Γεωργία Μαμά

Ελληνες λογοτέχνες
H Γεωργία Μαμά έζησε τα πρώτα χρόνια της παιδικής της ηλικίας στον Πειραιά και στη συνέχεια μετακόμισε στο Χαλάνδρι όπου και εξακολουθεί να ζει με την οικογένειά της. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στη διδασκαλία της Γαλλικής , ενώ μιλάει επίσης αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία της γαλλικής και της αγγλικής αλλά ως πλήρη απασχόληση εργάζεται στη δημόσια διοίκηση. Ασχολείται με το γράψιμο από την παιδική ηλικία. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά περιοδικά ενώ δύο διηγήματά της διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που διοργανώνουν οι Παράξενες Μέρες και το eyelands και έχουν συμπεριληφθεί στις συλλογές, “Η συλλογή του χρόνου” και “Ιστορίες του χειμώνα” (εκδόσεις Παράξενες Μέρες). Συμμετείχε (μαζί με 14 άλλους συγγραφείς) στο πρώτο ανοιχτό διαδικτυακό εργαστήρι συγγραφής που δημιούργησαν οι Παράξενες Μέρες με σκοπό τη έκδοση ενός συλλογικού μυθιστορήματος, “Ταξίδι στο τέλος του κόσμου”. Το πρώτο της βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων “Χρυσόσκονη στη σκιά μου” κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2015 από τις “Παράξενες Μέρες”.
Νουβέλες
Το ημερολόγιο μιας κατάδυσης (2017), Παράξενες Μέρες

Διηγήματα
Χρυσόσκονη στη σκιά μου (2015), Παράξενες Μέρες

Το ημερολόγιο μιας κατάδυσης – Γεωργία Μαμά
Το “Ημερολόγιο μιας κατάδυσης” είναι μια νουβέλα-χρονικό που ακολουθεί την πορεία μιας γυναίκας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή της ζωής της. Ένα χρονικό επώδυνο αλλά και βαθιά αισιόδοξο, ένα μήνυμα ζωής από τη συγγραφέα που ξεκίνησε πριν δυο χρόνια την εκδοτική πορεία με την εξαιρετική δυλλογή διηγημάτων “Χρυσόσκονη στη σκιά μου”.

Νουβέλα, Παράξενες Μέρες, 2017, 110 σελ.

Χρυσόσκονη στη σκιά μου – Γεωργία Μαμά
Η συλλογή αποτελείται από ιστορίες για πράγματα που πονάνε, στιγμές καθημερινές, δύσκολες κάποτε, οδυνηρές άλλοτε, συχνά αναπόφευκτες. Πρόσωπα πληγωμένα, ανασφαλή ή μοναχικά, εξομολογούνται τις ιδιαίτερες αγωνίες τους που ίσως δεν απέχουν πολύ από τις δικές μας. Είναι δυνατόν να συμφιλιωθείς με το θάνατο, να αποδεχτείς την απώλεια αγαπημένων προσώπων, να πιστέψεις ότι τα όνειρά σου δε θα πραγματοποιηθούν; Εκμηδενί-ζεται άραγε ο πόνος; Πώς διαχειρίζεται κανείς τη σύγκρουση με τις οδυνηρές πλευρές της πραγματικότητας, την παράνοια που μας περιβάλλει; Την προσωπική τους απάντηση σε ανάλογες αναζητήσεις εξερευνούν οι ήρωες των 18 ιστοριών.

Διηγήματα, Παράξενες Μέρες, 2015, 126 σελ.

Πηγές: Biblionet, Παράξενες Μέρες