της εφηβείας του ήταν ένα ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα καθώς του άρεσε να περνάει τις ώρες του γράφοντας στίχους και θεατρικά μονόπρακτα.
Αποφοίτησε από το τμήμα θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου Πατρών το 2012. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος οι τρεις μεγάλες αγάπες του είναι η συγγραφή, η υποκριτική και η μουσική.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σκηνοθεσίας, υποκριτικής, αλλά και δραματοθεραπείας. Μετέπειτα ξεκίνησε την σχολή του θεατρικού παιχνιδιού στο θέατρο Ημέρας, όπου ολοκλήρωσε και τις σπουδές του το 2017. Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει ότι τα παιδιά είναι οι αυστηρότεροι κριτές σε όλα τα επίπεδα.
Από τον εκδοτικό οίκο Όστρια έχει εκδώσει τρία βιβλία: την ποιητική συλλογή «Κάθε στίχος μια κρυψώνα» το βιβλίο «Μονόλογος του Απόλλωνα προς την Δάφνη και άλλα 14 θεατρικά μονόπρακτα» και το βιβλίο «Τι χρώμα να έχει η ελπίδα».
Είναι επίσης απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Ετερότητα και παιδαγωγική Θεάτρου του Π.Τ.Δ.Ε. του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης.
Εργάζεται ως αναπληρωτής θεατρολόγος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Τι χρώμα έχει η ελπίδα – Φοίβος-Ιωάννης Μαρκαντώνης
Όστρια Βιβλίο, 2015
126 σελ.


Μονόλογος του Απόλλωνα προς τη Δάφνη – Φοίβος-Ιωάννης Μαρκαντώνης
Όστρια Βιβλίο, 2015
160 σελ.


Κάθε στίχος μια κρυψώνα – Φοίβος-Ιωάννης Μαρκαντώνης
Όστρια Βιβλίο, 2016
132 σελ.


Αναμνήσεις από στάχτη
7 διαφορετικές ιστορίες με πρωταγωνιστές καθημερινούς ανθρώπους που καλούνται να πάρουν αποφάσεις. Ο καθένας κουβαλάει τα δικά του προσωπικά βιώματα που καθορίζουν και τη στάση του στη ζωή. Ερωτεύονται, απογοητεύονται, αγαπάνε, μισούν, ζηλεύουν. Κάποιοι παίρνουν πρωτοβουλίες και αλλάζουν προς το καλύτερο τη ζωή τους, άλλοι παρασύρονται από τα πάθη τους και κάνουν λάθη που τους στοιχίζουν την ίδια τους τη ζωή, ενώ άλλοι επιλέγουν να καταστρέψουν τη ζωή των γύρω τους.
Όστρια Βιβλίο, 2018
214 σελ.

Μυθιστορήματα
Αναμνήσεις από στάχτη (2018), Όστρια Βιβλίο

Θεατρικά έργα
Τι χρώμα έχει η ελπίδα (2015), Όστρια Βιβλίο
Μονόλογος του Απόλλωνα προς τη Δάφνη (2015), Όστρια Βιβλίο
Κάθε στίχος μια κρυψώνα (2016), Όστρια Βιβλίο

Πηγές: BiblioNet, Όστρια Βιβλίο

Επισκέψεις: 19