Γεώργιος Κουντουράς

Γιώργιος Κουντουράς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργιος Κουντουράς έχει γεννηθεί στη Γερμανία, έχει τελειώσει Κοινωνική Εργασία στο ΤΕΙ Αθήνας και Ψυχολογία στο ΑΠΘ.
Επίσης, έχει κάνει μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Δουλεύει ως κλινικός ψυχολόγος και διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ. Έχει γράψει το βιβλίο “Κοινωνική Εργασία Ψυχική Υγεία και Οικογένεια”, το οποίο έχει εκδοθεί από την Ωκεανίδα και διάφορα επιστημονικά άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.
Αφηγήματα
Ιστορίες από το ντιβάνι (2022), Εκδόσεις Κομνηνός

Δοκίμια-Μελέτες-Κοινωνική εργασία
Κοινωνική εργασία, ψυχική υγεία και οικογένεια (2020), Ωκεανίδα

Ιστορίες από το ντιβάνι – Γιώργος Κουντουράς

Ιστορίες


Όνειρα και κρυφές επιθυμίες, ερωτικές εμμονές και κατάλοιπα, μια αντιφατική παιδική ηλικία και μια ανελέητη μάνα.
Ποια είναι η ίδια, τι πραγματικά θέλει; Τι της λένε τα όνειρά της και πόσα από αυτά μπορεί να αποκαλύψει στη σύντροφό της, την Anwin, μοναδικό λιμάνι γαλήνης και έρωτα;
Ποιες αλήθειες κρύβονται ανεξερεύνητες στα βάθη του εσωτερικού της κόσμου και την παιδεύουν; Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για μια «άλλη» γυναίκα, που ανακαλύπτει πως είναι αυτή η ίδια, που παραμένει κρυμμένη στο υποσυνείδητό της και καθορίζει αντί γι’ αυτήν την ίδια της τη ζωή.
Η ψυχολόγος Delyth προστρέχει στο ντιβάνι του Δόκτορος Alfson και ανιχνεύει, μονολογώντας, τα όριά της που κάποιες φορές την ξεπερνούν και τη σαρώνουν..
«Η σκέψη μου καλπάζει», συλλογίστηκε η Delyth «κι εγώ μαζί της ψάχνω τα απομεινάρια μου. Τσακισμένη μερικές φορές πάνω σε κυκλώνες, αλλά σίγουρα ένας ορίζοντας μετά από τέτοια θύελλα είναι μια πραγματική ανταμοιβή. Από τότε που άρχισα την ψυχανάλυση, δεν έχω σταματήσει να βλέπω αυτά που ήταν συνεχώς μπροστά μου και αγνοούσα τρέχοντας στις ερημιές της βεβαιότητας.

Αφηγήματα, Εκδόσεις Κομνηνός, 2022, 290 σελ.

Κοινωνική εργασία, ψυχική υγεία και οικογένεια – Γεώργιος Κουντουράς

ΚοινωνικήΜιλώντας τη γλώσσα της ανθεκτικότητας


Το βιβλίο αυτό εστιάζει στη «θετική» κοινωνική εργα¬σία και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας. Επι¬κεντρώνεται στις παρεμβάσεις της κλινικής κοινωνικής εργασίας με παιδιά και γονείς, στην ενίσχυση των δυ¬νατών σημείων, των θετικών συναισθημάτων και στην ενδυνάμωση. Παρουσιάζει παρεμβάσεις που μπορούν να συμβάλλουν ώστε τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά να γίνουν περισσότερο ανθεκτικοί και να μπορούν να αντι¬μετωπίζουν καλύτερα τις δυσκολίες που δημιουργούνται με την εμφάνιση ψυχικής ασθένειας στην οικογένεια. Περιλαμβάνει μελέτες περίπτωσης και επιμέρους ασκή¬σεις που διευκολύνουν τη συζήτηση, την κατανόηση και την εμβάθυνση. Απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και συμ¬βούλους καθώς και σε φοιτητές κοινωνικής εργασίας ή άλλων σπουδών στην ψυχική υγεία, εστιάζοντας στην καινοτόμο και δυναμική προσέγγιση της «θετικής» κοι¬νωνικής εργασίας.

Κοινωνική εργασία, Ωκεανίδα, 2020, 320 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ωκεανίδα, Εκδόσεις Κομνηνός