Γεώργιος Κ. Γρηγορόπουλος

Γεώργιος Κ. Γρηγορόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γεώργιος Κ. Γρηγορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1982.
Σπούδασε δημοσιογραφία κι έχει εργαστεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη συγγραφή μουσικών στίχων, ποιημάτων και πεζών έργων. Για τα ποιήματά του και τα πεζά του έργα, έχει βραβευθεί σε διαγωνισμούς της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Διεθνούς Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, του πολιτιστικού συλλόγου Αμφικτυονία Ελληνισμού, του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος, του λογοτεχνικού περιοδικού Κελαινώ και του λογοτεχνικού περιοδικού Κέφαλος, ενώ έχει διακριθεί από αρκετούς πολιτιστικούς συλλόγους, όπως ο όμιλος για την Unesco, ο αθλητικός, πολιτιστικός, επιστημονικός σύλλογος ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ., ο πολιτιστικός σύλλογος λόγου και μουσικής ΛΙΝΟΣ, η Υπερρεαλιστική Ομάδα Θεσσαλονίκης και η Βιβλιοθήκη Σπάρτου. Τα ποιήματά του και η αρθρογραφία του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικά ποιητικά ανθολόγια, λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοσελίδες ενημέρωσης. Τον Ιούνιο του 2020, εκδόθηκε η πρώτη του προσωπική ποιητική συλλογή “Έσσεται Ήμαρ” από τις εκδόσεις 24 Γράμματα, ενώ μέσα στο 2022 κυκλοφορεί η δεύτερη ποιητική συλλογή του “Ώσμωσις” από τις εκδόσεις Άρωμα.
Διηγήματα
Ελληνιστί (2022), Ελκυστής

Ποίηση
Έσσεται Ήμαρ (2020), 24 γράμματα
Ώσμωσις (2022), Εκδόσεις Άρωμα

Ώσμωσις – Γεώργιος Κ. Γρηγορόπουλος

ΏσμωσιςΠοιητική Συλλογή


Θέλει κότσια η ποίηση, να τσαλακωθείς, να τσακιστείς από τα βράχια και να σηκωθείς πάλι όρθιος· να βουλιάξεις στα πιο σκοτεινά μονοπάτια του ανθρώπινου νου και να εγερθείς αναγεννημένος· να μιλήσεις για ό,τι φοβάσαι με αγάπη και για ό,τι αγαπάς με φόβο και πάνω από όλα, θέλει εντιμότητα.
Να εμπιστεύεσαι τους στίχους σου όπως τους ανθρώπους σου, να σέβεσαι τα λόγια σου σαν να συνομιλείς με τον Θεό, χωρίς περιττά, χωρίς ευχολόγια της στιγμής για να δαμάσεις την αδυναμία σου, λίγο πριν χριστείς εύκαιρος της εφήμερης ευημερίας.
Αν θες να είσαι ένας αληθινός ποιητής της ζωής, πρωτίστως πρέπει να είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος που δεν αναζητάει σωσίβια.

Ποίηση, Εκδόσεις Άρωμα, 2022, 65 σελ.

Ελληνιστί – Γεώργιος Κ. Γρηγορόπουλος

Ελληνιστί


Όλοι έχουμε μια υποχρέωση, αυτός είναι ο κύριος λόγος της ύπαρξής μας, να επιτελέσουμε ένα έργο, ν’ αφήσουμε κάτι πίσω μας που να υπήρξε άξιο λόγου. Η παρακαταθήκη μας είναι η κόλαση και ο παράδεισος της ανθρωπότητας και η ψυχή μας, η κινητήρια δύναμη που καθορίζει την πορεία μας. Το χάος όμως, μιας ατέρμονης αποξήλωσης του κάθε τι που υπήρξε ηθικό θεμέλιο στο ανθρώπινο γίγνεσθαι, κακά τα ψέματα, δε μαζεύεται εύκολα πια. Δεν μπορεί να εναρμονιστεί με μια μαθηματική συσχέτιση στα πλαίσια μιας κάποιας λογικής σειράς, που επαληθεύει τα αποτελέσματα των αλληλουχιών του. Φανερώνεται μονάχα με ολογράμματα μέσα σε καλούπια προ – στοιχειοθετημένα εκ του πονηρού παρελθόντος, με νήματα καλοπλεγμένα σε στοές και κλειδωμένα δωμάτια. Όταν όμως η καμπυλότητα του βλέμματος οξύνεται, τότε αμβλύνεται η όψη της αντίληψης πέραν του προκαθορισμένου γεωμετρισμού που καθορίζει το τι  είναι τι. Ο ηθικός χάρτης της πορείας του καθένα μας λοιπόν, θα πρέπει να είναι ανεξάρτητος από επιρροές και νόρμες, θα πρέπει να διέπεται από τους προσωπικούς του κανόνες οι οποίοι ενέχουν τον σεβασμό στον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο, στο Θείο, και στη φύση, την αγαθή παιδαγωγό, που μας διδάσκει πώς να διαβιώσουμε αρμονικά αποφεύγοντας την ύβρη.

Διηγήματα, Ελκυστής, 2022, 114 σελ.

Έσσεται Ήμαρ – Γιώργος Γρηγορόπουλος

Έσσεται(Ποιητική συλλογή)

Ποίηση, 24 γράμματα, 2020, 102 σελ.

Πηγές: Biblionet, 24 γράμματα, Ελκυστής, Εκδόσεις Άρωμα